mitmar 24.03.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 może to głupie pytanie, ale czy pozwolenie na budowę nie obejmuje czasem wykonania również przyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.03.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam, Mam rowniez pytanie w sprawie okien. Czy kupowal ktos okna firmy SŁowińscy, lub moze slyszal jakis opinie na temat tych okien. Chodzi mi o okna drewniane. A moze mozecie polecic jakigos innego producenta w rozsadnej cenie. Pozdrawiam wszystkich. Bracia Bertrand w Przeźmierowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.03.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam wszystkich Budowniczych! Szukam kogos godnego polecenia, kto jest w stanie wykonac instalacje CO, w ktorej ma pracowac kominek z plaszczem wodnym Makroterm i kociol kondensacyjny jednofunkcyjny (Viessmann, Vaillant cos tego typu) z zasobniekiem. Moze ktos z Was instalowal podobny zestaw i ma jakies doswiadczenia. Dobrze by bylo jak by ta osboba lub firma mogla rowniez sprzedac kociol i kominek w dobrej cenie. Pozdrawiam wszystkich. Byle do wiosny! Instalacje Andrzej Jabłoński tel 606 214 232, mozesz powołac się na mój nick, Sterego instalatora wywaliłem ... tego sprawdziłem i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witcomic 25.03.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Dzieki Rezi za namiary. Instalowales moze rowiez kominek z plaszczem, czy zwykla instalacje CO? Czy ten instalator ma rowniez moziliwosci zakupu wyposazenia kotlowni (kociol, moze kominek itp)?Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.03.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 co do kominków z płaszczem ..wiem ze to robi chyba na Lechmie co do ce musisz poromawiac z Jabłońskimmłody chłopak .. robi sprawanie i ma dobrze poukładane w głowie. U mnie nie krobił instalacji od początku a przejął prace po instalatorze partaczu i ciągnie dalej.nie daj się naciągnąc na zakupy robione przez instalatora dobre ceny dostaniesz w każdej hurtowni ...wystarczy związac się z jedną i troszkę ponegocjować ja na np grzejniki RADSON dostałem ponad 30% od katalogu. Daj kaś ei niech instalator bierze na twoje konto z hurtowni Cały rabat zostanie w twojej kieszeni a instalaotor się nie martwi ze klient mu nie zapłaci. Później będę składał papiery na zwrot VATu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario Poznan 26.03.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 ponawiam pytanie o tartaki z poludniowej strony Poznania jakies godne polecenia oczywiscie Czesc, Przy zjezdzie na Borowiec za wiaduktem po lewej stronie katowickiej, tam kupowalem drzewo, ceny chyba normalne. Pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 27.03.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 może to głupie pytanie, ale czy pozwolenie na budowę nie obejmuje czasem wykonania również przyłączy Pozwolenie na budowę domu nie obejmuje pozwolenia na budowe przyłącza. Przyłącze zresztą załatwia gazownia. Ale inwestor musi sam załatwić pozwolenie na budowę instalacji gazowej wewnętrznej (od skrzynki gazowej do odbiorników gazu wewnątrz domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 27.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 SławekD-żonka - W tych hurtowniach (nie wiem czy wczesniej bylo o tych samych) jak wyjezdzasz z Poznania na Komorniki to po lewej stronie - wiem, ze przy zakupie kilku sprzetow daja bardzo korzystne rabaty. To chyba to samo: na Glogowskiej przed A2 od Poznania po lewej sa chyba 2 hurtownie Rabacik mile widziany tym bardziej, że całą kuchnię trzeba wyposażyć, więc trochę tego będzie Dzięki za info Byliśmy i był teleturniej; pytanie - odpowiedź - a ile pani ma najtaniej - 1650 - to damy 1600... W sumie wyszło prawie 200zł mniej niż w internecie - a jeszcze nie negocjowaliśmy tych cen PS: tam są 2 hurtownie, mam tu na myśli tą po lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.03.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Jest jeszcze tartak w Gądkach - wprawdzie brałem od nich tylko drewno na wiatę na opał, ale drewno było solidne (bez większych wad). Nie wiem jak z więźbą, może ktoś jeszcze u nich zamawiał. Potwierdzam, bralem u nich cala wiezbe na dach, plus caly strop drewniany. Jestem bardzo zadowolony. Polecam!!! Ja brałem więźbę z Witara w Gądkach. To jeden z najdroższych tartaków był wtedy (jesień 2004) ale trochę kicha była wtedy z więźbą po za długo czekałem i tylko oni mogli odpowiednio prędko zrealizować zamówienie. Cieśla więźbę bardzo chwalił - oflisów żadnych nie było, naprawdę super materiał. z tego co widze to Gadki króluja dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 27.03.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam wszystkich.Buduję się niedaleko Witara w Gądkach i faktycznie - ceny mają zabójcze. Za deski wołali 400 od kubika, natomiast w Witarze cena kantówek wyniosła ponad 850 zł za kubik.Moja więźbę robił gość z Odolanowa ( sic!), któremu opłacało sie przyjechać, przywieźć ją oraz zamontować. O ile dobrze pamiętam kubik więźby mnie wyszedł około 750, zaimpregnowanej, prawdopodobnie najtańszym sposobem, ale zawsze.Pzdr Krotosz.P.S. czasami warto poszukać w małych tartakach, w niewielkich miejscowościach oraz wsiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberkati 28.03.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ta kruszarnia też by mnie interesowała, musze doprowadzi droge do porządku przed budową w maju. acca5 i korba obiecuję że jak tylko mój małż wróci z pracy to napiszę Wam co i jak z tą kruszarnią oczywiście na priv Przepraszam, że tak długo nie odpisywałam ale miałam rodzinkę na hałsie cały zeszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberkati 28.03.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Wybaczcie ale muszę się trochę pożalić przy okazji też liczę na Wasze rady. Wprowadziliśmy się miesiąc temu a my ciągle nie mamy wypoczynku w salonie, lodówki w kuchni (za lodówkę służy obecnie garaż ale robi się coraz cieplej), porządnego stołu w jadalni, kasa na wszystko jest, wiemy co chcemy kupić ale nikt nam nie chce tego tu dowieźć bo bagno dosłownie. Było zebranie sąsiedzkie w związku z "drogą osiedlową" ale to raczej gadanie o marzeniach nie do zrealizowania w najbliższym czasie i wygląda na to, że każdy musi liczyć na siebie...Na 41 działek jest nas narazie 6 zamieszkałych domków, my niestety jesteśmy najdalej od drogi i to na odnodze drogi gdzie nikt się jeszcze nie buduje Nie chcę spędzać Świąt Wielkanocnych bez stołu, lodówki itp Wjazd na osiedle jest planowany tylko jeden, sąsiad mieszkający przy nim wziął sprawę w swoje ręce i wysypał szlakę, beznadziejną co prawda ale zawsze coś, a do pracy wyjechać przecież jakoś trzeba..Jest też drugi wjazd na dziko ale już tak rozryty, że szkoda mówić (kajakiem można sobie pływać). No i teraz do nas nie ma jak dojechać ciężarówa z gruzem bo nie chcemy zniszczyć sąsiadowi jego szlaki a tym dzikim wjazdem ciężarówka pełna gruzu chyba raczej nie wjedzie .... Nasze autko parkujemy na poboczu nieoświetlonej drogi asfaltowej 300m od domu i codziennie przeprawiamy się do auta w kaloszach jak trzeba gdzieś jechać... Chyba więcej pisać nie muszę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.03.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 tluczen na drogi maja tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Wybaczcie ale muszę się trochę pożalić przy okazji też liczę na Wasze rady. Wprowadziliśmy się miesiąc temu a my ciągle nie mamy wypoczynku w salonie, lodówki w kuchni (za lodówkę służy obecnie garaż ale robi się coraz cieplej), porządnego stołu w jadalni, kasa na wszystko jest, wiemy co chcemy kupić ale nikt nam nie chce tego tu dowieźć bo bagno dosłownie. Było zebranie sąsiedzkie w związku z "drogą osiedlową" ale to raczej gadanie o marzeniach nie do zrealizowania w najbliższym czasie i wygląda na to, że każdy musi liczyć na siebie...Na 41 działek jest nas narazie 6 zamieszkałych domków, my niestety jesteśmy najdalej od drogi i to na odnodze drogi gdzie nikt się jeszcze nie buduje Nie chcę spędzać Świąt Wielkanocnych bez stołu, lodówki itp Wjazd na osiedle jest planowany tylko jeden, sąsiad mieszkający przy nim wziął sprawę w swoje ręce i wysypał szlakę, beznadziejną co prawda ale zawsze coś, a do pracy wyjechać przecież jakoś trzeba..Jest też drugi wjazd na dziko ale już tak rozryty, że szkoda mówić (kajakiem można sobie pływać). No i teraz do nas nie ma jak dojechać ciężarówa z gruzem bo nie chcemy zniszczyć sąsiadowi jego szlaki a tym dzikim wjazdem ciężarówka pełna gruzu chyba raczej nie wjedzie .... Nasze autko parkujemy na poboczu nieoświetlonej drogi asfaltowej 300m od domu i codziennie przeprawiamy się do auta w kaloszach jak trzeba gdzieś jechać... Chyba więcej pisać nie muszę .. No cóż. Współczuję. Na pocieszenie chyba na razie pozostaje tobie tylko to, że niedługo wszystko wyschnie, i z dnia na dzień będzie lepiej... Co do transportu sprzętu - może by się udało te 300 metrów jakimś ciągnikiem, albo coś w tym rodzaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 29.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Cyberkati - współczuję tego bagienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberkati 29.03.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Hej U nas powoooli wysycha. Dziś robiliśmy wiosenne porządki wokół domku, choć i tak jeszcze będą tynkować na zew. to bałaganu narobią... Dobra ale do rzeczy. Kruszarnia gruzu w Mosinie o której wspomniałam wcześniej jest po prawej stronie na samym wlocie do Mosiny jadąc od strony Poznania/Lubonia/Puszczykowa. Jest taka spora tablica informacyjna, nie da się nie zauważyć. Zajmują się kompleksowo utwardzaniem nawierzchni, mają cały sprzęt i transport. Gruz naprawdę super,zgrabne kawałeczki, żadnych śmieci, zbrojeń itp Tona gruzu kosztuje 20 zł + transport, natomiast 10zł kosztuje tona drobniejszych odpadków ale tego nie polecam na drogę bo zrobi się pył. Gość za 300m drogi 2m szerokiej, 20 cm grubość gruzu, BEZ wybierania ziemi i rozgarnięcia tego powiedział nam 5.000 zł netto (w tym wliczony transport 2x15 km). Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , sami oceńcie czy to drogo czy nie. Dziś mąż dostał cynka o gruzie za 2.00 zł za tonę ale nie wydaje mi się żeby to było jakieś cudo..Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAG. 30.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Proszę namiary na solidne firmy wykonujące podłogi na gruncie - Poznań lub okolice. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.03.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 podłogi na gruncie czyli podbeton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Po_ty 30.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam szanownych Forumowiczów Chciałbym za pośrednictwem muratora zareklamować swoje usługi Tynki tradycyjne (duże doświadczenie,praca przy tynkach miedzy innymi przez 6 lat w Niemczech) _możliwość wykonania próby np.w garażu oferuje także swoje usługi w zakresie wykonczen stanu surowego Zapraszam do współpracy Pozdrawiam serdecznie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAG. 31.03.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Rezi,tak chodzi o podbeton + ewentualnie to co nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts