Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

Witam.Mam pytanko.

Potrzebuje namiary na ekipy od posadzek maszynowych.

Jeśli możecie,to tylko sprawdzone ekipy.I ile Was to kosztowało.

Dzwoniłem już do polecanego na forum Paulbudu.

Moze jakieś inne firmy???

BTW. Czy lepiej robić maszynowo,czy też ręcznie?

Mam cenę od "ręcznych" to 14zł m/2 sama robocizna,tylko posadzki bez u łożenia izolacji - nie wiem jak obliczyć ilość potrzebnych materiałów.Zresztą najważniejsze jest to czy jest sens robić ręcznie?

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam.Mam pytanko.

Potrzebuje namiary na ekipy od posadzek maszynowych.

Jeśli możecie,to tylko sprawdzone ekipy.I ile Was to kosztowało.

Dzwoniłem już do polecanego na forum Paulbudu.

Moze jakieś inne firmy???

BTW. Czy lepiej robić maszynowo,czy też ręcznie?

Mam cenę od "ręcznych" to 14zł m/2 sama robocizna,tylko posadzki bez u łożenia izolacji - nie wiem jak obliczyć ilość potrzebnych materiałów.Zresztą najważniejsze jest to czy jest sens robić ręcznie?

nikt lepiej niz Paulbud ci tego nie zrobi wierz mi

:rezi :pasco dzięki.

:rezi dzwoniłem po ziemie i cena zeszłoroczna już nieaktualna.Ja dziś kupiłem 5 kamazów/16ton/400zł za jedną wywrotkę..czyli standardowa cena niestety :(:(:( ale fakt,grunt pierwsza klasa.Powinno wystarczyć na ogród z tyłu /300m2/.

Sorry wszystkich za wprowadzenie w błąd. :oops: :oops: :oops:

SławekD-żonka dzięki za namiar

Nie wiem czy juz dzwoniłeś, ale sprawdziłam na zdjęciu i na kontenerze jest inny numer niż poniżej, a mianowiocie 601-481-219

Teraz szukam kogoś kto mi wywiezie trochę gruzu

W poniedziałek Ci podam namiary na tego, co nam gruz wywoził, płaciliśmy za 2m3 gruzu chyba ok 100zł - nie więcej, 130zł za śmieci.

Namiary:

"Zarabski" Leszek Zarabski - Wywóz śmieci, odpadów, asenizacja

Wywóz odpadów

Gorzów Wlkp., ul. Tkacka 7, tel. 0606335841

areq jakby policzyć grubość posadzki 5 cm, i beton jak z betoniarni, to za m2 materiału wychodzi około 12-14 zł. Ja na razie szukałem ceny posadzki z gazety - wołali 20 zł/m2

Pasco ! Jak Ty to chcesz zrobić ?? Posadzka z gazety ??? Sprawdź czy może Nasz dziennik, albo Fakt będzie tańszy niż 20 zł/m2... ;)

areq jakby policzyć grubość posadzki 5 cm, i beton jak z betoniarni, to za m2 materiału wychodzi około 12-14 zł. Ja na razie szukałem ceny posadzki z gazety - wołali 20 zł/m2

Pasco ! Jak Ty to chcesz zrobić ?? Posadzka z gazety ??? Sprawdź czy może Nasz dziennik, albo Fakt będzie tańszy niż 20 zł/m2... ;)

No wiesz, też się trochę zastanawiałem, czy ta gazeta się nie podrze :lol:

No wiesz, też się trochę zastanawiałem, czy ta gazeta się nie podrze :lol:

Nie ma szans-kupować na posadzki tylko superexpress lub fakt to są "brukowce" ..weź tu bruk podrzyj:):):)

Niestety na glinie niewiele da sie zrobic, chyba ze duzo szlaki nawieziesz. Problem w tym, ze jak bedzie mokro caly czarny syf bedziesz wnosic do domu, a jak sucho kurzy sie niemilosiernie. Najlepszy bylyby plyty betonowe, albo kostka, albo asfalt... a sie rozmarzylem :)

Maćku dzięki za radę, wybacz że reaguję dopiero teraz ale dopiero od kilku dni mam necik w nowym domku :)

Oprócz tych minusów o których piszesz, dowiedzieliśmy się, że w naszej okolicy szlaka nie jest mile widziana przez gminę bo to nieekologiczne a nasze "osiedle" graniczy z rezerwatem Krajkowo i za szlakę może być kara..

Teraz rozważamy wysypanie gruzu z kruszarni w Mosinie, zajmują się tym kompleksowo. Coś musimy z tym fantem zrobić bo takie rozwiązanie chyba będzie tańsze niż zakup samochodu terenowego :)