Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nie wiem jaki kolor tu pasuje?

anouk

Recommended Posts

Chcę kupić nową sofę, mam podłogę iroko. Do tej pory miałam białą sofke, teraz myślę o zmianie koloru. Lubię naturalne kolory, być może zatem to będzie nieśmiertelny beż, ale nie bardzo wiem czy do ciepłej tonacji podłogi będzie pasował chłodny odcień np. taki jak tu, jak myślicie?

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15585&catalogId=10103&storeId=19&productId=46930&langId=-27&parentCats=15585*15626

A tu podłoga identyczna jak moja:

http://www.christophersonwoodfloors.com/african_hardwoods

ale pierwsze to inny gatunek - iroko CI takie wyszło... fajne...i masz tak po skosie połozone? :)

Ja bym poszła jednak w zimną biel, nawet wpadająca w popielaty, a nie piaskowy - piaskowy mam fotel ikei (zresztą mój ulubiony fotel wszech czasów) - i niepasowałby mi do tak ciepłej podłogi...

Ja gustuje w polaczeniach zimny-cieply. Bardzo lubie laczyc brazy z szarosciami, blekitami czy glebokim niebieskim.

Do tak fajnej podlogi szukalabym wiec takich polaczen: kolor stalowy, ladny szary, a nawet szary wpadajacy w blekit.

to samo uważam, tylko poza błękitnym

popielaty raczej

mozna tez zagrac jakims fajnym KONKRETNYM seledynowym - zawsze dobrze wyglada z ciemnym kolorem

Lidka: moja biała sofa była tymczasowa z Ikei, brudziła się tragicznie ale też materiał był kiepskiej jakośći.

Do małgosimi, ta podłoga miejscami jest kasztanowa ale nie jest to chyba czerwień jak jatoba, iroko ma w sobie dużo ciepłego złota.

Popielaty, szary chyba by tu pasował, faktycznie. Mam już popielaty dywanik na podłodze ale mogę go wymienić.

Lidka: moja biała sofa była tymczasowa z Ikei, brudziła się tragicznie ale też materiał był kiepskiej jakośći.

Do małgosimi, ta podłoga miejscami jest kasztanowa ale nie jest to chyba czerwień jak jatoba, iroko ma w sobie dużo ciepłego złota.

Popielaty, szary chyba by tu pasował, faktycznie. Mam już popielaty dywanik na podłodze ale mogę go wymienić.

tragicznie?

szkoda...

bialy Ekesgok podoba mi siie najbardziej, ale moze to kwestia zdjeć

dz za ospowiedź

pzdr