sp9wus 15.02.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Witam W tym roku pierwszy raz będę kupował drewno do kominka, będzie to ok. 20kubików. Nie wiem tylko jak policzyć czy to co mi ktoś przywiezie będziemiało rzeczywiście 20 kubików. Nie lubię kupować "na słowo", chciałbym byćpewny że drewna jest tyle ile kupiłem. Jak wy sobie z tym radzicie? Jak wprosty sposób policzyć objętość kupionego drewna? Podobno drewno sie kupujew metrach przestrzennych? Proszę o radę jak to zrobić żeby ktoś mnie nie wykiwał. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.02.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Najprościej - wzorem na objętość sześcianu.Praktycznie - bierzesz taśmę i obmierzasz po kolei długość stosu, jego wysokość i szerokość.A tak nawiasem , dostarczam drewno kominkowe klientom i z doświadczenia wiem że na "cygaństwo" mnie nie stać. Prędzej czy później odbiło by się to na liczbie moich klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 15.02.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Tak to wygląda w Lasach Państwowych, tam wszystkie budynki mieszkalne (leśniczówki, podleśniczówki, os. robotnicze) są ogrzewane drewnem. Ułożone jak niżej - długość x wysokość x szerokość i mamy metr przestrzenny czyli kubiczny. http://www.wega-star.pl/foto/drewutnia.jpg Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 15.02.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Ta szopa jest... nie mam na nią określeń... :eek: może nie robić kominka... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 On 2003-02-15 21:46, pik33 wrote: Ta szopa jest... nie mam na nią określeń... :eek: może nie robić kominka... ... ..he..he.. do rozbiórki i... na opał.. ... niestety, tak to w dużej części tam wygląda, brak kasy na nowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts