jArti2 15.02.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Czy przy kupnie drewna na więźbę otrzymaliście dokumentstwierdzający klasę wytrzymałościową drewna? Ostatnio wyczytałem że taki dokument jest wymagany potemprzy ew. kontroli budowlanej. W projekcie mam klasę K27.Czy rachunek za drewno też jest wymagany przy ew. późniejszej kontroli? jArti2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 16.02.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Podobno nie. W dodatku niektórzy właściciele tartaków są na tzw. karcie podatkowej a oni nie mają obowiązku wystawić rachunku, chyba ze sobie zżzyczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 16.02.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Drewno na rachunek pewnie jest odrazu drozsze o VAT, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 16.02.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Racja, i to o 22% Nawet po "odpisie" będziesz na minusie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 16.02.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Teoretycznie na każdy materiał zastosowany przy budowie powinien być atest, certyfikat, świadectwo dopuszczenia itp a producent czy sprzedawca musi coś takiego wydać. Sam tego wymagam od wykonawców robót, jako że inaczej nie dokonam odbioru. Kontrole faktycznie bywają, ale z reguły w przypadkach gdy coś się na budowie stanie lub wychodzą po zakończeniu budowy wady ukryte lub inne mankamenty i dochodzi do skarg. Jako, że nigdy nic nie wiadomo, lepiej te dokumenty mieć, choć rzadko spotyka się tego typu praktyki przy budowie domku jednorodzinnego i to w systemie gospodarczym. Tu przedstawiono ten temat w przypadku drewna. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 17.02.2003 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Dziękuję, już mam jasność tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts