alison 11.01.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Poszukuję projektanta do wykonania projektu zjazdu z drogi powiatowej na działkę. Czy ktoś ma doświadczenie w tej mierze?. A może są na forum jacyś moi przyszli sąsiedzi z Kicina? Pozdrawiam Jam jest Twoja sąsiadka Gdzie dokładnie masz działkę (ewentualnie na priv od kogo kupowałeś?) Kiedy startujesz, My od marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.01.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Maciek-MZM - wielkie dzieki! Bardzo chetnie obejrze realizacje - czekam na priv. A moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug? I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 13.01.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Po malowaniu elewacji została mi prawie połowa farby! Nie pamiętam dokładnie, chyba 3-4 wiaderka. Farba silikonowa Atlasa, kolor taki niby czerwony - jeśli ktoś jest chętny, to oddam za friko. Jeśli nie, to za kilka dni wyrzucam ( nie cierpię marnotrawstwa) A masz może fotkę ściany pomalowanej tym kolorem? Chętnie bym się przyjżał, jak to wygląda. Mogę wysłać zdjęcie na maila - podaj tylko na jakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 13.01.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Pozdrawiam budujących Wielkopolan, gorąca prośba do tych co są już dalej o namiary na tradycyjnych tynkarzy - filcowników Chciałbym mieć tynki tradycyjne cementowe ale na końcu filcowane na gładko a tu wykonawców jak na lekarstwo i problem z kupieniem piasku kwarcowego (szklarskiego). Więc jeżeli takie tynki ktoś u Was robił podajcie proszę kontakt. Rafałek dzięki za namiary ale znasz sytuację. Mantra pisałaś że Ty takie masz, inni ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 14.01.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug? I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste Jeżeli chcesz kupić Tarnawę w Poznaniu to z tego co wiem tylko oni nia chandluja. kupuje od nich, byłam , zrobili dobre wrażenie. Polecił mi ktoś z forum Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 14.01.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Oczywiście literowy błąd , popraiwam natychmiast bo jestem nauczycielem polskiego /ha, ha/ POWINNO BYĆ "HANDLUJĄ " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 14.01.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Poszukuję ekip(y) do wykonania w dwóch domach:- podbetonu- posadzek- tynków tradycyjnych- ocieplenia dachuMacie kogoś ciekawego? pozdrawiamtomjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.01.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Alina - dzieki. A kiedy bedziesz miala montowany kominek? Oni maja jakas wystawe wkladow? Chce zrobic nowoczesna obudowe, a Tarnawa zbiera same dobre opinie, tylko te wklady na moje oko pasuja do bardziej rustykalnych stylizacji. Wolalabym wiec obejrzec je na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.01.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Poszukuje osób rekomendujących lub odradzających firme od kominków MW ART z Opolskiej w Poznaniu byłbym wdzięczny za informację dlaczego tak lub dlaczego nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 17.01.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Maciek-MZM - wielkie dzieki! Bardzo chetnie obejrze realizacje - czekam na priv. A moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug? I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste Witam Robiłem u nich kominek. Super fachowcy!!!! Bardzo polecam. Montowali mi tydzień temu. Zrobili w jeden dzień (oczywiście mam na myśli instalację), posprzatali, nawet smieci zabrali... . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 18.01.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 iga9 napisał: Maciek-MZM - wielkie dzieki! Bardzo chetnie obejrze realizacje - czekam na priv. A moze ktos jeszcze mi poleci speca od kominkow? Dzis dostalam namiar z Tarnawy na firmę "KAM - BUD" na ul. Miętowej 17, tel.: 061 // 825 82 59 (P. Przemysław Geppert). Czy ktos o nich slyszal lub korzystal z ich uslug? I wolalabym dostac ludzi godnych polecenia - takich odradzanych to ja mam juz cala liste Witam Robiłem u nich kominek. Super fachowcy!!!! Bardzo polecam. Montowali mi tydzień temu. Zrobili w jeden dzień (oczywiście mam na myśli instalację), posprzatali, nawet smieci zabrali... . Pozdrawiam Witam - ja mam kominek robiony przez nich. Kominek mi robili półtora roku temu. Jestem zadowolony i to bardzo. Wspaniale spasowany kamień. Wkład kominkowy Tarnawa. Nie wiem jak działają inne, więc nie mam porównania - ogólnie chyba nienajgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 18.01.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 tak jak maciek-mzm budowała mi firma Gramar i tez jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.01.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Alina - dzieki. A kiedy bedziesz miala montowany kominek? Oni maja jakas wystawe wkladow? Chce zrobic nowoczesna obudowe, a Tarnawa zbiera same dobre opinie, tylko te wklady na moje oko pasuja do bardziej rustykalnych stylizacji. Wolalabym wiec obejrzec je na zywo Iga prawdopodobnie na targach budma KFD pokaże nowy rodzaj wkładu do kominka w nowoczenym stylu, w każdym razie kominki wejda do sprzedazy od lutego. ceny sa niższe od spartherna o okło 10%-15%. Ja osobiście wybrłem wkład tzw Jamnik (100 cm x 45 cm) ładnie się prezentuje. Szyba bez ramki stalowej unoszona do góry. a co do kosztów budowy ... żadko się zdaża ( i ilie nie zastrzeżesz wartości wynagrodzenia ryczałtowego w umowie) ze zapłacisz tyle na ile się wydawało na poczatku. zazwyczaj jest to kosztorys powykonawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 19.01.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Słuchajcie, potrzebuję dobrego kierownika budowy. Zaczynam w kwietniu, ale myslę że to już najwyzszy czas na poszukiwania. Miejsce - Sady w stronę Tarnowa Podgórnego. Poszę polećcie kogos, bo wszytskie namiary jakie mam to są dosyć drogie - 150 zł za wizytę lub 4.000 zl za całośc. Myśle że w tym gronie miał ktoś lub ma kogoś odpowiedniego i godnego polecenia. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 19.01.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam po dłuższej przerwie! Jak już się zamieszkuje to problemów trochę mniej i człowiek tu nie zagląda Szukam namiarów na tynkarzy - chodzi o położenie tyku na elewacji. Z góry dzięki za namiary Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.01.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Rezi - dzieki, poczytam sobie o KDF i zadecyduje. Cena tez sie dla mnie liczy... Sparthern jest drogi (np. pionowy kominek, szyba suwana do gory, chowana w obudowie- sliczny ale 8.000!). A tarnawa ma swietnie opinie, polska (a ja wspieram rodzima gospodarke ) i cena tez nie jest zla... W kazdym razie na budme sie wybieram na pewno wiec poogladm. W umowie zamierzam zastosowac ryczltowa cene. Znalazlam niezlego wykonawce, ktory liczy wszystko programami komp. Na razie wycenil mi roboty za murarke na 19 tys i jest to niezla cena. Jeszcze ma opuscic, wiec zobaczymy. Na zaden z zapisow mojej umowy nie protestowal, wiec na razie jestem zadowolona Wszystkim dzekuje za recenzje firmy KAM-BUD! I przylaczam sie do prosby o namiary na kieronika budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 20.01.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam wszystkich po dłuższej przerwie, w czasie której tylko podglądałam forum. Jestem już na etapie dylematów wykończeniówki. Dom stoi pod dachem, z tynkami wewnętrznymi i podłogą. Tu moje pierwsze pytanie dom ok. 136 mk (użytkowej)na dwóch poziomach, dwuspadowy dach z lukarną, dachówka ceramiczna, ocieplone poddasze,tynki wewnętrzne, podłoga ( i oczywiście wszystko to co w wniej czyli przewody elektr i orzewanie centralne) bez stolarki dotąd wydane ok. 120 tys. - w porównaniu z waszymi domami to srednio, mało czy dużo? Pytam w tym wątku, bo wiele zależy od regionu. Dodam, ze staramy sie budować skromnie ale solidnie. Pytanie drugie: gdzie najtańsze płytki? Z moich przeglądów wynika, że w Leroyu ale może coś przegapiłam? Może jakieś posadzki przemysłowe? To pytanie do tzw optymistów forumowych (wiecie dom za 150 tys. itd) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.01.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 jest drogi (np. pionowy kominek, szyba suwana do gory, chowana w obudowie- sliczny ale 8.000!). - ! zgadzam się ze sa drogie ale wśród nowoczesnych to mercedes - nieststey TARNAWA to zupełnie inny design. z ta ceną 8000 to troszke nie tak - chyba ze to cena z monataęm i z materiałami pomocniczymi. Jak dobrze sie potargujesz mozesz dostac cenę netto jako brutto z montażem. dla przypomnienia ceny netto w euro ( euro 3,82) ( jam zamawiasz z montazem VAT 7% MINI R1Vh wys 450 1307 - ok 5000 wys 510 1386 - ok 5300 wys 570 1454 - ok 5500 VARIA 1V h 450 1515 - ok 5000 510 1594 - ok 6100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elloco 22.01.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Dziś sie zarejestrowałem Będę się budował w Kamionkach na Pólnocnym,jutro ide do Aquanetu w sprawie warunków.Wyżej widziałem posty od NIKSONA o przyłączu wodnym byłbym wdzięczny za wiadomośc na priv także domnie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 23.01.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 PROSZĘ O NAMIARY NA KOGO KTO WYKONA STUDNIĘ WIERCONĽ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts