lontrel 19.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Czy nie zastanawiałassię nad rozwiązaniem aby kleic deski do posadzki?Ja chcę wycinac deski na rozmiar 10cmx2,5cmx3m i zastanawiam sie czy kłaść na legarach czy kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 23.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Nie dotarłam jeszcze do nowego domu więc nie znam wymiarów - ale pamiętam. Miałam od początku zaprojektowane podłogi na legarach więc i schody i otwory drzwiowe były zaprojektowane na stosowną wysokość. Jak ty masz w projekcie? Pamiętaj że zmiany późniejsze to dodatkowe koszty i możliwośc nie zgrania czegoś. Ja np. mam rury do CO rozprowadzone w legarach. Do tego ekipa wiedziała od początku jakie będą podłogi, więc umiarkowanie dbali o "gładkość" góry stropu. A wyrównywanie tego masami samopoziomiującymi to koszt znaczny. Trzeba od początku dbać o równość podłoża. Dlaczego miałam tak projektowane - bo w dotychczasowym mieszkaniu miałam podłogi na legarach Teraz po rozeznaniu rynku i możliwości mogłabym ewentualnie zastanawiać się nad wersją klejoną. Tylko dla mnie 1) drewno jest materiałem pracującym, więc na legarach to nie problem 2) wentyluje się przez przestrzeń między legarami. Jak to jest z klejoną podłogą nie wiem. Ale może jestem uprzedzona, bo moje doświadczenia z parkietem (klejonym) u rodziców były dość negatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 27.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Poplakalam sie ze smiechu... czytajac Twoj dziennik, super opisujesz, aby tak dalej.Tak na powaznie: ~ Ladny domek.~ Sliczny kominek.~ Ladne lazieneczki.~ Ciekawe kolory w pokojach dziecinnych.~ Mily widoczek z Waszej sypilaki. Zastanawiaja mnie skosy, ktore zuwazylam ogladajac pokoje. Z tego co czytalam, dom mial byc - pietrowy? Jak wiec to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 08.03.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Baśniowy Śnie - to zależy jak rozumiesz piętro - dla mnie to pokoje nad parterem A nad nimi mam jeszcze stryszek. A jak dom ma bardzo dużo dachu - takiego sięgającego prawie do ziemi, to co ? Parteru nie ma? A znam domy, gdzie skosy przez 3 piętra biegną (jeden to nawet blokiem jest i pięter takich ma 4 )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 świerczu - a propos płatew, to mąż twierdzi, że mam gust cepeliowski, choć innym sie podoba, a najważniejsze, że mi bardzo. Ponieważ moment na wykańczanie stopu wypadł w depresji finansowej, to są kładzione już na płytę. Inaczej napierałabym na wykańczanie drewnem i zostawianie prawdziwych belek. Łączenie płyty gipsowej i drewnianych "prawdziwych" belek stropowych zwykle nie wychodzi, bo to się pręży zupełnie inaczej. Kompletną porażką wg mnie są próby maskowania pęknięć plastikowymi listwami. Rozwiązanie zastosowane na zdjęciach to wykończenie płytami skosów i sufitu ta prosto i głądko, a potem dokręcenie "belek" (są puste w środku ). Widziałam i ładniej dobrane - lekko podfrezowane i grubsze. Całość ( w trzech pokojach ) kosztowała 600 lub 800 zł. Bankructwo to nie jest. Niebieski podoba mi się tylko w połączeniu z jasnym drewnem, najlepiej sosną, bo żółtawa. No i wtedy już wszystko na zasadzie kontrastu. Dzieki! takie rozwiazanie chce właśnie zastosowac u siebie w sypialni. To co moge tylko napisać BRAWO! Wyszło rewelacyjnie!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 12.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Magdaleno, czy możesz pochwalić się podjazdem z kostki? Dochodzę właśnie do takiego etapu na mojej budowie i nie mam pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 17.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Wacławo - już się biorę do roboty - ostatnio wreszcie zabrałąm aparat ze sobą. Tyle tylko, że też nie mam weny jeśli chodzi o miejsca postojowe OBOK domu - trzeba wjechać pod kątem objeżdżając narożnik domu... A nie chcę po prostu utwardzić całości. Wolę coś z trawką. Tylko mi się narazie rozjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 magalena a jakże u ciebie pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 20.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hej, masz fajową chatę Kominej pierwsza kalsa, w moim stylu. To kamienie z rzeki ? Czy uchylisz rąbka tajemnicy i pokażesz rzuty domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 21.03.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Kamienie ze starego bruku, ale takiego nie w kostkę, tylko "z grubsza" obrobionego. Jakby kominek był z polnych okrągłych, to by mi się jeszcze bardziej podobał ( widziałam taki - cudo!!!). rzuty musiałabym skanować, bo nie mam elektronicznej wersji Nie jestem pewna czy mi się chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts