PEDROS 14.02.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Czy zna ktoś firmy ubezpieczeniowe, które ubezpieczają dom w budowie? Jeżeli tak to jakie muszą być spełnione warunki.PozdrawiamPEDROS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyB 14.02.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Mam stan surowy zadaszony.Sprawdziłem firmy ubezpieczeniowe i ubezpieczyłem dach od ognia powstałego z dowolnego powodu. Jest to jedyne co da się w Polsce wskórać w przypadku domu w budowie.Właśnie szukam polisy by podać nazwę firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 15.02.2003 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 To prawda. Dom w trakcie budowy i samo otoczenie niestety nie może być ubezpieczone przed kradzieżą tylko od przypadków losowych, ale nie np. spalenie przez robotników.Można ubezpieczyć dom w budowie (np.w Warcie tak jak ja to miałem)pod warunkiem, że dom jest w stanie zamkniętym oraz ma dwie instalacje odebrane (np. kominiarz oraz elektryka).Oczywiście najlepiej mieć dom odebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts