Anisia3 27.10.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Mam już wszytsko co potrzeba. Może jutro uda się zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.10.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kasiorku! Gdzie można obejrzeć twoje prace? Najlepiej w Warszawie w mojej pracowni lub co nieco na mojej stronie internetowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.10.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Mam już wszytsko co potrzeba. Może jutro uda się zacząć No to do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 28.10.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Najlepiej w Warszawie w mojej pracowni lub co nieco na mojej stronie internetowej szkoda, że nie jesteś z Poznania, już bym była na Twoim kursie Ale może po Nowym Roku wybiorę się do Warszawy i ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.10.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Pierwszą próbę mam za sobą, ale nie pochwalę się, bo mi się nie podoba. Chociaż mojemu mężowi i dziecku tak. Ale może się nie znają Powiem wam co mi się nie podoba. Otóż na starej czerwonej doniczce przykleiłam jasny żółty słonecznik. Nawet dobrze wyszło. Do czasu. Jak pociągnęłam lakierem, to serwetka sie pomarszczyła i spod serwetki wylazło czerwone Widać kwiatek, ale stracił swój prawdziwy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 29.10.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Serwetki nie można przyklejać na ciemne tło, tylko na jasne.Z papierem nie ma takiego problemu i się nie marszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.10.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Dzięki Kasiorku. teraz już będę wiedziała. Nastepną doniczkę mam białą Muszę najpierw kwiatka przesadzić. Jedyna wolna, to właśnie ta zrobiona wczoraj. Ale kwiatkowi to chyba nie będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 29.10.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Jeżeli jest to doniczka ceramiczna nie rób tego.Najlepiej jest ozdabiać osłonkę na doniczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 30.10.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No i spróbowalam kraka. Wyszlo tak sobie. W jednych miejscach super, w innych slabo. Ale generalnie przedmioty z krakaturą nie należą do moich ulubionych więc raczej nie będę się w to bawić. Ale spróbować trzeba bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.10.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A ja postaram sie wkleic zegar, który zrobiłam wczoraj. Nie wyszło idealnie, bo papier ryżowy jest bradzo cieniutki i w czasie lakierownia też mi sie troszke pomarszczył. Pocieszam się jednak tym, że na zegar ścienny patrzy się z odległości co najmniej 1,5 m, więc dokładnie tego nie widać.http://images1.fotosik.pl/234/d97adf9efd4d252cmed.jpgAle numer udało się wkleić. Tylko zdjęcie trochę kiepskiej jakości, ale na innych odbiuła mi sie lampa, więc juz zupełnie nic nie widać. To jest bez lampy. Teraz troche denerwuje mnie ta plasikowa obwódka, ale nie wiem jeszcze co z nią zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 01.11.2006 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witam, spodobały mi się te zdobienia - wcześniej sama chciałam coś namalować na komódce dla dziecka, ale na pewno nie wyszłoby tak fajnie. Jestem totalnie zielona w tej technice i mam pytanie czy te papiery i serwetki- to są jakies specjalne czy każdy papierowy motyw może być? Miałabym ochotę ponaklejac na pudła z IKEA motywy a'la Fornasetti - ale skąd wziąc takie motywy? no i na komodę ilustracje rodem z zielnika - tu mam pomysł - bo na ziołach z herbapolu są motywy zielarskie- ale czy taki karton nadaje się do tej techniki?I jeszcze jedno mam maleńką córcię i nie chcę jej podtruć lakierem- czy do tego nadaje się lakier wodny? Miałam ochotę pobawić się z tą komodą za pomocą białej bejcy - i znów pytanie czy to zgrywa się z techniką decupage. Sorki za dyletanckie (pewnie) pytania) ale wchodząc na forum miałam inny pomysł i to co pisze to wpływ impulsu i szczerego podziwu dla waszych pracNo i jeszcze jedno, bo na zdjęciach nie widać - ale nie chciałabym efektu błyszczącej powierzchni - czy lakier matowy wchodzi w grę? mam wrażenie, że Wadze dzieła są różne pod tym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 02.11.2006 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 A może mi ktoś wyjaśnić jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 02.11.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wrzuć w wyszukiwarke haslo "decoupage". Znajdziesz w ten sposób mnóstwo informacji, publikacji, zdjęć, instukcji krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.11.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Moze tu cos znajdziesz http://www.decoupage.kdu.pl/ ale najlepiej zrob tak jak radzi jarkotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 03.11.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Zapoznałem się Dzięki Wam moja druga połówka już zupełnie zwariuje jak zacznę coś kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 09.11.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Kasiorku, w jaki sposób osiągasz taką ladną, dużą, rzadką krakaturę? Mam pomysl na prezent i potrzebuję osiągnąć wlaśnie taki efekt - inny będzie do bani. Napisz proszę dokladnie, jak to robisz, jak dużo nakladasz kraka, czym go nakladasz, w którą stronę itp. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź. Bo w teorii wiem, ale coś gorzej z praktyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 10.11.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Te duże spękania w pracach Kasiorka mnie też urzekają. Przyłączam się do prośby: zdradź tajemnicę. Ja moich spękań ciągle nie mogę wypełnić, bo nie mogę się zdecydować czym. Macie jakieś typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 10.11.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Używam caracka Stamperii Sottille.Jeśli chcę uzyskać większe spękania kładę miękkim pędzelkiem większą ilość składnika,tak że po nałożeniu praktycznie nie widać motywu a i schnie wtedy nie pól godziny a conajmniej 3 i dopiero jak znikną wszystkie białe ślady nakładam składnik 2 i też go nie żałuję.Spękania wychodzą mi zawsze.Aha ten crack lubi ciepełko.A wypełniam go porporiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 10.11.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Wielkie dzięki Kasiorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 10.11.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dzięki Kasiorku. Będę dzialać. Chcialam się pochwalić moim nowym dzielem.http://www.jaknet.pl/zuzia/podstawki03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts