Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dostałem warunki przyłączenia oraz projekt umowy przyłączeniowej. Napisano tam że stawiają złącze kablowe a od złącza kablowego do układu pomiarowego WLĄCZNIE mam wykonać instalkę z osprzętem na własny koszt bo to jest moja własność. Stoi to w sprzeczności z zapisem taryfy gdzie napisano że stawki opłat za przyłączenie obejmują złącze kablowe i szafkę złączowo-pomiarową. Na moje pytanie przemiła pani zaproponowała żebym się odwołał na piśmie bo ona musiałaby coś tam sprawdzić itp. Powiedziała że interpretacja jest taka że zapewniaja wymieniony przeze mnie komplet ale tylko w przypadku zestawów zintegrowanych (o czym w taryfie nie ma mowy). Na moje pytanie czyja interpretacja tak mówi powiedziała że ich własna :lol: . Spytałem jak interpretuje to URE i pani się zawiesiła. No i muszę wystąpić na piśmie ale coś czuje nosem że trzeba będzie to wszystko pokazać w URE bo chcą mnie zrobić.

Co tam napisać?

Jeżęli wprowadzono taki zapis w taryfie na 2006 rok (pod naciskiem URE) to chyba po to żeby inwestor miał komplet a nie samo złącze z którego nijak nie może skorzystać?

A tak w ogóle to czyją własnością jest licznik ? Z ich pisma wynika że moją.

https://forum.murator.pl/topic/51014-pocz%C4%85tek-zabawy-z-enionem-z%C5%82%C4%85cze-kablowo-pomiarowe/