Asiula7771 07.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 hej witam mamy takie nieśmiałe pytanie, Na razie jeszcze nie myslałam o tej dachówce, ale poczytuje tu i ówdzie na forum, że w dachówkach braki, tzn sa problemy z zamówieniami Czy mam sie martwić na zapas i czy możecie potwierdzić bądż zaprzeczyc plotkom? Chce zamówić albo ruppa albo creatona bo maja najlepsze opinie a poza tym na moje oko ładnie wyglądaja na dachach Ania Aniu, My też kładziemy dachówkę w październiku i troszkę się rozglądałam. Faktycznie z niektórymi kolorami i modelami jest już problem z zamówieniem, ale część jest dostępnych. My najprawdopodobniej będziemy mieli Ruppa miedziana angoba sirius i ostatnio w Wenie na Dąbrowskiego była dostępna. Sylwia Powinnam była ugryźć się w język . Właśnie obiecana nam rupp miedziana angoba nagle przestała być dostępna (dla nas )w Wenie do końca roku. Wiecie może, w której hurtowni można jej szukać w znośnych cenach? Dach - bud na samotnej równiez polecam - spóbuj jeszcze w Romosie i saint gobain (raab karcher) na Bałtyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 07.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie! Skąd blisko Poznania wziąśc tanie i suche drewno na więźbę?!!!! pomóżcie bo czas mnie goni 1 października zaczynam dach pozdrawiam Asia Nie wiem czy tania i czy sucha, ale ja bralem wiezbe w tartaku w Gadkach. Lezy u mnie na dachu juz rok. Ciesle byli zadowoleni, ja jestem zadowolony. Witar SA 63-122 Gądki k/Poznania tel./fax 061 / 8171 236 Najlepiej rozmawiac z dyrektorem p. Tokarz. Maciek - dzięki. Już sprawdzłam najtaniej mają w Tinie i w Komornikach ale już mega tanio wyszło mi (razem z transportem) z Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.09.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 A kupował ktoś drzwi w firmie Ebro na Głogowskiej? Może z montażem? Jak tam się spisują ich montażyści?A może jeszcze ktoś ma u siebie drzwi firmy AFB Kraków? Co do dachu - maetriały w dobrej cenie ma Pimar. Nietypowe dachowki (np. firmy Jungmeier, która ja mam na dachu kupowalam w firmir Jr (http://www.jr.com.pl - chyba) na ul. Kaczej. Ale tam są problemy w transporetm i dostawa zazwyczaj opozniona o pare dni.Wezbe kupowalam przez dekarza, wyszlo mnie o kilkadzisiat zl taniej na kubiku niz przy samdzielnym zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 07.09.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 iga9Widzę, że masz trochę wiedzy n/t mozliwości rozmów z Z.E. W zwiazku z tym mam pytanie, może się orientujesz, może masz jakieś doswiadczenie:Mam na działce słup energetyki, betonowy, przelotowy niskiego napięcia. Słup stoi na srodku mojej działki. Jest on stary. Działkę kupiłem już z tym słupem. Czy mam jakąś szanse zmusić energetykę do :- przesunięcia słupa w granicę działki (najchętniej bez obciązania siebie kosztami),- wymiany linii napowietrznej na kabel podziemny- lub uzyskania jakichś pieniędzy jako rekompensatę, jak to nazwałaś, za to że nie mogę sobie sosny posadzić pod linią przebiegającą w poprzek mojej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.09.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Wszystko zalezy od tego, o masz w papierach. Zanim zacznie sie w ogole rozwarac, co chce sie zrobic trzeba sprawdzic co sie moze zrobic Nalezy sie wiec udac po zupelny odpis KW (od razu wpolczuje czytania go jako KW w nowej wrsji- sa koszmarne) i sprawdzic czy jest tam cos zapisane na temat tego slupa. Jesli jest to na jakiej podstawie (umowa, decyzja itp.). I jesli ta podstawa jest zgodna z prawem sprawa zamknieta - nic nie mozna zrobic. Jesli nie ma takiego wpisu do KW trzeba wyciagnac mapki i histrorie wpisow dot. dzialki z geodezji. Bo moliwe, ze slupjest niezarejetrowany w Kw, ale jest w geodezji i tam sa odpowiednie prawomocne dokumenty. Jesli sa - spr. zamknieta j.w. Jesli tu i tu nie - mozna kombinowac - ale tylko w ramach mozliwosi technicznych - swoim wnioskiem nie mozesz spowodowac, ze ktos pozostanie bez pradu, bo to szkoda spoleczna. Znajac sytuacjie mozna wystosowac odpowiedni wniosek do ze - najlepiej z uzasadnieniem. Ew uregulowanie dzierzawy i odszkodowanie jest do wygrania. Mozne tez zmusic ze do wykazania na jakiej podstawie stoi slup na tej dzialce i do przedstawienie mapki z przebiegim sieci - co przedstawi jakie beda konsekwencje jego ew. usuniecia. Co sprawa to inny przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 07.09.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 iga9Dzieki za odpowiedź.Widzę, że łatwo nie bedzie. Spróbuje wpierw po dobroci skierować się do ZE. Może, w co watpie, bedą chcieli ze mna rozmawiać i przesuna mi słup bez problemu. Jesli nie, to wtedy postaram się dostosować do Twoich rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.09.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Szukam namiarów na: 1. Producenta szamba 2. Studniarzy. Jeśli korzystaliście z w/w ekip to proszę o informacje na temat kosztów.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 08.09.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 szamba plastykowe produkują w Poznaniu na ul. Głuszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.09.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Szukam namiarów na: 1. Producenta szamba 2. Studniarzy. Jeśli korzystaliście z w/w ekip to proszę o informacje na temat kosztów. pzdr. Ja brałem szambo z Fach-Betu (znajdziesz w internecie). Co prawda były trudności z umówieniem się na konkretny termin, ale sam montaż poszedł fachowo i bez zgrzytów. Szambo betonowe zakopywane w szalunkach, więc polecam jeżeli jest wysoka woda gruntowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.09.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Dzięki Pasco. A jakie duże kupiłeś i ile Cię to wyniosło w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 08.09.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 szmbo betonowe 7,5 kubika z montazem, podłączeniem i odpowietrznikiem coś około 3.500 zł (brutto) z hurtowni Kram w Borówcu - jakieś 1,5 roku wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam wszystkich forumowiczow z Pyrlandii !! Jestem tu nowy, dopiero rozgladam sie za dzialka w okolicach Rokietnicy. Mam zamiar postawic tam w przyszlym roku Barwnego. Moze macie jakies nr tel do osob sprzedajacych dzialki (tylko nie biur nieruchomosci - bo u nich wiekszosc ofert jest nieaktualna ) w tej okolicy? Pozdrawiam, Tomek [/url] W krzyszkowie koło Rokietnicy działki sprzedawał Hausner - Poznań ul prusa - poszukaj. Nie wiem czy coś jeszcze mają ale może bedą wiedzieli kto chce sprzedać. pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Już sprawdzłam najtaniej mają w Tinie i w Komornikach ale już mega tanio wyszło mi (razem z transportem) z Zielonej Góry a mozna jakies namiary oraz ceny za m3? moze byc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.09.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Do wszystkich, którzy pytają mnie o więźbe!!! Jak to jest? To ja pytałam a teraz wszyscy mnie pytają? Zrezygnowałam z Tej Zielonej Góry bo sprawdziłam, że bardzo dobre ceny mają też w: Tinie - Gniezno Wox Vitar - Rawicz http://www.drewno.rokietnica.pl Tartak Zębowo Tartak Komorniki Ja biorę z Rokietnicy za pośrednictwem i z mega rabatami swojego cieślo-dekarza. pozdrawiam p.s. innych namiarów nie mam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Piszę drugi post, bo dotyczy całkiem innej sprawy. Jest wśród Was ktoś, kto załatwiał przyłącze wod-kan w PUK Rokietnica? Kurcze, rurka z wodą idzie częściwo w granicy mojej działki, a wymyślają mi jakieś projekty i wołają sobie za to pięć stów (sama woda), nie wspomnę o tym że wcześniej buliłem za opinie techniczne i za warunki przyłączy. Mój projektant tłumaczy mi, żebym znalzał sobie "kogoś" kto z nimi współpracuje, zrobił mi przyłącze wodne i załatwił zgłoszenie. Inna bajka jest z kanalizacją. Idzie środkiem drogi, i jest podcisnieniowa. Tutaj bez projektu pewnie się nie obejdzie. Marcinie a czemu nie piszesz do mnie na priva . Ja takowych fachowców mogę polecić bo sama rok temu to przerabiałam. Kiknę na komórkę czy mam ich namiary a jak nie to poszukam i wyślę. Pozdrowienia ja tez poprosze o jakies namiary musze zrobic w wlasnym zakresie wode i kanalize z ulicy obok jakies 50-60 m wiec koszty mnie przerazaja a puk w rokietnicy za wszystko chce kasowac ogromne pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.09.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 chce przed zima zrobic tylko fundamenty - wiec szukam namiarow na kogos kto mi to zrobi jak mozecie kogos polecic - lokalizacja Rokietnica ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 10.09.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 szukam namiary na tanie (nowe) garaze z blachymam oferte na garaz z podnoszonymi grzwiami za 1700 zl czy to drogo? najpierw bedzie do celow budowlanych a pozniej zrobie z niego garaz do autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 11.09.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 szukam namiary na tanie (nowe) garaze z blachy mam oferte na garaz z podnoszonymi grzwiami za 1700 zl czy to drogo? najpierw bedzie do celow budowlanych a pozniej zrobie z niego garaz do autka Ja kupiłam garaż blaszany z drzwiami otwieranymi zan 1500 pln. Wymiary 5m x 3 m. Transport w cenie - podaję namiary. Pani Grażyna Czarnota, tel. 607 680 103. Maja swoją WWW, ale nie pamiętam adresu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 11.09.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 szukam namiary na tanie (nowe) garaze z blachy mam oferte na garaz z podnoszonymi grzwiami za 1700 zl czy to drogo? najpierw bedzie do celow budowlanych a pozniej zrobie z niego garaz do autka Ja kupiłam garaż blaszany z drzwiami otwieranymi zan 1500 pln. Wymiary 5m x 3 m. Transport w cenie - podaję namiary. Pani Grażyna Czarnota, tel. 607 680 103. Maja swoją WWW, ale nie pamiętam adresu. Pozdrawiam! sliczne dzieki - ceny ostro poszly w gore z brama uchylna w gore 2000 a na boki 1600 a to adres www tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 11.09.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam forumowskie mózgi budowlane!! . Obawiam się ze właśnie do was dołączam (za pozwoleniem oczywiście) . Przeczytałam prawie cały wątek i jestem wam wdzięczna za mnóstwo informacji co gdzie jak i z kim... Nasza chatka powstanie między Kostrzynem a Paczkowem - w przyszłym tygodniu wieki start i pierwsze zatopienie łopaty w chaszczach Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts