Gość 14.02.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Witam,czy ktoś coś może powiedzieć o szwedzkich blachach dachowych Planija?I przy okazji co forumowicze myślą o oknach aluplast,już zamówiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 15.02.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Zastanawiałem się nad dwoma modelami Plannja. Brałem pod uwagę popularny profil dachówkowy "RAPID" zaprojektowany na wzór francuskiej"hugenotki" /podobno szczególnie ładnie prezentuje się na dachach o niskim stopniu nachylenia/ oraz "ROYAL" w stylu holenderskiej "esówki". Przeważył drugi typ - myślę, że bardziej fantazyjny. "Royal" ma jednak dużą wysokość tłoczenia /57mm/"rapid"tylko 21,5mm i nie wygląda ładnie przy oknach połaciowych, jeżeli trafimy cięcie na maxymalnej fali.To pierwsza zima, dlatego nie mam żadnych spostrzeżeń eksploatacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 15.02.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Właśnie założyłem dachówkę "REGOLA". Jest to samonosna dachówka nie wymaga łat i kontr łat . Zobaczym jak się będzie sprawować. Narazie przykrył ją śnieg. Jest ona droższa od popularnych Royli, ale oszczędza się na drewnie i na stratach materiału - naprawde minimalne i zależą od konstrukcji dachu i ilości okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts