GrzegorzS 20.01.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Byłem dzisiaj na targach, poczułem klimat i teraz klnę na pogodę, bo już chce się budować . Chyba kupię sobie jakiś model do sklejania czy cuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 21.01.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Odgłosy w nowym domu faktycznie nie są takie straszne - jak zwykle, strach ma wielkie oczy Absolutnie zgadzam sie z Mironem, że po paru/parunastu dniach powszednieją Obecnie nawet moja żona, strachliwiec niepospolity, zasypia bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jot 21.01.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 witam wszystkich z klubu wielkopolan .......... można dolaczyc:) na wiosne rozpoczynam budowe w Palędziu koło Poznania......... jestem w trakcie załatwiania pozwolenia z zawodu jestem architektem wnetrz jak macie jakis problem walcie do mnie:) sluże poradą jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.01.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Witam wszystkich Wielkich Polan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 22.01.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witaj magi, witaj jot jot to bardzo miło, że ujawniłeś swoją profesję. Niestety Twoje objawienie jest dla mnie ciut za późno ale może jeszcze kiedyś o coś zapytam Na pewno wielu z nas sie jednak ucieszyło i zaraz zasypie Cie pytaniami magi brukselkowe pole i dzieciaki urocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 22.01.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 jot - Paledzie to rzut beretem (dobrze ułożonym, jak to mówią) od Dabrowy Będziemy prawie sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 22.01.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Potrzebuję pomocy - namiar na ekipę ocieplającą dom styropianem. Najlepiej taką "wash&go", czyli ekipa dobra i tania w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.01.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 magi brukselkowe pole i dzieciaki urocze Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.01.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Czy ktoś może budował z ceramiki i chciałby się podzielić doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 22.01.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witam wszystkich nowych i tych starych . Byłam dziś na Budmie, pozbierałam trochę folderów na temat okien, bram garażowych i systemów alarmowych itp. Ale tłumy.... po 4 godzinach chodzenia miałam dosyć! Golec - gratuluję zakończenia etapu stan surowy - u mnie jeszcze walczą dekarze ze śniegiem. Zabraliśmy się też za przyłącze gazowe, gdyż trzeba na nie czekać 6miesięcy - a lepiej je mieć troszkę wcześniej. Jeżeli macie okna drewniane to na jakiej firmy się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 22.01.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witam! Czy możecie mi podpowiedzieć, gdzie mają dobrą cenę na więźbę dachową?Nadal szukam też ekipy do murów z BK.Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 23.01.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Jeśli chodzi o okna drewniane to jestem na tym samym etapie. Na razie biorę pod uwagę firmę Słowińscy http://www.slowinscy.pl , podoba mi się ich technologia (jak najbardziej zgodna ze sztuką). Zaoferowali mi okna w meranti taniej niż np. Sokółka w sośnie, przy czym mają DOBRE meranti (bardzo ważne!). Sprawdź też Elite Fonster (teraz to się nazywa bodajże ScanWin), jeszcze rok temu ceny mieli naprawdę Elite, teraz są średnie a okna naprawdę super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 23.01.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 ryby - ja wieźbę kupiłem w AK Drewno w Skórzewie. O ile dobrze pamiętam ustaliłem cenę na 360/m2 netto, oczywiście drewno impregnowane. Jedyny kłopot jest taki, że nie mają własnego transportu a współpracujących kierowców i trzeba za transport dopłacić. Natomiast pan Arek jest słowny i jak do tej pory (a kupuje u niego drewno kominkowe) nie było żadnej obsuwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 23.01.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Słowińscy wydają się mieć rzeczywiście rozsądne ceny okien drewnianych. Proponuję zebrać sie do kupy i przedstawić ofertę wspólnie - rabaty mogą być dużo wyższe. nnatasza i GrzegorzS...czekam na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 23.01.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Golec -nie głupi pomysł. Mój architekt poleca mi okna Bracia Kowalscy - ponoć jakością biją wszystkich - nie wiem, jak cenowo. Przedstawiciel jest na Krauthofera. Ja chciałam wziąć 3 firmy do wyceny. Właśnie Słowińskich, Kowalskich i jeszcze jest firma na Góreckiej Thermo Fasada. Nie wiem czy nie pokusić się jeszcze o Urzędowskiego - ale ponoć nie trzymają jakości - masówka... To może jeszcze stolarka Wołomin - ale obawiam się, że będzie to samo co z Urzędowskim. Za to te dwie ostatnie firmy robią okładziny aluminiowe na okna a się nad nimi zastanawiam. Strasznie jestem zakręcona Co do tartaku to był to tartak z Wilczyny - właściciel Henryk Szmyt (facet mieszka w Stęszewie) tel. kom. 602 349 120 - cena ok. 560 - 580/m3 w tym transport gratis i wszystko było w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 23.01.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Cześć Nowi! Cześć Starzy (w tym Koalicja Okienna)! Dziś z powrotem w pracy (środa targi, wczoraj delegacja). Mhal wybacz, że nie skorzystaliśmy z zaproszenia, ale zaczęliśmy od 11 a zakończyliśmy po 16tej. Był to strasznie męczący dzień (wydaje mi się, że było baaardzo dużo ludzi?). Ale wizytę na targach oceniam pozytywnie i myślę, że kilka namiarów i pomysłów zostanie użytych ? A po targach udaliśmy się do biura podróży i... wykupiliśmy wycieczkę na wczasy w czerwcu! Żyjemy więc już trochę wakacjami! pozdrawiam serdecznie i weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 23.01.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ze Słowińskimi trzeba sie spieszyć - jeśli się zdecyduję, to muszę złożyć zamówienie dziś lub w poniedziałek, bo mają długą przerwę urlopową i mogą nie wyrobić się w 6 tygodni. Nnatasza, Urzędowskiego lepiej sobie odpuść. Mam jedno ich okno w mieszkaniu, nie jestem zadowolony... Stosują suche uszczelki, co w naszym klimacie jest niedopuszczalne, było trochę o tym na forum. Teraz dolny ramiak nasiąka wodą skraplającą się na szybie, pęcznieje powodując pękanie lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 23.01.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Jot - to ja od razu zapytam Ciebie o namiary na dobrego stolarza? Z przyjaznymi cenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.01.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Chciałabym takie dylematy. Czekam na wiosnę a tu -10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.01.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Dzięki za namiary na tartaki. Powiedzcie mi jeszcze z jakim wyprzedzeniem należy zamawiać więźbę, aby się później nie przejechać na terminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts