pasco 04.01.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Proszę o podanie namiarów osoby, które są w stanie wykonać instalację co z kominkiem w płaszczem wodnym oraz zasobnikiem + oczywiście kocioł gazowy. A może ktoś z okolic Poznania ma już takie ustroistwo i może się podzielić informacjami na temat trudności związanymi z montożem i użytkowaniem systemu. Dla ułatwienia dodam, iż te instalacje mają zostać zrobiona w tym roku. Z góry dziękuję. Z harcerskim pozdrowieniem Darz Bór. Krotosz. Wiem, że jest firma która robi kominki do CO na Grunwaldzkiej naprzeciwko cmentarza Junikowskiego (narożnik Grunwaldzkiej i Ząbkowickiej). Niestety nie wiem nic więcej na ich temat. Po prostu przejeżdżam tamtędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 04.01.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Wielkie dzięki Pasco.Pzdr.Krotosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati33 05.01.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Proszę o podanie namiarów osoby, które są w stanie wykonać instalację co z kominkiem w płaszczem wodnym oraz zasobnikiem + oczywiście kocioł gazowy. A może ktoś z okolic Poznania ma już takie ustroistwo i może się podzielić informacjami na temat trudności związanymi z montożem i użytkowaniem systemu. Dla ułatwienia dodam, iż te instalacje mają zostać zrobiona w tym roku. Z góry dziękuję. Z harcerskim pozdrowieniem Darz Bór. Krotosz. hej Mam taką instalację, sprawdza sie na 100 % , instalacje robiły dwie osoby tzn kominek montował osadzał obudowywał Marcin Grzymisławski z Wrzesni tel 605 261 446 natomiast instalacja co, cwu, montaz kotła gazowego i połączenie kominka z instalacja wykonał Marek Izydorek z Kostrzyna Wlkp. tel 604 712 425. U mnie jest tak że kominek grzeje mi takze cwu ale musisz to wszystko wczesniej zaplanowac bo nie każdy kocioł gazowy współpracuje z kominkiem. W kazdym razie moich wykonawców polecam, sprawdzeni nie tylko przeze mnie ale takze przez sąsiadów i rodzinę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotosz 05.01.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Wielkie dzięki Pati33.Będę dzwonił. Mam jeszcze kilka pytań dotyczących systemu grzewczego - przede wszystkim, czy miałaś projekt, czy wykonawcy systemu wszystko Ci dobrali, a Ty tylko powiedziałaś co chcesz mieć. Jaki masz kominek, piec gazowy - ja planuję jednofunkcyjny z tych tańszych ( np. Termet), i jaki masz zasobnik.Pzdr.Krotosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikson 05.01.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo?Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki,pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 06.01.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 08.01.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witam.Ponieważ we wtorek, 10 stycznia podpisujemy akt notarialny kupna działki w Borówcu, nie mogłem sobie podarować wpisu do sympatycznej grupy WIELKOPOLSKIEJ.Planujemy start budowy na kwiecień/maj. Domek: KWARC z KRAJOBRAZÓWhttp://www.krajobrazy.com.pl./index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=KWARC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 09.01.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam. Ponieważ we wtorek, 10 stycznia podpisujemy akt notarialny kupna działki w Borówcu, nie mogłem sobie podarować wpisu do sympatycznej grupy WIELKOPOLSKIEJ. Planujemy start budowy na kwiecień/maj. Domek: KWARC z KRAJOBRAZÓW http://www.krajobrazy.com.pl./index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=KWARC A witam kolejnego przyszlego sasiada A jesli mozna wiedziec to w ktorej czesci? Bo ja w starej znaczy sie wiesniak jestem W Borowcu jest taka zasada ze kazdy nowy stawia flaszke znajomym z forum.. Taka nowa swiecka tradycja ktora wlasnie wymyslilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piciuuuuuuuuu 09.01.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Poszukuję projektanta do wykonania projektu zjazdu z drogi powiatowej na działkę. Czy ktoś ma doświadczenie w tej mierze?. A może są na forum jacyś moi przyszli sąsiedzi z Kicina? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.01.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Z pewną taką nieśmiałością, chciałabym się przyłączyć do prośby o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 09.01.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Maciek-MZM napisał: A witam kolejnego przyszlego sasiada A jesli mozna wiedziec to w ktorej czesci? Bo ja w starej znaczy sie wiesniak jestem W Borowcu jest taka zasada ze kazdy nowy stawia flaszke znajomym z forum.. Taka nowa swiecka tradycja ktora wlasnie wymyslilem Ul. Zapomniana (to chyba nowa część Borówca), a co do flaszki, to słyszałem że to raczej nowych się nią wita a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Z pewną taką nieśmiałością, chciałabym się przyłączyć do prośby o namiary. namiary poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 10.01.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ul. Zapomniana (to chyba nowa część Borówca), a co do flaszki, to słyszałem że to raczej nowych się nią wita a nie odwrotnie Och to stary zwyczaj, niestety skonczyl sie w zeszlym roku Fakt mieszkasz w nowej (nie znaczy lepszej) czesci Borowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikson 10.01.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Hej, zamierzam powalczyć o przyłącze wodociągowo-kanalizacyjne w Poznaniu. Poprzez grupy dyskusyjne udało mi się zdobyć namiar na projektanta, który życzy sobie za projekt ok. 600zł. Czy to dużo? Czy ktoś ewentuanie mógłby polecić kogoś innego? Jak to w ogóle się odbywa w Poznaniu? Stwarzają problemy? Ślimaczą się? Będę wdzięczny za 2-3 słowa porad na podstawie własnych doświadczeń, bądź ew. linka, gdzie ktoś już to opisywał (nie idzie mi to szukanie). Dzięki, pozdrawiam! poszło na priva Z pewną taką nieśmiałością, chciałabym się przyłączyć do prośby o namiary. namiary poszły na priva Tomjot, wielkie dzięki za namiary...niestety ten Pan już się nie zajmuje takimi sprawami (to info tez dla K74!). Sprawa jest więc nadal aktualna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 10.01.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Po malowaniu elewacji została mi prawie połowa farby! Nie pamiętam dokładnie, chyba 3-4 wiaderka. Farba silikonowa Atlasa, kolor taki niby czerwony - jeśli ktoś jest chętny, to oddam za friko. Jeśli nie, to za kilka dni wyrzucam ( nie cierpię marnotrawstwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 10.01.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Maciej MZM pisał Och to stary zwyczaj, niestety skonczyl sie w zeszlym roku Fakt mieszkasz w nowej (nie znaczy lepszej) czesci Borowca No nie widzę przeszkód by wznowić tez zwyczaj. A tak wogóle, to właśnie podpisaliśmy akt notarialny, więc działka jest nasza. Przerażające były jednak koszty - u notariusza zostawiliśmy 3500 PLN (podatki, sąd, taksa notarialna). Brrr...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ano notariusze musza na nas zarabiac W wiazku z pomoca chetnie udzialana w naszym wielkopolskim watku mam kolejna prosbe do bardziej doswiadczonych budowniczych (tak w ogole to im wiecej czytam tym bardziej mi sie wydaje, ze zawsze bede w tej dziedzinie zoltodziobem ). A mianowicie szukam namiarow na dobrych kominkarzy, lub firmy, ktore sie tym zajmuja. Na razie planuje rozprowadzenie ciepla grawitacyjnie (maly dom i komin akurat na srodku), ale moze zmienie zdania. Namiary podane kilka postow wczesniej juz zapisalam, ale moze cos blizej Poznania? Chetnie tez zbiore informacje od wszystkich uzytkownikow kominkow - jakie wklady macie i polecacie. Jak na razie ze wszystkich naszych wybudowanych znajomych na kominkarzy nikt nie daje namiarow- wszyscy niezadowoleni:( Czy w tej wielkopolsce nie ma dobrych ludzi od kominka?! Pomożecie? Wiem, ze moze bylo o tym wczesniej, ale ja po przeczytaniu pierwszych 17 stron watku i kilku w tyl stracuilam oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 10.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 KOMINKI -bardzo nie polecam firmy Lorimpex z Czarnej Roli , pan Jerzy Lorych nad restauracyjką Fryga na terenie starego Drewbudu.Szczegóły na priva - jak ktos chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 11.01.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Po malowaniu elewacji została mi prawie połowa farby! Nie pamiętam dokładnie, chyba 3-4 wiaderka. Farba silikonowa Atlasa, kolor taki niby czerwony - jeśli ktoś jest chętny, to oddam za friko. Jeśli nie, to za kilka dni wyrzucam ( nie cierpię marnotrawstwa) A masz może fotkę ściany pomalowanej tym kolorem? Chętnie bym się przyjżał, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.01.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Namiary podane kilka postow wczesniej juz zapisalam, ale moze cos blizej Poznania? Jestem zadowolony z firmy Gramar. LInk do ich strony jest tutaj Jak nie zapomne podesle zdjecie kominka jaki mi zrobili. Wklad mam zwykly gall 700, pale tylko okazjonalnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts