Danajot 22.10.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 gwoli ścisłości - jako rodowita poznańska pyra chciałabym rozstrzygnąć spór o pyzy . Pyzy to drożdżowe kluchy na parze- w moim domu wykrawa się je szklanką . Inne poznańskie smakołyki to: leberka,plyndze-wspomniane tu już, szabel, szneki z glancem i dużo można by tu jeszcze wymieniać ale kończę bo zgłodniałam.To narazie wiaruchna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.10.2002 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Zaskoczyłaś mnie jednym słowem - szabel. A co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.10.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 no właśnie co to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 22.10.2002 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Nie wiecie co to szabelek podlany tarta buleczka?Zalujcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.10.2002 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 już wiem fasola strączkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 22.10.2002 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Gratuluje, wygral pan uscisk dloni prezesa (i komplet dachowki na pokrycie pieknego daszku ) [ Ta wiadomość była edytowana przez: stefanb dnia 2002-10-22 16:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.10.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 To gdzie ta dachówka?? BioręA tak serio to martwię się tą deszczową pogodą. Może spowodować opóźnienia u cieśli a poza tym moje biedne mury nasiąkają wodą. Mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi. A tak w ogóle to mam już ściany działowe i wszystkie pokoje wydają się klitkowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 22.10.2002 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Porównaj to z powierzchnia, na której mieszkasz teraz. A tak przy okazji: mam pozwolenie na budowe, kierownika budowy, inspektora nadzoru i ekipe wykonawcza. Skad wziasc pieniadze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 22.10.2002 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Pisano już o tym. Nie licz tylko zaczynaj a potem jakoś już będzie. Ja zaczynając miałem 30 000 a wydam do końca roku jakieś 110 000 i sam nie wiem jak je zdobyłem. Faktem jest, że pasa zaciskam a żona wyzywa mnie od ostatniej sknery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 22.10.2002 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Taak. Pieniadze sie znajda. Mam nadzieje. A zonie - kwiatka, i zdjecie z budowy + wizualizacja domku. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 22.10.2002 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 loniu, frankai - dzięki, w razie potrzeby się zgłoszę. Musze odwiedzić Muchę ze stropem do wyceny, a trochę też tego będzie bo podobnie jak u loni strop przeprojektowany z monolitu.na razie czekam na wycene dachu w Betorze i zbieram forse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.10.2002 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 Witam po przerwie, właśnie wylewa się strop - czy tak deszcz to OK, czy przykrycie folią będzie wystarczająco. Apropos wyceny stropu, jesli nie mam się czasu wycenę można zamówić faxem lub mailem - ja tak zrobiłem - wyceny wszędzie były b. zbliżone. Mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.10.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 mironmk - na mój dopieroco wylany strop spadła ulewa i przeżył. Nie było nawet szansy na przykrycie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.10.2002 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 dzięki frankai, i drobne uzupełnienie wyszło słoneczko - teraz jeszcze ścianki na oddaszu i dach od 12 listopada - i w tym roku po budowie. Mam nadzieję, że zima nie zaskoczy moich dekarzy. I jak zwykle pytanie - jak sprawdzaliście, że zamówiona więźba jest prawidłowo zaimpregnowana?Mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.10.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 A może być Po przeczytaniu wątków o impregnacji zwątpiłem w to. No chyba że komorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 24.10.2002 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Ja też się boję czy pogoda nie zepsuje harmonogramu robót, który i tak jest maksymalnie już przeciągnięty (dach rusza od 20 listopada). Co do dachu z Betoru to w cenach na dachówkę bez angoby (z betoru)dostałem ofertę na taką samą angobowaną w innym miejscu. Betor nie ma najlepszej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia 25.10.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 Witam Wielkopolan!Swoje marzenia o małym własnym domku też rozpoczynałam od lektury Muratora.Było to pięć lat temu. A póżniej długie przekonywanie męża do budowy (teraz twierdzi,że to jego pomysł) i zakup działki sąsiadującej z lasem. Budujemy systemem gospodarczym. Wybraliśmy gotowy projekt "Krab 2".Jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego, ale ze wstępnym pokryciem dachu. Na podstawie Waszych wypowiedzi widzę, że trochę przepłaciłam za robociznę.Ale firma była dokładna i solidna. Nasza rola sprowadzała się tylko do zamówienia materiałów (jedna duża dobrze zaopatrzona hurtownia udzielająca rabatów i dostarczająca własnym bezpłatym transportem)i codziennej wizyty na placu budowy. Kontolę jakości wykonania robót prowadzi zatrudniony kierownik budowy.Jak dotąd obyło się bez problemów. Oby tak dalej.Czy ktoś buduje wg tego projektu?Buduję pod Poznaniem w Kamionkach.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 25.10.2002 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 No Małgosia mam rodzinę, która niedawno wybudowała się w kamionkach. Zupełnie tam fajnie, ale uważaj latem na muszki jest ich wysyp szczególnie blisko lasu. A tak z innej beczki to, w jakiej hurtowni się zaopatrujesz?A tak w ogóle to mam nadzieję, że teraz już będziesz zaglądać tu częst bo wielkopolan jak na lekarstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 25.10.2002 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 Serce rośnie - jak ja - matka chrzestna tego wątku patrzę raz po raz - jak pięknie kwitnie.Przepraszam, że was zaniedbuje, zycie tak prędko się toczy....ale pamiętam o was, pamiętam:wink: Patrzcie tymczasem, co podczas mojej nieobecności tu - wyrosło na moim podwórku:) http://www.dzieci.bci.pl/strony/blask/dom.JPG Tzn jest to widok od ulicy a nie od podwórka i jest baardzo, baardzo surowy, co zresztą widac po ddatkach wokół budowy:) Ciekawe czy mi sie tu zmieści - starałam sie go "przyciąć" Coś pochmurno, pochmurno....i ujęcie kiepskie..poprawię sie jutro:-) [ Ta wiadomość była edytowana przez: karola dnia 2002-10-25 20:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 25.10.2002 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 Karola jak opublikowałaś zdjęcie? Czy masz gdzieś opublikowane w sieci i dałaś ścieżke do zdjęcia? Z chęcią też się pochwalimy. [ Ta wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2002-10-25 23:46 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts