Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia z drewna zebrano

szymon1719500247

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Widziałam taką kuchnię u znajomych i wydaje mi się, ze do frontów zebrano trzeba coś dołączyć - np fronty w górnych szafkach zrobić z matowego szkła, lub dodać sporo stalowych elementów.

Na pewno blat musi być "spokojny" - w jednym kolorze

fornir zebrano jest piekny, ale cala taka kuchnia wydaje sie byc meczaca dla oczu.

Rewelacyjnie wygladaja dodatki w zebrano.

pozdrawiam

• 2 years później...
  • 2 months później...
Witam!

Czy ma ktoś z Was kuchnie Zebrano?

jeśli zechcesz poczekać do przyszłego czwartku to wkleję zdjęcia swojej. właśnie jest robiona, montaż środa/czwartek. będę mógł podać nawet parametry forniru. fronty zebrano, blat czarny, podłoga i ściany (płytki) seria minimal z tubądzina bodajże.

Witam!

Czy ma ktoś z Was kuchnie Zebrano?

jeśli zechcesz poczekać do przyszłego czwartku to wkleję zdjęcia swojej. właśnie jest robiona, montaż środa/czwartek. będę mógł podać nawet parametry forniru. fronty zebrano, blat czarny, podłoga i ściany (płytki) seria minimal z tubądzina bodajże.

Ja poczekam :D

u mnie właśnie zaczęło się od tego, że mam zlewozmywak blanco w kolorze antracytowym, do tego jeszcze bezramkowa płyta indukcyjna więc blat czarny wydawał się najlepszym rozwiązaniem. widziałem zdjęcia fajnej kuchni zebrano z czarnym blatem w jakiejś gazecie i pomyślałem, że może to być dobre rozwiązanie.

najgorsze jest to, że to moje pierwsze własne mieszkanie, a mówi się, że pierwsze to się projektuje dla wroga :)

• 2 weeks później...

to dopiero początek, dla niecierpliwych. kuchnia już stoi, ale dopiero została zamontowana z lekkim opóźnieniem, więc jak wysprzątam wszystko dam więcej zdjęć

http://img80.imageshack.us/img80/2089/dsc01848.jpg

tu będzie jeszcze okap, czekam na niego, ma dojść koło połowy tygodnia

http://img222.imageshack.us/img222/8893/dsc01851.jpg

tu część z lodówką.

kolory nie są tak intensywne jak na zdjęciach. co do płytek to wybieraliśmy je kilka godzin, po czym następnego dnia okazało się, ze nasze są owszem, ale na zamówienie i trzeba było coś innego na szybko. dopiero w domu zobaczyłem, że minimal ma paskudną obwódkę białą dokoła szarego środka. ogólnie miało być odwrotnie, jasne ściany między szafkami i ciemne szare podłogi.

w przyszłym tygodniu dam więcej fotek jak już będzie po wszystkim.

Witam mam pytanko jakiej firmy jest wasza kuchnia.

Bardzo podoba mi sie połaczenie zebrano z czarnym :D

robione na zamówienie u stolarza z kalwarii zebrzydowskiej k/krakowa, jeśli chodzi o fornir to akurat ten najbardziej nam się podobał i miał w firmie belmeb, w której większość z okolicznych stolarzy się zaopatruje, oznaczenie bodajże m-00- albo r-00 (belmeb ma kilku dostawców, w tym brw ale akurat skąd ten jest nie wiem). postaram się poszukać, ale to raczej po przeprowadzce, chyba, że natknę się w papierach na to.

kolory nie są tak intensywne jak na zdjęciach. co do płytek to wybieraliśmy je kilka godzin, po czym następnego dnia okazało się, ze nasze są owszem, ale na zamówienie i trzeba było coś innego na szybko. dopiero w domu zobaczyłem, że minimal ma paskudną obwódkę białą dokoła szarego środka. ogólnie miało być odwrotnie, jasne ściany między szafkami i ciemne szare podłogi.

w przyszłym tygodniu dam więcej fotek jak już będzie po wszystkim.

a ja mam pytanie wlasnei odnosnie plytek. co to za plytki i w jakim rozmiarze? miedzy nimi jest fuga czy to ta biala obwodka o ktorej piszesz? kuchnia wyglada naprawde fajnie.