elgo 30.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam, mam mały problem z kotami, które odwiedzają moją werande. Niestety wskakują na parapet i delikatnie mówiąc zostawiają "nieprzyjemny" zapach swoich płynów. Jak można zniechęcić je od tego typu zachowań? Będę wdzięczny za sprawdzone pomysły i nie tylko. Próbowałem w miejsca, które są "znaczone" po umyciu wylewać ocet, nieprzynosi to żądanego skutku. Oczywiście nie chce kotom robić krzywdy ..... jeszcze nie ), także opcja posiadania psa nie wchodzi na razie w grę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.03.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Powiem Ci ale jak mi cos obiecasz***** Wiem ze koty nie znosza niektorych zapachów - np cytrusow Mozna cos z tym pokombinowac Najwazniejsze wyszorowac porzadnie werande zeby nie bylo czuc ich zapachow - to tak jak u psow - 1 znaczy wiec zaraz leci drugi zeby "zabic" wlasnym zapachem konkurenta. Potem mozna wlasnie cos z cytrusowych - np wiem ze ajaks mozno cytrusowy jest , w sklepach zoolog. sa tez specjalne zapachy ktore odstraszaja koty a najlepiej wymyslec inne miejsce (z dala od domu tak zeby zapach nie przeszkadzal i tam namowic koty do ew konkurow (wtedy mozna tez posluzyc sie zapachem - min kocimietka) zeby tamte miejsce polubily **** jak pomoze to obiecaj ze siersciuchom czasem cos do jedzenia wystawisz (z dala od werandy zeby znow nie pokochaly tego miejsca:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 30.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Są teraz w przedaży spreje likwidujące zapachy zwierząt (psy, koty) ale czy podziała nie wiem, może spróbuj to co radzi Zielonooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Tyberian! mala prywata ksiażka doszła, zaczynam czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 30.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 30.03.2006 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Zielonooka - u mnie koty (dokładnie 3) mają tyle jedzenia że nie nadążają "przerabiać", może to też jest powodem częstych odwiedzin innych czworonogów?! Przez zimę spały na werandzie w ocieplonym kartonie (było mi ich żal), ale teraz nie chciałbym aby tu przesiadywały więc stąd moje "zaniepokojenie" i pewnie błąd wychowawczy Dzięki za rady wypróbuje je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 30.03.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66604 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 30.03.2006 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dzięki na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila2004 01.04.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Podobno skuteczny jest środek o nazwie "Get off" w żelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.04.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Zielonooka - u mnie koty (dokładnie 3) mają tyle jedzenia że nie nadążają "przerabiać", może to też jest powodem częstych odwiedzin innych czworonogów?! Przez zimę spały na werandzie w ocieplonym kartonie (było mi ich żal), ale teraz nie chciałbym aby tu przesiadywały więc stąd moje "zaniepokojenie" i pewnie błąd wychowawczy Dzięki za rady wypróbuje je Elgo myslalam ze mowisz o dzikich kotach stad prosba o dokarmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 02.04.2006 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Dzikie to one są nie dają się pogłaskać, no chyba, że podczas karmienia. Nie należą do mnie po prostu u mnie przesiadują, inne koty też zaczynają to robić więc mam problem. Chyba będę musiał "moje" dwie kotki wysterylizować?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.04.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Dzikie to one są nie dają się pogłaskać, no chyba, że podczas karmienia. Nie należą do mnie po prostu u mnie przesiadują, inne koty też zaczynają to robić więc mam problem. Chyba będę musiał "moje" dwie kotki wysterylizować?! mysle ze to najlepsze co mozesz zrobic nawet to ze nowych bezdomnych kotow sie nie bedzie produkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 02.04.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Chyba będę musiał "moje" dwie kotki wysterylizować?! jak sie pospieszysz, to jeszcze w przyszłym tygodniu może się udać zrobić to taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 03.04.2006 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dlaczego miałoby być taniej? Jakaś promocja?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 03.04.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Tak jest akcja sterylizacji ze zniżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 03.04.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dlaczego miałoby być taniej? Jakaś promocja?!? zajrzyj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1081967&highlight=#1081967 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts