Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia z drewna zebrano

szymon1719500247

Recommended Posts

Wraz z żoną mamy wielki dlemat z wyborem kuchni, nie możemy się zdecydować czy ma być taka, siaka czy owaka jednak "opieramy" się na kuchni z drewna zebrano. Jeżeli ktoś posiada kuchnię lub inne meble w domu z drewna zebrano proslilibyśmy o wrażenia, porady no i oczywiście milewidziane są zdjęcia.:)

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie chciałabym podpaść, ale fornir zebrano mi akurat najbardziej jak tani laminat wygląda

zależy to od tego jak zaaranżowana będzie kuchnia, z tego co wiem jest kilka rodzajów tego drewna

na tej stronie jest ładna aranżacja kuchni z drewna zebrano z kilkoma fornirami z czarnego MDF : http://www.n-design.pl/

Też kiedys myśłałam nad Zebrano ale szybko mi przeszło, owszem piękne, ale też modne. Meble z Zebrano widać było swego czasu w co drugiej gazecie. Jest to jednak bardzo charakterystyczne drewno, myślę że po roku nie mogłabym na nie patrzeć, a meble kuchenne to coś co robi się na długie lata.

Mam zrobione meble w łazience długie szafki podwieszne i jedną dużą wiszącą. Sa bardzo charakterystyczne -tzn. na pierwszym planie w pomieszczeniu. Wydaje mi się, że kuchnia z uwagi na ilośc powierzchni do zabudowy byłaby jak dla mnie zbyt agresywna ze względu na paski. Ale nie widać wcale na nich brudu.

Zgadzam sie ze fonir zebrano jest na tyle charachtwerystyczny ze po jakims czasie bedzie on wrecz razil. Z tego wzgledu jest on stosowany pzez dekoratorow jako w jednym charakterystycznym elemencie wystroju(stolik,polka itp.) A ponadto wszystkie forniry modyfikowane czyli te w paski wygladaja troche "sztucznie" na duzych formatach jakimi sa fronty kuchenne.Osoboscie zastosowalem orzech canaletto z przechodzacymi z frantu na front fladrami i moim zdaniem wyglada to ok.Pozdrawiam

[quote=]Chyba troche zboczyliśmy z tematu?

Czekamy na propozycje i porady:)

Wiem ,ze firma DOG-MED z Warszawy ma w swojej ofercie fronty ZEBRANO z MDF-u.

http://www.dogmed.com.pl/images/nowe/zebrano.jpg

http://www.dogmed.com.pl/fronty/kolory800.htm

DOGMED

ul. Krakowiaków 80/98

02-255 Warszawa

TEL./FAX. (+48 22) 846-58-35

P.S. Mimo to,ze fronty sa z MDF-u sa dosc drogie, ale i tak wychodzi troche taniej niz fornir.

dobrze, że się rozmyśliliście :)

a do czerwieni z ciemnym brązem jesteście przekonani? ladnie wyglada bordo (jak w kuchni scavolini glam) - ale czerwony to mi zgrzyta mocno

ta czerwień będzie "wpadać" w wiśnię (bordo) , ale fronty nie będą się zlewać, jednak mamy wątpliwości czy kuchnia nie będzie zbytnio wyzywająca co do reszty domu

Musimi się bardziej zastanowić

Zastanawia nas też orzech...

szukamy teraz ciekawych aranżacji, prosimy o ciekawy linki i zdjęcia no i porady

co do wymagań kuchni na początku planowaliśmy półwysep ale zdecydowalismy się na wyspe kuchenną

planujemy też szereg ściany z wysokimi szafkami w której jedenej z nich ma się znajdować piekarnik, myślimy również o dwódrzwiowej lodówce side-by-side

Gość tripper
myslalem o zebrano, ale mysle tez, ze po roku nie moglbym na nie patrzec. ciagle o nim mysle, ale teraz tylko w kategoriach takich, zeby zrobic z tego forniru jedna max szafke na dole i jedna nad nia na gorze jako akcent taki, bo reszta pewnie bedzie lakierowana biala

myslalem o zebrano, ale mysle tez, ze po roku nie moglbym na nie patrzec. ciagle o nim mysle, ale teraz tylko w kategoriach takich, zeby zrobic z tego forniru jedna max szafke na dole i jedna nad nia na gorze jako akcent taki, bo reszta pewnie bedzie lakierowana biala

to jest niezły pomysł

tu masz coś podobnego tylko że lakierowany fornir jest w kolorze czarnym http://www.n-design.pl/

Gość tripper

po co lakierowac fornir na czarno??? ja chce mdf lakierowany na bialo a do tego tylko akcent z zebrano, lakierowanego na przezroczysto :)

na stronie, ktora podales, pewnie chodzi o szafki te w paski a nie te czarne...

po co lakierowac fornir na czarno??? ja chce mdf lakierowany na bialo a do tego tylko akcent z zebrano, lakierowanego na przezroczysto :)

na stronie, ktora podales, pewnie chodzi o szafki te w paski a nie te czarne...

masz racje, coś mi się pomylilo:)

ale ten pomysł z mdf lakierowanym na biało i "AKCENTEM" z zebrano jest niezły :)