Gość 22.06.2001 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2001 Szanowna RedakcjoJestem stałym Państwa czytelnikiem i mam problem natury prawnej.Mianowicie do mojej działki przylega istniejąca droga gminna, z której będę korzystał w przyszłości. Z drugiej strony działki jest projektowana droga łącząca działki za mną. Jej właścicielem (jak i zarówno pozostałych działek jest mój sąsiad).Sąsiad rozpoczął właśnie budowę tej drogi wyrównując teren wzdłuż mojej granicy. Niestety obniżył poziom drogi o około 1 m. powodując tym samym utworzenie się pionowej skarpy na granicy.Ta 1 m. skarpa uniemożliwia mi postawienie płotu na granicy działki, gdyż grozi to obsunięciem się płotu. Czy sąsiad miał prawo w ten sposób dokonać tak istotnych zmian? Czy mogę żądać od niego wyrównania terenu w odległości minimum 1m od granicy, abym mógł bezpiecznie postawić płot na granicy działki? Z góry dziękuję PozdrawiamT.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salon Muratora 25.06.2001 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2001 Prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 022 / 870 52 23 w dowolnym terminie w godz. 9.00-17.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts