pyrka 16.01.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Co roku odwiedzam BUDMĘ i szukam nowości, w tym roku też będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 16.01.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Witamy oficjalnie Grupę Wielkopolską! Od roku błąkałem się gdzieś po forum szukając pomocy. I oczywiście opłaciło się. Od dnia wczorajszego jesteśmy właścicielami pozwolenia na budowę !! Co prawda jeszcze musimy poczekać aby się uprawomocniło, ale co tam. Mam nadzieję, że nikt się od niej nie odwoła. Nasza działka znajduje się w Wirach i jak by nie patrzeć jest ona rolna . W tym roku mamy zamiar zacząć budowę domku wg. projektu LMB-27 z pracowni Lipińscy z Wrocławia. http://lipinscy.pl/projekty/parterowe/b27.html Nie ukrywam, że liczymy na Waszą pomoc . Pozdrawiamy. Hania i Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 17.01.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Witaj (-cie) ryby Gratuluje rozpoczęcia inwestycji ! Domek będzie śliczny, Szczególny sentyment mam do okiennic. W naszym projekcie tez takie były... niestety proza życia zadecydowała inaczej i mamy nieszczęsne rolety..... Ciekawa jestem, czy Wy zdecydujecie sie na okiennice. loniu, my tez utwardzamy naszą uliczkę - bez tego nie da się mieszkać bo ostatnio nie ma szans na podjechanie pod dom...koszmar Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 17.01.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 MHAL, znasz może już koszty takiego utwardzenia? Mnie również to czeka, póki co dostawy na budowę tylko w mroźne dni, kiedy błotko jest skute lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 18.01.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Pozdrowienia dla Wszystkich Wielkopolan (po przerwie), od wczoraj mam szczęście być szczęśliwym właścicielem domu w stanie surowym otwartym .... uff co za ulga, udało się.Przerwa na budowie jest, ale przygotowania do dalszych etapów trwają.I związana z tym prośba - czy ktoś z Was jest szczególnie zadowolony z jakiegoś studia kuchennego (MHAL dzięki za namiary) lub sprzedawcy okien, drzwi i bramy ? Jeśli tak, proszę o kontakt.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 19.01.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 hej wszyskim!!!]u was też tak zimno?brrr niecierpie zimy i tej pluchy i w ogóle.....tęsknie za słońcem, zielenią......pochasałbym motorkiem, ech.a u nas wiatr daje jak talala, trzeba będzie posadzić jakie drzewa, chybana razie jest pustynia pozdrawiam.do zobaczenia.i wpadajcie na forumoorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 19.01.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Halo Ryby! Gratulacje i zapraszamy do zwierzeń w Grupie (Wsparcia Wielkopolskiego ). Tak sobie pomyślałam, że jakoś rok temu spotkaliśmy się i poznaliśmy. Mało nas było, ale zupełnie inaczej człowiek podchodzi do realowych Forumowiczów czytając później ich posty. Co Wy na to aby ten "numer" ze spotkaniem powtórzyć? Co u Lonia? Urlop, zepsuty komputer czy coś innego? Mhal - może coś wiesz? Małe info na privie. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.01.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Mhal i Pyzia, dziękujemy za miłe słówka.Szukamy namiarów na geodetę oraz ekipę do BK. Wrzuciliśmy hasło na ogłoszenia ale tam jakoś bez odzewu. Pozdrawiamy.Ryby (Hania i Maciej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.01.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Aha, i jeszcze kogoś do położenia i przykrycia dachu. Znaczy się , też szukamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 19.01.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 właśnie mijają dwa miesiące od wprowadzenia - na razie super, i mam nadzieję, że tak pozostanie. Śnieg dodaje dodatkowego uroku, niech sobie poleży. A i okoliczną zwierzynę lepiej obserwować. Fachowców jakoś nie polecam, no chyba, że tych co zawsze, ale o tym trąbiłem już tyle razy (ciekawe, czy ktoś w ogóle skorzystał?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 20.01.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 mironmk....tylko pozazdrościć..... Nasza przeprowadzka tuż tuż... Pyzia jestem jak najbardziej za spotkaniem a wczesniej zapraszam na targi . Niestety nie wiem co u lonia. Musze do niego podejść przy okazji. Ryby - info na privie. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 20.01.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Ryby geodetkę i to dobrą mogę polecić z okolic Pobiedzisk. Staranna + ma normalne ceny.Jak chcecie to prześlę na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 20.01.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 No muszę się Wam pochwalić - mamy gaz, mamy ciepłą wodę, ciepłe kaloryfery i w ogóle jest ciepło A ile nerwów mnie to kosztowało, to już nie powiem - było, minęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 20.01.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Hej Rybki! ciesze sie tez niezmiernie , że coraz nas więcej i więcej...... Mironmk, zima ci nie dokucza? masz kilkoro drzewek niedaleko? my mamy stół w około, i czad niezły - hula wiatr ze hoho. a jeszcze sąsiad pali w piecu jakimiś śmieciami. wczoraj widziałem , co zwoził do palenia: meble z wystawek, tapczany obite, choinki, stare lampy drewniane, etc. jak to wszystko buchnie w kominie, to zapach i dym będzie niezły. ja rozumiem, że można nie mieć kasy na opał, ale to już przesada. a w ogóle rodzina z dziećmi mieszka w chacie przeznaczonej do rozbiórki... Mhalku, kiedy wy sie w końcu przeprowadzicie? nie męczą cie sny o nowym i jak to będzie? Pozdrawiam was serdecznie ciepło oorbus będę jutro w P-niu, ale niestety na Budmę to chyba czasu nie znajdę. musze odwiedzić konsula na Bukowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.01.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 oorbus, zima nie - jest jeszcze lepiej, i lepiej sie jeździ, i nie ma bagna, i dalej widać, i jest jasno dookoła, no i co najlepsze wieczorem można sobie poszaleć z odśnieżaniem (baaaaaaaardzo przyjemne zajęcie) ścieżek i pogadać z sąsiadem, i oczywiście córka sie cieszy - czyli same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 20.01.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 oorbus, jak miło Cię słyszeć, czytać Przeprowadzka planowana na luty ale jeszcze nie wiadomo dokładnie którego... to zależy od paru spraw, które musimy załatwić np. utwardzenie drogi dojazdowej bo przed ostatnim atakiem zimy nawet przejść sie nie dało Pewnie, że meczy mnie takie oczekiwanie a najbardziej męczą mnie rózne "starchy". Począwszy od naturalnego strachu przed "NOWYM" poprzez starach jak ja sobie z tym "wszystkim" dam radę, jak przeprowadzkę zniesie mój czteroletni syn, o czym zapomnieliśmy, co zrobiliśmy nie tak i co nam będzie przeszkadzało...itp. itd. Będzie mi brakowało moich ukochanych sąsiadów z bloku. Mamy z nimi fantastyczny kontakt, pomagamy sobie przy dziciach i w sytuacjach awaryjnych np. zepsuta pralka. A teraz ich zabraknie... A i zapomniałabym, że boje sia odgłosów nowego domu..Tych wszystkich stuków, chrobotów, szmerów.........śpiewu wiatru w kominie, dźwięku włączającego sie pieca......szczególnie nocą....... Troche potrwa zanim sie przyzwyczaje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.01.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 MHAL, też miałem takie same obawy, zwłaszcza, że do tej pory mieszkałem w bloku (fakt, że supercichym) - ale przyzwycziłem sie po kilku dniach. Ponieważ dooooookoła panuje rzeczywiście cisza każdy odgłos sie potęguje (szczególnie, gdy nie ma zasłon, firan, dywanów itp. my akurat nie planujemy takowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 20.01.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Jak Was czytam to się rozmarzyłam... Byle do następnej zimy ... pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 20.01.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Hej cześć, jeszcze żyję ale tonę z braku czasu. M-hal mam nadzieję, że uda się wam z drogą. Do usłyszonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.01.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 ori_noko, podaj mi na priv te namiary na geodetę. Dzięki. Mhal, powiedzi mi jeszcze z czego stawiałeś, bo my szukamy kogoś do BK, prawdopodobnie na klej. Miluśko tu u Was . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts