Anna Wiśniewska 12.03.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Pozdrawiam wszystkich budujących koło Poznania. Sama jestem Poznanianką, tak się urzodziłam i tam studiowałam A teraz buduję się pod Koszalinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.03.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Magi- dzięki za opis wklejania zdjęć - za chwilę się przekonam czy dam radę wkleić zdjęcia Zosi:http://foto.onet.pl/upload/18/90/_227708_s.jpg http://foto.onet.pl/upload/5/89/_227707_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.03.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Udało się!To właśnie moja córeczka!Dziękuję za wszystkie gratulacje. My z budową ruszamy od kwietnia. Pierwszy wchodzi elektryk, później ściany i instalator. Okna przyjadą na początku maja i tu problem - jak się uchronić przed złodziejami instalacji????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 12.03.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Natasza, Zosia to cudo!! Ja również wstawiam okna już niedługo, sąsiad już wstawił i ubezbieczył cały dom od kradzieży i skutków wandalizmu. Warunkiem jest, że dom musi być zamknięty, ale nie musi być zamieszkały (choć wtedy stawka jest większa). Dom ubezpieczył na 250000 i składka wyniosła ok 500zł. To znacznie lepsze rozwiązanie niż np. koczowanie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.03.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Nataszka Zosia śliczna czemu tylko dwa zdjęcia i to takie maciupkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.03.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 widziałam w albumie big zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 12.03.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 ori-noko -z firmą od wylewek bedę rozmawiać jutro -jeśli bedę zadowolona-dam Ci namiar; w okolicach Pobiedzisk nikt nie robi posadzek maszynowo-pozostaje Poznań lub GnieznoDanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 13.03.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Arkaly,30 marca zaczynają się Targi Instalacje, tam powinny być rekuperatory, ja się wybieram na te targi i moż coś znajdęJaroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 13.03.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Nnatasza, ja jednego dnia montuję okna, drzwi i bramę (czyli kompletnie zamykam dom) oraz podłączam system alarmowy (który będzie pierwszą instalacją). Kable spec od alarmu zakłada na dwa dni przed godz. "O". Umówienie 4 ekip na jeden dzień do najłatwiejszych nie należało, ale mam nadzieję, że dzięki temu będę spać spokojnie. Maleństwo śliczne !!!Całuski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 14.03.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 nnatasza, córcia- pogratulować!!fajnawa pozdrawiam mamę i maleństwo oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 14.03.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Pozdrawiam wszystkich budujących w Poznaniu i okolicy. Ja zaczynam w tym roku, w Kiekrzu pod Poznaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 14.03.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa dla mnie i Zosieńki! Będę musiała faktycznie pomyśleć o ubezpieczeniu domku. Golec - gratuluję zmysłu logistycznego - mnie tak zaskoczył ten wcześniejszy poród, że nie zamówiłam bramy i zrobię to dopiero w tym tygodniu a czas oczekiwania to aż 5 tyg.! Witam Błażeja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 15.03.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Po pozycji grupy wielkopolskiej na samym dole strony widać, ze na dobre zaczął się sezon budowlany Pytanie do tych co już mają stan surowy zamknięty - czy macie ubezpieczony dom od kradzieży - w jakiej firmie? I drugie pytanie - jakie firmy ochroniarskie znacie i polecacie/ nie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRadzi 15.03.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Hi wszystkim, jako nowy w tym klubie cos o "sobie" koncze budowe w Dabrowie pod Poznaniem. Jeszcze zostaly jakies plytki, malowanie dolu, schody. Metraz ok 150 razem z garazem w bryle. Dach w koperte. Projekt indywidualny - i tak potem przerabiany w trakcie budowy. Juz teraz po budowie wiem jakie bledy i gdzie przynajmniej 10% przeplacilem Jakby jakies pytania to chetnie odpowiem Grüße Krzysztof Radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 15.03.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam Nowych i Stare Wygi!Wiosna!!!!!Kontynuując wątki z ostatniego tygodnia - może dorobimy się już wstawionych okien na budowie w tym tygodniu! Em_p - nasz dom był dotąd ubezpieczony od zdarzeń losowych. Po wstawieniu okien i drzwi chcemy go ubezpieczyć od kradzieży (od dnia zamontowania okien). Nie pamietam jaka to firma - wiem tylko, że aby ubezpieczyć - dom musi być zamknięty (wszystkie okna) a drzwi muszą mieć co najmniej dwa zamki.Nie zakładamy na razie drzwi zewnętrznych docelowych ani bramy garażowej. Zakładamy stalowe drzwi tymczasowe zewnętrzne i między garażem a domem. Pozdrawiam, jak sprawdzę firmę ubezpieczeniową to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 15.03.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Golec, i co z tymi odkurzaczami? Jaki byś mi polecił, skoro masz rozpoznanie rynku - na 200 m kw. (2 x 100) - 3 gniazda plus szufelka. Próbowałeś disana? Wiem, że jest http://www.odkurzaj.pl - ale jeszcze tam nie zaglądałem. Rabat tylko 5%?! Myślalem, że więcej. Do grupy dodam jeszcze kumpla, na 180 m kw. i 11 gniazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 15.03.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 W tym tygodniu ruszam ze stropem, mam nadzieję, ze mrożna zima już nie wróci. Tylko co się dzieje ze stalą, ceny powariowały i dostać trudno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 15.03.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 W tym tygodniu ruszam ze stropem, mam nadzieję, ze mrożna zima już nie wróci. Tylko co się dzieje ze stalą, ceny powariowały i dostać trudno.... chiny sie buduja i u nas stali zaczelo brakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 15.03.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Mironmk, porównywałem tylko ofertę firmy Borysowski i Beam. Zdecydowałem się na Beam'a ze względu na niższą ceną i fakt, że ktoś z mojej rodziny jest z tej instalacji bardzo zadowolony. Ja i mój kolega jesteśmy nastawieni na 100 %. Kumpel chce montować lada dzień, ja za ponad tydzień. Właśnie rozmawiałem z przedstawicielem jedej z firm. Umówiliśmy się, że przy 3-4 instalacjach dostaniemy najwyższe możliwe rabaty. Musi jednak znać szczegóły instalacji (najchętniej pojawiłby sie osobiście na budowie). Jeśli jesteś zainteresowany mogę Ci przesłać namiary. poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 16.03.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Cześć Golec a jaką będziesz miał instalację alarmową? Napisz proszę jaka firma i dlaczego taki wybór! pozdrawiam W naszych (wybranych) oknach pojawiły się luksfery ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts