anet35 29.03.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Czy to prawda , że bezpośrednio na tynk zewnętrzny cementowo - wapienny, bez zastosowania kleju i siatki nie mozna położyć tynku mineralnego - kornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 29.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Też jestem zainteresowany takim rozwiązaniem ale nie mam najmniejszego pojęcia. Wprzyszłym tygodniu bedę miał spotkanie z kier. bud. to sie dowiem. Jesli temat będzie aktualny to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 29.03.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Czy to prawda , że bezpośrednio na tynk zewnętrzny cementowo - wapienny, bez zastosowania kleju i siatki nie mozna położyć tynku mineralnego - kornik ? Raczej ściema dla ściemy. Takie wymyślanie dziwnych teorii żeby sprzedać system a nie worki z tynkiem. Mój wujaszek ma na chacie już około 8 lat i wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 29.03.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 tynk mineralny...hmm...nie wiem czy to dwuwarstwówka....ale jeżeli to trójwarstwówka (ocieplenie wewnątrz) to ja bym wybrał strukturalny...chyba, że chcesz mieć widoczny zarys pustaków w wilgotny dzień... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.03.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Zastanów się nad tym "kornikiem". Mam wrażenie (złudzenie???), że taka struktura tynku już po 2-3 latach łapie o wiele szybciej brud niż zwykły "baranek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 29.03.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 jak najbardziej można "kornika" kłaść na tradycyjny tynk bez żadnych tam siatek czy systemów. Ja mam tak położony tynk silikatowy WEBER Terranova i od ubiegłego roku nic się nie dzieje. Poza tym wystarczy zapoznać się z kartą techniczną produktów na ich www. Oczywiscie wiadomo, że są nierzetelni sprzedawcy, którzy chcą upchnąć system, ale trzeba z naszej strony wykazać maksymalną czujność i powertowac tu i ówdzie www. na powyższe tematy. Pozdrovka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 29.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Można, ale polecałbym jednak zagruntować ścianę gruntem tej samej firmy, co tynk strukturalny. Zawsze to ławiej zaciągnąć tynk, a ponadto ściana jest równomiernie chłonna. Jeśli kornik ma być w kolorze, to warto kupić grunt pod ten kolor, różnica w kasie jest niewielka, a nie ma możliwości, że za cienko położą majstry strukturę i będzie przebijać szare w dołkach struktury. Rzetelny sprzedawca, tak dla odmiany.pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 30.03.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 tak tak pokar, oczywiście masz rację z gruntem - zapomniałem o tym, ale też mam tynk tradycyjny zagruntowany gruntem Webera przyporządkowanym do danej grupy barw tynku zewnętrznego. Należy o tym pamiętać, zresztą w karcie technicznej produktu i w katalogu webera można dokładnie do barwy tynku dobrać kolor gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts