anouk 29.03.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Chcę kupić nową sofę, mam podłogę iroko. Do tej pory miałam białą sofke, teraz myślę o zmianie koloru. Lubię naturalne kolory, być może zatem to będzie nieśmiertelny beż, ale nie bardzo wiem czy do ciepłej tonacji podłogi będzie pasował chłodny odcień np. taki jak tu, jak myślicie? http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15585&catalogId=10103&storeId=19&productId=46930&langId=-27&parentCats=15585*15626 A tu podłoga identyczna jak moja:http://www.christophersonwoodfloors.com/african_hardwoods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 29.03.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 jak ta iroko na dole strony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 29.03.2006 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Kolor sofy o którą mi chodzi to piaskowy, trzeba kliknąć w 'pokrycia'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 29.03.2006 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Podłoga zdjęcie na dole ale i pierwsze przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 29.03.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ale pierwsze to inny gatunek - iroko CI takie wyszło... fajne...i masz tak po skosie połozone? Ja bym poszła jednak w zimną biel, nawet wpadająca w popielaty, a nie piaskowy - piaskowy mam fotel ikei (zresztą mój ulubiony fotel wszech czasów) - i niepasowałby mi do tak ciepłej podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 29.03.2006 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Moje iroko wygląda identycznie, mam podejrzenie że to jest ten sam gatunek albo pokrewny( bo też afrykański), ale nie chce mi się sprawdzać. Zdjęcie iroko na tej stronie nie jest dobrej jakości wygląda na zbyt mahoniowe i dlatego odwołuje się do pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 29.03.2006 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Nie mam po skosie. Biała jest fajna, pytałam tu na forum jak się mają ich białe kanapy i wszyscy mi tu odradzali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 29.03.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 no tak, biała to jakas delikatna skórzana, a nie materiałowa... własnie dlatego boję sie egzotyków wpadających w czerwień - że nie będe umiałą dobrać. może więc popielaty - maksymalnie zimny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 30.03.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ja gustuje w polaczeniach zimny-cieply. Bardzo lubie laczyc brazy z szarosciami, blekitami czy glebokim niebieskim. Do tak fajnej podlogi szukalabym wiec takich polaczen: kolor stalowy, ladny szary, a nawet szary wpadajacy w blekit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 30.03.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 powiedz Anouk, czy taka biala sofa bardzo sie brudzi?czy wcale nie ma z tym problemu?[pytam, bo piszesz ze mialas taka do tej pory] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 30.03.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ja gustuje w polaczeniach zimny-cieply. Bardzo lubie laczyc brazy z szarosciami, blekitami czy glebokim niebieskim. Do tak fajnej podlogi szukalabym wiec takich polaczen: kolor stalowy, ladny szary, a nawet szary wpadajacy w blekit. to samo uważam, tylko poza błękitnym popielaty raczej mozna tez zagrac jakims fajnym KONKRETNYM seledynowym - zawsze dobrze wyglada z ciemnym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 30.03.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Lidka: moja biała sofa była tymczasowa z Ikei, brudziła się tragicznie ale też materiał był kiepskiej jakośći. Do małgosimi, ta podłoga miejscami jest kasztanowa ale nie jest to chyba czerwień jak jatoba, iroko ma w sobie dużo ciepłego złota. Popielaty, szary chyba by tu pasował, faktycznie. Mam już popielaty dywanik na podłodze ale mogę go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 30.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Lidka: moja biała sofa była tymczasowa z Ikei, brudziła się tragicznie ale też materiał był kiepskiej jakośći. Do małgosimi, ta podłoga miejscami jest kasztanowa ale nie jest to chyba czerwień jak jatoba, iroko ma w sobie dużo ciepłego złota. Popielaty, szary chyba by tu pasował, faktycznie. Mam już popielaty dywanik na podłodze ale mogę go wymienić. tragicznie? szkoda... bialy Ekesgok podoba mi siie najbardziej, ale moze to kwestia zdjeć dz za ospowiedź pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 30.03.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dziewczyny, tylko nie napisałam jeszcze że będę miała parę kolonialnych mebli, więc nie każdy kontrastowy kolor tu się chyba nadaje. Myślę ze pastele typu seledyn albo chłodny stalowy błękit to chyba nie, a może nie mam racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 30.03.2006 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Lidka, to była tania sofa przez ponad rok było jako tako, pranie pokrycia co dwa miesiące w pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 30.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 absolutnie nie mówię o pastelach 9stad moj sprzeciw wobec błękitnego) mowie o żarówkowo-intensywnym seledynie, ba, nawet o równie soczystym turkusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 30.03.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 albo taki seledynowo-zielony http://www.ikea.com/ms/fr_FR/complete_kitchen_guide/get_inspired/index_original.html - w kuchni 37 na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 30.03.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 O tak, turkus wygląda cudnie z tą podłoga, mój pierwotny plan była taki: biała sofa i turkusowe poduszki , dodatki, ewentualnie fioletowy róż Lubię kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 30.03.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 O tak, turkus wygląda cudnie z tą podłoga, mój pierwotny plan była taki: biała sofa i turkusowe poduszki , dodatki, ewentualnie fioletowy róż Lubię kolory! trzy kciuki do góry! grzecznym bezykom mówimy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 30.03.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Lidka, to była tania sofa przez ponad rok było jako tako, pranie pokrycia co dwa miesiące w pralni. czy wg Ciebie droga biel brudzi się mniej niż tania biel? istnieje taka zależność? seledynowy kolor jest ekstra, ale skąd taki wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts