Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOŁO: ceramika łazienkowa: miski, umywalki, brodziki - opinie, dyskusje, modele

helism

Recommended Posts

Też jestem posiadaczem teoretycznie wolnoopadającego Variusa. Póki co nie stuka, ale zasuwa ostro. Spadła mi też właśnie zaślepka. Czyżby początek problemów? Póki co narzekam na coś innego. Kształt wnętrza. Jeżeli nie chce się za każdym razem używać szczotki, trzeba dobrze - mówiąc obrazowo - celować klockiem. Chwalę sobie za to ergonomię siedzenia :)

Roca Hall z kolei opada niczym anemik. Trzeba długo czekać aż będzie można usiąść.

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Mam WC Koło STYLE i do tego deskę wolnoopadającą. Problem jest taki, ze deska opada baaaaaaardzo wolno, jakieś ok. 4 min. Reklamowałam już ja w sklepie, w którym kupowałam, a sklep zgłosił to do producenta. Błyskawicznie otrzymałam nowe zawiasy. Wczoraj je wymieniłam i... jest podobnie. No moze deska opada ciut szybciej, ale i tak, żeby spuścić wodę po wstaniu z kibelka, muszę deskę docisnąć, bo musiałabym czekać ponad minutę. Chyba nie tak to ma działać, prawda? Deski różnych firm, które oglądałam w sklepach zamykały się prawie natychmiast.

Czy jest na forum jakiś użytkownik miski Koło Style z taką deską? Jak jest u Was? A moze deska się "wyrobi"?

Reklamowac, reklamowac i jeszcze raz reklamowac - jezeli ciagle bedzie to samo to pisac do producenta o wymiane kompletu na inna serie (uwarunkowana utrudnionym uzytkowaniem sedesu w wyniku usterek deski).

Tak jak jaksie uzytkuje kolo ego i deska opada prawidlowo.

btw. Kolo juz mialo problemy z deskami:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?106304-Deska-sedesowa-wolnoopadaj%C4%85ca-KO%C5%81O-Varius-POMOCY!

Jak opadaly za szybko to poprawili :)

Edytowane przez bsh

asizo pewnie woli wesję higieniczna, czyli spłukiwanie przy zamknietej klapie. Moje koło ego opada w kilka sekund.

Dokładnie. Wolę wersję higieniczną i to raczej normalne, ze się zamyka deskę przed spuszczeniem wody.

Już sama nie wiem, co robić, bo pewnie problem się będzie powtarzał. Chciałam oszczędzić i wybrałam Koło STYLE a wahałam sie, czy nie wziąć Roca Meridian N. I pewnie lepiej bym na tym wyszła. Grrrr.

Nie chcę wymiany na inny model z Koła, bo ten kształt akurat mi pasuje. Myślicie, ze raz jeszcze reklamować zawiasy, a w razie czego domagać się zwrotu kasy za miskę i deskę?

A może wywalić ta deskę i kupić elektroniczną , jak pamiętam to każda ma funkcję wolno opadającą. A dodatkowo podgrzewanie i natrysk. Ja sobie taką użytkuję ponad 2 lata. I z zakupów które kupiłem to jest ten który bym bez wahania powtórzył :) Konkretnie mam deskę panasonic i jeszcze nie założoną toshiby.

Poza tym skoro zależy ci na higienie docenisz ze papier toaletowy będzie wisiał wyłącznie dla gości. :)

Edytowane przez autorus

• 1 month później...
Parę dni temu kupiłem miskę sedesowa podwieszaną z serii VARIUS. Po zamontowaniu miski sedesowej zgodnie z instrukcja okazuje się ze miska ta nie jest stabilna. Można się na niej bujać jak na fotelu bujanym. Serwis KOŁA proponuje zakup ponowny zestawu montażowego za jedyne 130 PLN ponieważ po ponownym montażu gwint w plastikowym elemencie montażowym został uszkodzony (wkręcając metal w plastik to jest raczej nieuniknione). Ten typ montażu nigdy nie będzie stabilny. Nie polecam. Najzwyklejsza deska sedesowa za 50 PLN jest lepsza niż ta z Kola za 500.

Róża, zartujesz sobie??? O co Ci chodzi? Przecież to ani Koło ani Varius!

A z Kołem są problemy. U mnie deska wolnoopadająca Koło Style nadal nie działa dobrze (tzn. nie opada, tylko trzeba ją docisnąć), choć już zawiasy zostały wymienione - przysłali nowe gratis. Co do serwisu nie mam zastrzeżeń, sami zadzwonili, bardzo miły Pan przeprosił za zaistniałą sytuację, powiedział, zę przyślą mi nowe zawiasy, ale... i tak jest to samo. Dałam już sobie spokój. Dodam, zę znajomi mają identyczny problem z tym samym modelem deski.

• 2 months później...

A już myślałam, że jestem jedyna..... Ja też mam baaaardzo wolno opadającą deskę Koło, która powoli doprowadza mnie do szału. Natomiast zanim zacznę się użerać się z reklamacją, chciałam podpytać, czy komuś udało się przyspieszyć tę deskę poluzowując śrubeczki albo coś w tym stylu. Nie chcę po prostu niczego popsuć, żeby nie było problemów, jeśli zdecyduję się reklamowac...

Szkoda, że swoją deskę kupowałam w czerwcu, zanim pojawiły się Wasze posty, bo bym się zastanowiłą dwa razy, a przynajmniej zwróciła uwagę na "wolne opadanie" tego właśnie modelu... Cóż, na pewno cenna lekcja na przyszłość :roll:

A może wywalić ta deskę i kupić elektroniczną , jak pamiętam to każda ma funkcję wolno opadającą. A dodatkowo podgrzewanie i natrysk. Ja sobie taką użytkuję ponad 2 lata. I z zakupów które kupiłem to jest ten który bym bez wahania powtórzył :) Konkretnie mam deskę panasonic i jeszcze nie założoną toshiby.

Poza tym skoro zależy ci na higienie docenisz ze papier toaletowy będzie wisiał wyłącznie dla gości. :)

autorus, a mozesz pokazać zdjęcie tej deski?

Dla mnie te deski są jakieś kosmiczne - wygląd mnie odstrasza. No i kwestie utrzyania tego w czystości, tzn. czyszczenia np. tego panela, psikacza z wodą, który się wysuwa, by umyć to i owo. Przy korzystaniu ze zwykłej deski trzeba często czyścić pod deską oraz górną krawedź muszli w różnych kropek i zachlapań, że tak się wyrażę, nie mówić już o myciu muszli po...hmmmm...ewentualnym wymiotowaniu. Przepraszam za dosłowność, ale wszyscy jesteśmy ludźmi i wiadomo. Mnie właśnie zastanawia utrzymanie w czystości takiego urządzenia, bo to ja najczęsciej sprzątam w naszym domu.

A już myślałam, że jestem jedyna..... Ja też mam baaaardzo wolno opadającą deskę Koło, która powoli doprowadza mnie do szału. Natomiast zanim zacznę się użerać się z reklamacją, chciałam podpytać, czy komuś udało się przyspieszyć tę deskę poluzowując śrubeczki albo coś w tym stylu. Nie chcę po prostu niczego popsuć, żeby nie było problemów, jeśli zdecyduję się reklamowac...

Szkoda, że swoją deskę kupowałam w czerwcu, zanim pojawiły się Wasze posty, bo bym się zastanowiłą dwa razy, a przynajmniej zwróciła uwagę na "wolne opadanie" tego właśnie modelu... Cóż, na pewno cenna lekcja na przyszłość :roll:

Moja nadal nie opada jak trzeba, ale dałam spokój. Po prostu dociskam ręcznie.

Kiedyś zmienię ten kibelek. Inna sprawa, że sama muszla jest beznadziejnie wyprofilowana i prawie zawsze zostają brudne ścianki. Nie spływa w dół, tylko wszystko zatrzymuje się na "półpiętrze". Załuję , że pożałowałam 300zł i nie kupiłam Roca Meridian-n.

Moja nadal nie opada jak trzeba, ale dałam spokój. Po prostu dociskam ręcznie.

Kiedyś zmienię ten kibelek. Inna sprawa, że sama muszla jest beznadziejnie wyprofilowana i prawie zawsze zostają brudne ścianki. Nie spływa w dół, tylko wszystko zatrzymuje się na "półpiętrze". Załuję , że pożałowałam 300zł i nie kupiłam Roca Meridian-n.

Dzięki za odzew Asizo:-). I masz rację co do sprzątania - przy tym kibelku porządna szczotka jest niezbędna.

A le- jeśli mogę coś doradzić - zamiast żałować niewydanych 300 PLN (w końcu to nie mała kwota) w przyszłośći przy wymianie kibelka dołożysz je sobie i kupisz wypas. I teraz będziesz na pewno wiedziała, na co zwrócić uwagę.

Niestety w przypadku wielu rzeczy o ich wadach i zaletach przekonujesz się użytkując (trudno byłoby sprawdzać walory muszli w salonie u sprzedawcy). Tym lepie,że są takie fora i wątki ja to, gdzie można wymienić się praktycznymi doświadczeniami na temat choćby użytkowania WC :-) Szkoda jedynie, że trafiłyśmy tutaj po dokonaniu zakupów ;)

Mam WC Koło STYLE i do tego deskę wolnoopadającą. Problem jest taki, ze deska opada baaaaaaardzo wolno, jakieś ok. 4 min. Reklamowałam już ja w sklepie, w którym kupowałam, a sklep zgłosił to do producenta. Błyskawicznie otrzymałam nowe zawiasy. Wczoraj je wymieniłam i... jest podobnie. No moze deska opada ciut szybciej, ale i tak, żeby spuścić wodę po wstaniu z kibelka, muszę deskę docisnąć, bo musiałabym czekać ponad minutę. Chyba nie tak to ma działać, prawda? Deski różnych firm, które oglądałam w sklepach zamykały się prawie natychmiast.

Czy jest na forum jakiś użytkownik miski Koło Style z taką deską? Jak jest u Was? A moze deska się "wyrobi"?

ten typ tak ma;)

montowałem kilka sztuk, z biegiem czasu trochę się wyrobi...