Anya 01.02.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 WItam, GrzegorzS - poszła info na priv. Ryby - ocieplenie mieliśmy ze względu na "całokształ robót" i znajomość zrobione bardzo okazyjnie i nie po cenie rynkowej, natomiast na pewno ten nasz człowiek jest nieco tańszy od średnich cen na rynku - możemy go zapytać, ile by wziął.Materiały kupowaliśmy jeszcze przed podwyżką cen styropianu, kupowaliśmy 12-tkę (wtedy ok. 100 zł), więc chyba nie będzie to zbyt miarodajne.... Kleje - różnie... Poza tym dostaliśmy rabat od hurtowni, z której braliśmy wcześniej sporo materiałów na budowę. Pozdrowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 02.02.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Anya - właśnie szukam fachowca do wykonania tynków zew. Możesz podać orientacyjną cenę robocizny? Albo lepiej - poproszę o kontakt Czy w przypadku dogadania się z Twoim fachurą można zobaczyć efekt jego pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.02.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witam wszystkichCzy może ktoś polecić murarzy w okolicach Kalisz, Ostrowa, Pleszewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 02.02.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 RybyKupiony w Pajo BK to 24 cm (będę docieplać styropianem) Jakość do przyjęcia - trochę były nierówne ale moi murarze postawili z nich ściany idealnie, bez marudzenia, więc to pewnie normalne. Acha Murowali na klej. W Pajo kupowałam też beton (dobre ceny ) i kanoldy - 2 zł z transportem i rozładunkiem. Duży plus hurtowni - jak czegoś zabrakło zamawiałm przez telefon i szybko dostarczali, a rozliczaliśmy się później.Pingwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 02.02.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Szukam dobrego fachowca od instalacji - ogrzewanie gazowe kaloryfery + podłogówka, a do tego jeszcze oprócz pieca kominek z płaszczem wodnym, szukam też kafelkarza, koniecznie dokładnego - mam duuużo metrów do położeniaBędę wdzięczna za namiary i cenyPingwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.02.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 a jak sie mozna umiescic na mapce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anya 02.02.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 irekp! Trochę skomplikowane te wyjaśnienia..., ale: my jeszcze nie mamy tynków zewnętrznych, tylko samo ocieplenie. To dopiero chyba na wiosnę (jak starczy kasy...), ale robić nam będzie tynki nie ta nasza złota rączka, tylko... panowie płytkarzo-tynkarze. Więc nie wiem, jak to wychodzi w wykonaniu naszego fachowca bo akurat na to się umówiliśmy już wcześniej z tymi od płytek. Widziałam tylko tynki zewn. zrobiony przez płytkarzy-tynkarzy u znajomego - było ok (na moje babskie oko, ale znajomy nie narzeka). Pewnie byś chciał namiary na jednych i/lub drugich, co? Pingwin - myślę, że mogę Ci polecić naszego instalatora - też mamy podłogówkę i kominek z płaszczem - wszystko działa bez zarzutu, a pan jest przynajmniej słowny (choć nie powiem, żeby grzeszył inicjatywą...). Ale tani nie jest... Uprzedzam pytanie - nie umawialiśmy się na cenę za punkt tylko od całości, ta cała instalacja jest b. mocno skomplikowana.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 02.02.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 AnyaPoproszę o namiary na instalatora , na priva, jeśli to nie jest tajemnicą napisz też ile was kosztował u mnie też nie będzie łatwo i wolałabym mieć orientację ile kasy trzeba szykowaćz góry dziękujępozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anya 02.02.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Pingwin,poszło, mam nadzieję, że doszło? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 02.02.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Pingwinjeszcze dwa pytanie:- czy Bk brałeś z solbetu czy inny (jaki?)- jaki kupiłeś klej i gdzie, też w Pajo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 02.02.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Pingwin, namiar na płytkarza: p. Heniu 501 17 84 79, jest bardzo dobry i zazwyczaj ma zamówienia, więc umów się parę miesięcy wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 03.02.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Ryby Klej też w Pajo, nie pamiętam nazwy, tam mi go polecili, murarz potwierdział, że jest ok i mam, nawet dostałam rabat. GrzegorzS Dzięki za namiary, będę ścigać p. Henia a przy okazji- czy to za oknem to już wiosna, chciałabym mieć wreszcie własny dach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 03.02.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Cześć wszystkim, Widać stara ekipa się prawie wykruszyła - dziwne myślałem, że jak już skończę budowę to będzie więcej czasu na forum a tu kiszka. Życzę powodzenia wszystkim budującym, z perspektywy paru miesięcy mieszkania w swoim domku mogę tylko powiedzieć - nie zrażajcie się problemami naprawdę warto wybudować własny domek jest za.....ście fajnie. Są oczywiście i małe mankamenty jak, np. pola dookoła wyglądające jak pod uprawę ryżu no ale to są szczegóły. POWODZENIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 03.02.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 loniu, nie wykrusza, nie wykrusza. Czy to możliwe, żeby rachunek za prąd w domu był mniejszy niż w mieszkaniu? Tak mi wyszło i niby się cieszę, ale trochę jestem podejrzliwy, bo i sprzętu więcej, i np. lapmpy palą się całą noc wokół domu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 03.02.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Nie wykrusza, nie wykrusza.W niedzielę robiliśmy objazdówkę - podziwialiśmy Wasz dom i domek Mhal'ów. Nasz rozruch już niedługo - koniec luty/marzec jak dobrze pójdzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 03.02.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 jak ja wam zazdroszczę nawet tych pól dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 04.02.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 MHAL, melduje sie Jestem jestem, tylko roboty tyle, że nie ma kiedy napisać..... Pyzia my w niedziele byliśmy od 12 do wieczora, czemu nie wdepnęliście na kawkę Warunki juz na to pozwalają: kuchnia zamontowana i podłączona, nawet stary stół przywiexliśmy i dwa turystyczne krzesełka dla gości Zapraszam! loniu, sąsiedzie drogi czym chata bogata...... droge mamy utwardzona więc nie ma problemu a gdzie mr moonlight?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 04.02.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Mhal - dzięki za zaprosznie. Widzieliśmy dwa samochody przed Waszym domem i dlatego nawet nie podjechaliśmy bliżej bo domyśliliśmy się, że macie na pewno innych gości i nie chcieliśmy przeszkadzać. Przy następnej okazji nieśmiało zadzwonimy do drzwi . Ale z budową to poszliście nieźle. No i jakowyś duży garaż ujrzeliśmy, którego wcześniej nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 04.02.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Oj, Pyzia, trzeba był smiał walic do drzwi, bo dzwonka jeszcze nie ma A garaż? No duzy...prawda ale Marcin musiał przeciez zadbać o miejsce dla swoich ukochanych Junaków..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anya 04.02.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 irekp!Info na priv. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts