rafibor 29.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Dziennik czas zacząć Na początek trochę historii....... Dawno, dawno temu............około 5 lat temu zaczęliśmy z żoną oglądąć gotowe projekty domów i jak każdy na początku zwracaliśmy szczegolną uwagę na zewnętrzny wygląd bez specjalnego wnikania w szczególy rozmieszczenia pomieszczeń albo nam się podobał albo nie i jak to w życiu bywa każde z nas miało swoje preferencje - niestety różniące się w zasadniczych kwestiach . Co sprowadziło się do zakończenia poszukiwań i zarzucenia myśli o własnym domku. W tak zwanym miedzyczasie pojawiła się nasza córka i po roku biegania z wózkiem (oczywiście to bieganie było moją domeną ) na 4 piętro i z powrotem powróciliśmy do tematu budowy domu i znowu zaczęlo się oglądanie projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 29.03.2006 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Działka Sama w sobie piękna 2728m.kw w prostokącie obsadzona na prawie całym obwodzie brzozami, ta działka jest drugą równoleglą do ulicy. bez mediów tzn media są ale jakieś 100m od granicy działki , Wjazd od wschodu - dokupiliśmy 150 metrów od sąsiadów aby działka miała dostęp do drogi publicznej. Droga którą moglibyśmy w przyszłości wjeżdżać była jedynie w planach na dodatek od strony południowej Na działkę wszedł geodeta i jakież było nasze zdziwienie gdy okazało się że w terenie działka była krótsza o prawie 25m!!!!!! niż to co pokazywały plany. Udało się!!!!!!!!!! Jesienią wpadliśmy z wizytą do notariusza i sprawa załatwiona. Nasza działka ma łacznie 2878m.kw. i rosną na niej czerwone koźlary - konkretnie to w brzozach Wjazd http://images1.fotosik.pl/247/ef668aad9377ba33med.jpg Wjazd po usunieciu naturalnych przeszkód w postaci brzóz http://images3.fotosik.pl/238/ab9e19c42be5d2e3med.jpg i wspaniały dąb http://images1.fotosik.pl/247/08fa10907c13594bmed.jpg widok działki od pólnocy - po lewej stornie jest wjazd przed tą kupą patyków http://images1.fotosik.pl/247/2dc95bdab0e6a86cmed.jpg i widok południa - ten niebieski bąk to nasza pociecha http://images4.fotosik.pl/202/5224b8b888cb75d6med.jpg http://images2.fotosik.pl/238/0b66174211107c82med.jpg po prostu natura http://images2.fotosik.pl/238/4f6454d103851d92med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 29.03.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Projekt I znowu powrót do jak się okazuje do najtrudniejszego jak na razie etapu. Projektów jest mnóstwo, wybór niestety niewielki. Na razie czekam na wypis z planu zagospodarownaia terenu i wtedy zoaczymy czy typowane przez nas projekty mają jakąś szansę. W scisłym finale znależli się:- D09 wariant II Dom na 102 - myślimy nad podwójnym garażemhttp://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=26&IdKolekcji=- M08 Na każdą pogodę - z niewielkimi modyfikacjami wewnątrz,http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=339&IdKolekcji=- D08 Przestronny wariant III - też ze zmianamihttp://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=219&IdKolekcji=- Z10 z pracowni z500http://www.z500.pl/index.php?wyszukiwanie=1&powierzchnia=&kondygnacje=&nazwa_projektu= i jeszcze kilka innych ale teraz nie mogę znaleźć do nich linków co o nich sądzicie??? a może ktoś z was widział coś podobnego - mile widzane namiary np link w necie Pozdrawiamrafibor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 30.03.2006 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 DZIŚ ZDECYDOWALIŚMY CO BĘDZIEMY BUDOWAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!BUDUJEMY Z10!!!!!!!!!!!!!!!!! z pracowni z500 szczególy wkrótce teraz idziemy oblewać, córka na całe szczęście już śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 12.04.2006 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Ten dziennik przeradza w sporadyczne zapiski ale cóż praca, praca, praca i jeszcze komputer mi padł Ale w końcu zza chmur wyszło słońce i znów jestem online Od ostatniego wpisu niewiele się zmieniło projet pozostał ten sam, dość skutecznie "zagruntowany" z niewielkimi zmianami ale o tym później Obiecałem wkleić zdjęcia i zaraz spróbuję może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 12.04.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 I jak na złość szlag zdjecia trafił musiały być na lokalnym dysku choć nadal żyję nadzieją, że tylko się gdzieś zagubiły, jak wrócę do domu to poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 15.05.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 21 kwietnia zakupiłem ręczną koparkę potocznie zwaną szpadlem - fajny jest, taki czarny metalowy i nawet lekki 22 kwietnia pierwsze usuwanie drzew z działki np rosnacych na środku wjazdu matko cienko widzę jutrzejszy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 15.05.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 23 kwietnia miałem rację ledwie się dziś ruszam - wychodzi praca za biurkiem co to będzie jak się naprawdę zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 15.05.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 29kwiecień - 1 maja normalnie prawie nie wiem jak się nazywam ręcznie wycięliśmy 18 drzew oczywiście wraz z wyrywaniem korzeni - dobrze że to były młode drzewka poza tym posadzilśmy około 120 nowych a jutro do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 15.05.2006 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 3 maja plan na dziś - leżę bykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 15.05.2006 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 6 Maja koleje sadzenie drzewek na działce - kondycja coraz lepsza niestety zmienia się też koncepcja projektu domu pojawiły się wątpliwosci i problemy z pracownią, czy Wam też się zdarzało że pracownia dosłownie "spuszcza klienta na drzewo" od dziś rozmawiam z inną bardziej przyjazną i konkretną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 05.07.2006 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 gdzieś pomiędzy majem i czerwcem niby już mieliśmy wybrany projekt pasował nam obojgu ale jeszcze ciagle coś jeszcze było nie tak - przynajmniej ja tak mialem podeszliśmyu dość krytycznym spojrzeniem na to co chcemy mieć i co jest nam tak naprawdę potrzebne - nie musze mówić że zdania były mocno podzielone choć zazwyczaj jesteśmy zgodni na razie odłożona została decyzja o wyborze ostatecznego nieodwołanego projektu naszego domku ........ na tapecie jest C126 Dom vis-a-vis z projektów Muratora w najbliższy weekend jedziemy obejrzeć go w rzeczywistości - chciałbym żeby to już był ten - jestem po prostu zmęczony tym szukaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 18.07.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 nie pojechaliśmy, nie zobaczyliśmy, zdecydowaliśmy ostateczna decyzja wybraliśmy C126 Dom vis-a-vis uffffffff w końcu mamy to za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 16.08.2006 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 aż nie chce mi się pisać o tym.........projekt owszem, zmiany jak najbardziej tyle że ten q..wa kąt nachylenia dachu w projekcie jest 22 stopnie a musi mieć minimum 28 ech.... gdyby nie ten kąt..... na razie idzie jak po grudzie ale jest jeden plus na dniach będziemy mieć mapki do celów projektowych sztuk 5 za 630zł brutto czy to dużo nie wiem - liczyłem się z większym wydatekiem szczególnie że geodeta będzie miał co "rysować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 16.08.2006 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 no i jeszcze pojawiły nam się osy na działce czego, można powiedzieć doświadczyłem organoleptycznie. Zaatakowały mnie w trakcie sadzenia-jakiś-krzaczków-mojej-żony niechcący w pełni nieświadmoie naruszyłem ich gniazdo w ziemi (jakaś krzyżówka z kretem czy co??) a one odpowiedziały zgodnym atakiem. SKUTKI: Negatywne - 11 śladów po ukąszeniach - 3 wyjęte żądła - spuchnięte prawie przedramię - potworne swędzenie przez prawie tydzień - prawdopodobny uraz psychiczny do końca życia - przedstawienie na cała okolicę Pozytywne - wiem ze nie jestem uczulony, - przedstawienie na cała okolicę - więcej na razie nie widzę ktoś ma jakiś pomysł? jak już przestałem złorzeczyć i rzucać uroki i klątwy na cały osi ród przeszedłem się po całej działce w poszukiwaniu innych dzikich lokatorów i znalazłem - 2 małe mrowiska - kilka norek nornic - to chyba żle - coś nam podgryza liście na orzechach, - jeszcze jedno gniazdo os też oczywiście w ziemi czy ktoś wie jak tego się pozbyć - bo straży pożarnej to chyba nie będe wzywał w końu to szczere pole dookoła na razie pusty teren może sam sobie z nimi poradzę jesli ktoś ma doswiadczenia POZYTYWNE to proszę o uwagi jelsi jakieś uwagi w stylu TEGO NA 100% NIE NALEŻY ROBIĆ również poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 16.08.2006 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 jeszcze jedno - może w końcu pójdę na urlop i uda mi się uzupełnić dziennik zdjęciami o ile uda mi sie je wczesniej uporządkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 17.08.2006 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 17 sierpnia jednak Pani-z-biura-wykonała-telefon i tak się składa że nie będzie problemu z kątem nachylenia dachu jednak coś dobrego mnie dziś spotkało w poniedziałek lub wtorek mamy ustalić szczegóły...... jestem ogromnie ciekaw ile mnie to będzie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 24.08.2006 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 24 sierpień nadal czekam na mapki mają być w piątek lub w poniedziałek jak już będą to wtedy spotkam się z architektem. acha z osami już się uporałem tylko raz mnie jedna skubana ukąsiła i to był jej ostani raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 12.09.2006 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 12 września 2006 w tak zwanym międzyczasie pojawiły się mapki do celów projektowych, a dziś dostałem telefon z biura, że mają już projekt - jutro rano jadę obejrzeć - nie mogę się już doczekać jeszcze tylko adaptacja projektu uzgodnienia z ZE, gminą w sprawie POŚ'a i studni ale o tym i o kosztach później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 10.10.2006 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 13 wrzesień A miało być tak różowo....... ale może od początku projekt a owszem był piękny w ilości 4 sztuk ale......... no właśnie ale... 1. zmian o których rozmawialiśmy nie było - wszystkie muszą być naniesione przez nasze biuro co oczywiście będzie trwało, 2. trzeba wyrysować prawie wszystko od początku 3. to będzie kosztowało ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts