tubylec 11.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki + murek oporowy (70m) oraz do wykonania ogrodzenia przed domem, słupki z klinkieru + elementy kute, brama, furtka itp. Również ekipa dobra i sprawdzona do położenia kostki przed domem jest przez mnie poszukiwana. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzonych fachowców to byłbym wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Tomek Zapomniełme buduje się w Poznaniu wiec ekipa z okolic była by wskazana. Dołączam się w całości do pytania.. Ja mam taką ekipę u siebie, robili mi calutką wykonczeniówkę, a teraz ogrodzenie , studnię (tzn . obudowę) i grill. Kończą u mnie więc mogę ich zapytać jakie mają dalsze plany. Jezeli jesteś nadal zainteresowany to daj znać na e-maila. Już Tubylec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 12.04.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Możecie mi powiedzieć czy za ogrodzenie frontowe 6000zł to dobra cena ???? Ogrodzenie długości 25m składające się z podmurówki, słupków i pól wypełnionych szatachetami, do tego 2 furtki i brama przesuwna. Wysokość wraz pomurówką ok 140-150 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 12.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Możecie mi powiedzieć czy za ogrodzenie frontowe 6000zł to dobra cena ???? Ogrodzenie długości 25m składające się z podmurówki, słupków i pól wypełnionych szatachetami, do tego 2 furtki i brama przesuwna. Wysokość wraz pomurówką ok 140-150 cm Słupki klinkierowe? Ile na słupek? Brama przesuwna z napędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 12.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brama bez napędu (przygotowano do jego założenia), słyupki metalowe. Patrząc od strony ulicy nie ma być widać słupków - jeden drewniany ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 13.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Wybieram się na oglądanie okien - które miejsca polecacie tak, żeby móc zobaczyć okna w całej okazałości? Gdzie warto zajrzeć, a gdzie nie ma sensu wchodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 14.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Czy ktoś wie , gdzie w okolicy Poznania dostanę dobry torf w przyzwoitej cenie z dostawą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 15.04.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Jeżeli przypadkiem został komuś pustak żużlowy 12 cm (jeśli ktoś wogóle z tego budował ) to chętnie odkupię w rozsądnej cenie. Info proszę na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauzula 16.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mam pytanko do osób, które robiły sobie przyłącze gazowe: Gaz "wchodzi do domu" od frontu - rura z ziemi idzie ok. 1m ku górze i "wchodzi" do kuchni - ok, ale rura jest ok 13 cm od porotermu, czyli będzie odstawać nawet po ociepleniu (planujemy 12cm). Hitem jest dla mnie zawór zakręcajacy / odkręcajacy gaz - jest na tej rurze... Instalator twierdzi, że takie są przepisy i bliżej muru tej rury nie można, ale ten zawór?? podobno też nie!! Czy ktoś się może zna?? czy rzeczywiście tak jest, że nie można bliżej muru i że ten zawór może być na zewnatrz i że od samego frontu na samym widoku muszę mieć ten paskudny zawór, żeby mi ktoś "przypadkiem" albo na złość zakręcił gaz od zewnątrz? no i żebym miała jakąśwsiuńską obudowę.... (obok są drzwi wejściowe) HELP..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 16.04.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No przecież zakładasz skrzynczekę na ten Twój zawór nie? I kto tam Ci zakręci/odkreci jak to jest na Twojej posesji? Przeciez raz:w granicy masz licznik i reduktor - oba siedzą w dużej skrzynce (kolor do wyboru, koszt coś z 260zł, w Economy na Ostrowskiej).dwa:od licznika idzie szczelny przewód gazowy do owego"zawora" na ścianie budynku. On sam ma siedzieć w mniejszej skrzynce (kolor dowyboru - biały, kremowy, żółty, ceglasty ,cena w Economy jakieś 160zł) i możesz go "schować" w ociepleniu.... Więc nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 16.04.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Możecie mi powiedzieć czy za ogrodzenie frontowe 6000zł to dobra cena ???? Ogrodzenie długości 25m składające się z podmurówki, słupków i pól wypełnionych szatachetami, do tego 2 furtki i brama przesuwna. Wysokość wraz pomurówką ok 140-150 cm Ja Ci powiem ile ja płacę/płaciłem: Ogrodzenie od frontu - 25m. Wykopanie, zazbrojenie, zalanie funadmentów: 1600zł. Materiał mnie kosztował jakieś 900zł Wymurowanie ogrodzenia z klinkieru (słupki co 2,5m troszkę muru, na fundamencie 4 warstwy klinkieru) - umówiona cena 1,60zł za cegłę. Cegieł mi wyjdzie ponad 2600 sztuk. Dałem za nie 4000 w zeszłym roku razem do tego gotowa zaprawa QuickMix. Tak więc to już przekracza te 6000, a gdzie koszt bram, czy przęseł...Ja liczę że jak zamknę w 10 tys to będzie dobrze, więc 6 tys - jest OK. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 16.04.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Gerion---> bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 17.04.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Możecie mi powiedzieć czy za ogrodzenie frontowe 6000zł to dobra cena ???? Ogrodzenie długości 25m składające się z podmurówki, słupków i pól wypełnionych szatachetami, do tego 2 furtki i brama przesuwna. Wysokość wraz pomurówką ok 140-150 cm Ja Ci powiem ile ja płacę/płaciłem: Ogrodzenie od frontu - 25m. Wykopanie, zazbrojenie, zalanie funadmentów: 1600zł. Materiał mnie kosztował jakieś 900zł Wymurowanie ogrodzenia z klinkieru (słupki co 2,5m troszkę muru, na fundamencie 4 warstwy klinkieru) - umówiona cena 1,60zł za cegłę. Cegieł mi wyjdzie ponad 2600 sztuk. Dałem za nie 4000 w zeszłym roku razem do tego gotowa zaprawa QuickMix. Tak więc to już przekracza te 6000, a gdzie koszt bram, czy przęseł...Ja liczę że jak zamknę w 10 tys to będzie dobrze, więc 6 tys - jest OK. pozdrawiam Gerion Cześć Gerion, Masz taniego wykonawcę od klinkieru - mi śpiewają z reguły w granicach 2-2,5zł za sztukę To ktoś godny polecenia? pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratoksja 17.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Kochani proszę o wszelkie sugestie w kwestii ustawienia domu na działce w taki sposób aby było wygodnie wjeżdżać (i wyjeżdżać ) do garażu. Chyba zacznę od początku, mam działkę w kształcie prostokąta i z lewej strony 3 m od granicy ma być garaż dwustanowiskowy a wjazd na działkę będzie przy prawej granicy (trzeba będzie wjechał takim "fiflakiem" mówiąc po poznańsku i teraz pytanie ile miejsca muszę na to zostawić. Moze macie jakieś doświadczenia w tej materii ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 17.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czy ma ktos na zbyciu garaż (blaszany) na czas budowy? Odkupie za rozsądne pieniądze. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 17.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Powitac wszystkich Znajomi podjeli decyzje o zakupie dzialki i budowie. Wlaczona jestem w akcje poszukiwania dla nich dzialki budowlanej. Jakbyscie gdzies widzieli cos po drodze, albo w waszych okolicach to bardzo prosze o info WYmaganiem jest w miare dobry dojazd do Poznania. roll: Polecam Wierzyce, Rakowo /tam sie buduje/ sa to okolice Czerniejewa 40km do Poznania stara A2 - spoko dojazd od strony Swarzedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 17.04.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Cześć Gerion, Masz taniego wykonawcę od klinkieru - mi śpiewają z reguły w granicach 2-2,5zł za sztukę To ktoś godny polecenia? To koleś co robi mi całą wykończeniówkę, cenę umawiałem z nim w maju 2006. Czy to ktoś godny polecenia - raczej nie. Ja już dość się z nim utrułem, czekam tylko aż wszystko skończy i zniknie mi z pola widzenia. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 17.04.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam Czy polska oszalala? Ceny mnie powalaja - totalny nokout Ale do rzeczy - potrzebuje strop Teriva z keramzytu - GDZIE JEST W DOBREJ CENIE Zamawial ktos w tym czasie?Prosze o jakies namiary - mam kilka ale jak beda jakies nowe to nie pogardzePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.04.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam Czy polska oszalala? Ceny mnie powalaja - totalny nokout Ale do rzeczy - potrzebuje strop Teriva z keramzytu - GDZIE JEST W DOBREJ CENIE Zamawial ktos w tym czasie? Prosze o jakies namiary - mam kilka ale jak beda jakies nowe to nie pogardze Pozdrawiam a po ile teraz wychodzi m2 terivy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 17.04.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam Czy polska oszalala? Ceny mnie powalaja - totalny nokout Ale do rzeczy - potrzebuje strop Teriva z keramzytu - GDZIE JEST W DOBREJ CENIE Zamawial ktos w tym czasie? Prosze o jakies namiary - mam kilka ale jak beda jakies nowe to nie pogardze Pozdrawiam a po ile teraz wychodzi m2 terivy? zdecydowanie jak dla mnie zaduzo ale coz bedzie trzeba brac bo czekac nie ma za czym w dol juz nie pojda ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 17.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 viking70Możesz coś więcej o cenach? Mam 2 wyceny na belki i gary i wyszło około max 8kpln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts