miro2000 30.03.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam Czy ktoś miał do czynienia , czytaj "bawił się" programem komputerowym "sam zaprojektuj dom" lub "sam zaprojektuj : dom , ogród , wnetrze" - oba programy są firmy Avalon ? Korci mnie żeby przed rozpoczeciem przygotowań do budowy domu , najpierw "pobawić się" takim programem . Niestety , nigdzie nie moge znaleźć zadnych recenzji na ich temat , nie wiem nawet czym sie różnią (poza ceną) i czy sa warte wydania ok. 90 zł . Proszę o opinie na ich temat - z gory dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia100 30.03.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam Programu o ktory pytasz nie znam. Moge Ci polecic inny-Punch Super Home Design. Ma jednak swoje wady: cena oryginalu ok 500pln oraz brak symulacji cieni wewnatrz budynku. Pomysl zeby zrobic sobie takie wizualizacje jest super. Ja przerobilam ich juz kilka. I czesto okazywalo sie ze domy ktorych rzuty wydawaly sie ok, na wizualizacji zaskakiwaly dziwna przestrzenia. Nie wyobrazam sobie podjecia decyzji co do projektu bez takiej pomocy. Zreszta przy pomocy tego programu zaprojektowalam nam mieszkanie ( z rozburzaniem scian itp). Po remoncie wrocilam do tych wizualizacji i okazalo sie ze odczucie przestrzeni jest naprawde bardzo podobne do rzeczywistosci. Te wszystkie programy sprawdzaja sie slabo jedynie w b. malych pomieszczeniach ok 10-15m2 - brak odejscia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts