Arkaluz 29.03.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam.Odwiedzam od jakiegoś czasu forum i muszę stwierdzić że to jest to!Zaczynam budowę domu. Kupiłem działkę (mam akt notarialny) i proszę Was o info dotyczące gdzie ten fakt trzeba teraz zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart_ak 29.03.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 a masz już projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ...Zaczynam budowę domu. Kupiłem działkę (mam akt notarialny) i proszę Was o info dotyczące gdzie ten fakt trzeba teraz zgłosić... Super! Na razie żyjesz w błogiej nieświadomości! Oby jak najdłużej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.03.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam Arkaluz, ja też jestem na poczatku drogi do własnego domu ale już trochę dalej niż ty. Otóż działkę nabyliśmy w zeszłym tygodniu w poniedziałek, zgłosiliśmy to w Urzędzie Miasta (dot. podatku od nieruchomości). Następnego dnia złożyłam w Urzędzie wniosek o wypis i wyrys z planu zagospodarowania (dokumenty dostałam już w piątek). Ponieważ wczesniej spędzilam ponad miesiąc w internecie przeglądając projekty domów, wiedziałam czego chcę, a że zgadzało się to z planem zagospodarowania - zamówiłam projekt mojego przyszłego domku. Jutro ma dotrzeć. Należy też złożyć wnioski o warunki przyłączenia do sieci energetycznej, wod-kan., gazowej (jutro skladam ostatni). No i oczywiście geodeta - jutro przyjedzie z zamówionymi (już w zeszły piątek ) mapkami do celów projektowych. No i na tym etapie jestem. Potem muszę oddać projekt do adaptacji. Wkrótce dowiem się pewnie co jeszcze należy załatwić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 29.03.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Cóz za super ogrganizacja. Ja mam dostać praktycznie już pozwolenie na budowe.A teraz sprzedaje mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkaluz 30.03.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 WitajcieDroga przede mną daleka. Dopiero zgłosiłem fakt nabycia działki w Urzędzie. Teraz krok po kroku i przy pomocy tego forum dowiem się wszystkiego i przejdę przez tą biurokrację. Pierwsze zetknięcie się z zapracowaną Panią z Urzędu było bolesne. Ale urzędasy to całkowicie inna sprawa. Trzeba iść dalej i ich olać. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 31.03.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Czołem!Też zaczynam - gromadzic papiery.Kupiłam działkę, ale nie pomyslalam, żeby cos w Urzędzie Miasta zglaszać...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 31.03.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Arkadiusz,Jak kupiłeś działkę budowlaną to sprawa będzie łatwa, kupisz ptrojekt, uzgodnisz media, wynajmiesz architekta itd, ja po trzech latach jestem właśnie gdzieś tu projekt w drodze.Oby tobie wszystko poszło dużo łatwiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 01.04.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam wszytskich,Jestem to nowy- czytam od jakiegos czasu, ale sie nie odzywałem.No więc też zaczynamy. Zakup działki finalizujemy po Swiętach. Warunki zabudowy właśnie załatwiam (nie ma planu zagospodarowania). Trzeba przyznać, że urzednicy w Urzedzie Miasta (Tychy) są bardzo uprzejmi i pomocni. Projekt wybany, na etapie zakupu. Architekt do adaptacji projektu wybrany. Warunki dostawy wody i prądu mam. Gazu brak. Zobaczymy jak pójdzie dalej, ale z tego co czytałem to trzeba konskiego zdrowia a i osiwieć można.To co mnie na razie trochę niepokoi to że działka jest blisko rowu melioracyjnego (pytałem sąsiadów- nie wylewa), ale grunt jest raczej mokry albo podmokły. Na razie planuję sobie wykopac ze dwa dołki, wpuścić do nich np rurę drenażową, żeby obserwowac poziom wód gruntowych. pozdrawiam forumowiczówKubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 02.04.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Gmina Radzymin i Wołomin bardzo pomocna - wszystko odbyło się bardzo szybko, sprawnie i z uśmiechem - no może z wyjątkiem energetyki. Tearz czekam na przyjazd bali na działeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts