misza 26.08.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 mr moonlight - Budmar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 26.08.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 misza,wiem, wiem. byłem i pewnie znów tam pojadę, choć wydaje mi się, że duży wybór tam raczej mają w cegłech niż parapetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.08.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 misza, Darco 29.09.loniu - mam pytanko na privie. dot. Lotusana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 26.08.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Ioniu, masz racje, co drag to drag. należy tylko co nie co pozmieniać ( kierownica, podnóżki, i przede wszystkim wydechy, bo jak mawiają starzy Indianie- " Loud pipes save live" ) a co do kolejności wydatków, hmmm... zawsze można zamiast pktu 3 zrealizować pkt 4 , hihihihi. Misza, tak to jest na tym padole, że akcja wymusza reakcję. a każdy z naszych wyborów pociąga za sobą jakieś konsekfencje ( kurna, ale psychologiczny wywód... pzdrw WSZYSKICH!!! oorbus P.S. a gdzie jest nasz Lider? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 26.08.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 mironmk nic nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 26.08.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 loniu zżarło, a teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 27.08.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Alojz, o Porotherm spróbuj zapytać u Maszewskiego na Dziadoszańskiej. Co prawda nie wiem jaka cena jest obecnie, ale kiedy kupowałem w okresie marzec - maj było to ok. 3,62 - 3,70 złociszy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 27.08.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Witajcie !!! Jeszcze zyjemy i jeszcze sie nie przeprowadzamy !!!! Pyzia, u nas ostatnio tyle sie dzieje i na budowie i tak w ogóle, że na nic nie ma czasu Ale to chyba dobrze Mój mąż mnie pociesza, że to jeszcze 3-4 miesiące i po wszystkim No nie wiem Na budowie w tej chwili kładą centralne ogrzewanie i inne rurki. Potem poszdzki. Tynki juz są !!!!! I są bardzo ładne Jak by co to ekipe możemy polecić. Wykonanie świetne, gorzej z komunikacją Szef ekipy jakiś dziwny ale w sumie zrobili dobrą robote za dobrą cenę. Wczoraj kupiliśmy stelaże pod kibelki i bidet i rozglądamy się za wanną. Ceny powalają A najbardziej zadowolona jestem z parapetów wewnętrznych. Zdecydowałam się na marmurowe w kolorze kawy z mlekiem ale więcej mleka Kamieniarz z Puszczykowa zrobił je prześlicznie i nie kosztowały fortuny Loniu jak przeprowadzka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 27.08.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zacznę płytki w środku i malowanie elewacji na zew. - no, ale to zależy od pogody. Po ogrodzeniu działki trochę optycznie się zmniejszyła, ale może to i lepiej. Wygląda na to, że popada - to się sprawdzi niby-instalację deszczową. misza - co do kostki to u mnie się potwierdziło - miało być 80-100 m2, zamówiłem 120, a skończyło się na 170 i jeszcze z 10 mogłoby być. Koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martai 27.08.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Test posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 27.08.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 marti, działa i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martai 27.08.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Witam wszystkich Wielkopolskich Grupowiczow, Właśnie rozpoczynam ten proces, który niektórzy z Was już kończą – budowanie. Zamierzam wybudować domek w Kamionkach k/Kornika. Mam już projekt + adaptacja i złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę. Uff te papiery. Teraz w starostwie czeka się przynajmniej miesiąc na pozwolenie. Szukam informacji na temat cen robocizny, materiałów (chce użyć Poroterm 25 lub Proton 24 P+W, bloczki M6 na fundamenty, strop Teriva). Może ktos, kto buduje w podobnej technologii podzieliłby się informacjami o realnych cenach (może ma jakis rzeczywisty kosztorys???). Rozmawiałem z 2 ekipami budowlancow: - Szef pierwszej z nich chciał zobaczyć projekt, nie interesowała go zbytnio powierzchnie murow czy posadzek. Po krótkim namyśle wyleciał ze za stan surowy + wiezba + dachowki wezmie 28.000 + 7%VAT. Zadalem mu pytanie jak to obliczyl a on na to ze tak mu wyszlo i to jest za ryczałt za całość i on tak zawsze oblicza. Podziękowałem mu za wyjaśnienia - Szef drugiej ekipy moj projekt obliczal tydzień i wyszlo mu ok. 15.000 + 11.000 netto. Podal mi ceny w rozbiciu na fundamenty, mury przyziemia, stropy+wience, mury poddasza, ciesielka + dachowki. Jak inne ekipy wyceniają? Szukam jakiego zaczepienia, jakichs porad itp Będę wdzięczny za wszelkie informacje na priva Chciałbym cos zacząć na budowie przed zima a na dodatek niewiadoma co do VATu na materialy budowlane Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 27.08.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Misza , dzięki , drzwi zostały zaraz wprawione , dom ubezpieczyłam wczoraj i nie było tak boleśnie. Wartość ubezpieczenia 250tys . w tym 10% jest od kradzieży i dewastacji, składka roczna 600,- platna w 2 ratach. Nie mają żadnych szczególnych wymagań jeśli chodzi o zabezpieczenia. Widziałam dom, "stodoła" jak piszesz , jest w jakimś modernistycznym stylu i całkiem ładna. Mój dom to jest dopiero prawdziwa antyczna stodoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 27.08.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 witam, kurna, u nas też sie dzieje>............. czasu nie ma normalnie. patrzymy sie za jakieś 10 dni przenosić co prawdz nie będzie to na gotowca, ale...kasy ubywa z prędkością światła najpierw myślałem, że się zmieścimy w 150 tys, potem w 170, teraz widzę, że pewnie i do 200 dobijemy... ale, co tam.... 3maycie sie!!! oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 27.08.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 martai, nie masz załatwionych papierów, ani ekipy - i chcesz jednak zaczynać budowę w tym roku. Lepiej dobrze sobie to przemyśl. Wiem, wiem - łatwo mi się mądrzyć, bo akurat kończę i już zapomniałem jakie ma się marzenia, gdy się zaczyna - najlepiej jak najszybciej siedzieć przy kominku - no, ale jednak dobrze się zastanów. Zaczynałem w połowie września ubr. i było to trochę za późno, a ekipy miałem uzgodnione już wiosną i wczesnym latem. Pamiętaj, że dobre ekipy mają zawsze zabukowane terminy daleko do przodu.Zaraz znajdzie się ktoś kto napisze "martai zaczynaj, ja zaczynałem jeszcze później i już mieszkam" - i właśnie będziesz miał jeden z pierwszych dylematów - potem jeszcze takich setka i siedzisz przed kominkiem. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 27.08.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ja poradzilbym kupic choc w tym roku nadrozsze materialy. VAT to kat. a wcale nie trzeba go odbierac. w okolicy poznania (okolo 40km na polnoc) moge polecic b. dobra hurtownie ktora jest tania i solidna. Alfabud Bis. Hurtownia materiałów budowlanych(0-67) 256 86 4064-710 Tarnówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 27.08.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 martai bloczki i cement , a nawet porotherm polecam z akladzie produkujacym bloczki (nie znam nazwy)w Borówcu - mozna zejsc duzo ponizej ceny wyjsciowej , nie ma problemu z dowozem i ewentualna karencja splaty.Zalatwialem wszystko na telefon - jestem z nich b. zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 27.08.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 miron - ta kostka to prawdziwy magic, co? Może to kwestia wzoru? U mnie zostało do dokończenia jakieś 12-15m2, ale na razie brak forsy. Póki co zapadła się trochę kostka wokół pokrywy od szamba Podobno to się zdarza, bo kręgi siadają... loniu - przejechałeś się Dragstarkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 27.08.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 martai, zaczynałam w październiku i już mieszkam Weź głęboki oddech i skacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 28.08.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 mr.moonlight, wczoraj Marcin widział sie z facetem od podbitki (tym co bedzie robił u Ciebie). Ma zrobic wycenę ale juz na wstepie zaznaczył, że u nas będzie trochę drożej niż u Ciebie, bo coś mu z krokwiami nie pasuje Co jest z tymi fachowcami ?????? Wystarczy raz pochwalić i polecić to od razu palma odbija Nasz murarz zachowuje sie podobnie Nam jego ekipa wybudowała dom niedrogo, sprawnie, czystp, solidnie. Jak poleciliśmy go znajomym to wycedził taka cenę, że nas zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts