mwoznica 21.03.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 mwoźnica Na początek decyzja z jakiego materiału chcecie budować oraz wybór właściwej ekipy (jeżeli znajdzie się taka z wolnym terminem). A później to jakoś już pójdzie. Materiał mamy "zdecydowany". Chodziło mi bardziej o stronę organizacyjną - najpierw znaleźć kierownika, czy najpierw szukać ekipy? Czy może potrzebuję geodety zanim zatrudnię kierownika, czy później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.03.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Geodetę znajdziesz na telefon w ciągu kilku minut, oni nie mają napiętych terminów i ich zadanie na budowie trwa kilka godzin. Tym się nie martw.Kwestia kierownika, troche gorzej ale podobnie. Zawsze możesz zasięgnąć informacji w gminie, w wydziale gospodarki przestrzennej. Przypuszczam, że kogoś polecą lub zajmą sie tym sami.Natomiast ekipy musisz szukać już!Jeżeli będziesz miał jakieś obsunięcia terminowe, zawsze łatwiej jest ich porzesunąć niz szukać później "na gwałt".Znalezienie i wybór ekipy to conajmniej kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU 21.03.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Witam Wielkopolan.Mam dom w stanie surowym zamkniętym,w lipcu przeprowadzka( mam nadzieję),z Poznania do Wierzyc,las,cisza,spokój.Czeka mnie najgorszy etap-wykończeniówka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 22.03.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 czesc wszystkim, my zaczynamy w tym tygodniu, najpierw podbeton, potem zobaczymy co dalej ; Tylko pogoda mnie denerwuje - znowu ma padac snieg i maly mroz sie szykuje. Zycze Wszystkim udanego budowania w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 22.03.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Magdah - jeśli masz choć trochę podniesiony dach to uważam, że podbitka prostopadła do ścian tę dysproporcję ładnie zatuszuje. Jeśli masz tak jak w oryginale to z tego co pisał Golec - krokwie kończą się prawie tuż nad oknami - wtedy chyba lepiej zrobić podbitkę równolegle do dachu.To oczywiście moja opinia. U nas będzie prostopadle.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 22.03.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Nie pamiętam kto pytał, ale dopiero sprawdziałam - nasza "posiadłość" jest ubezpieczona w Hestii. Z tego co czytałam na forum - są dobre opinie o Compensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.03.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witam wszystkich Arkadly Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 23.03.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Magda, co do podbitki, to lada dzień będziemy pokrewne tematy poruszać z naszą Architektką i przy okazji o to zapytam, a wtedy dam Ci znać jaka jest nasza decyzja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.03.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 post na zakończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 23.03.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Gdzie kupujecie kable elektryczne i rurki miedziane??? Właśnie muszę się za to zabrać a wszędzie tylko słyszę, że miedź poszła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 23.03.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Na naszej działce ruch aż miło! Robią się: ganek, elektryka i ogródek (rozporowadzanie humusu po działce). Okien brak i brak informacji o tym kiedy będą ! Do Nowicjuszy - ze względu na wyjątkową niekompetencję szefowej firmy przy całym szacunku do samych okien i przedstawicieli - nie polecam firmy Mirolet. Niestety są kompletnie na bakier z terminami! Traktują inwestorów, którzy zamiast cierpliwie czekać aż firma sama się w końcu do nich zgłosi 2 miesiące po terminie, jak wrzód na d... zamiast wykonać jakiś ruch a przede wszystkim płaszczyć się w przeprosinach. Dlatego nie polecam i jak jeszcze trochę "się uzbiera" to założę wątek w "Wymianie doświadczeń". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Rurki miedziane na Węglowej koło Forda, można dużo stargować, różnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdah 23.03.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 mój mąż wmurował dzisiaj "kamień węgielny" w naszym domku, nie słyszałam wcześniej o takich "budowlanych zwyczajach" więc zostałam uświadomiona, że oprócz wiechy to jeszcze będzie po drodze kilka takich imprezek pozdrawiam, Pyzia, Golec dzięki, podbitka będzie prostopadła do ściany (dach mamy podniesiony o ok 50cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 24.03.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 mwoznica, witam w Kamionkach!! W którym miejscu się budujesz - ja stawiam na Kresowym. Miło, że są tutaj sąsiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 24.03.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 dzięki pyrka A "kabelki" gdzie kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 24.03.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 MICHU, jestem na podobnym etapie i też chcę się przeprowadzić na koniec czerwca.Chyba zdążymy?Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.03.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Potrzebuję namiary na rozsądnego właściciela Catapilara. Potrzebny w przyszłym tygodniu w Wirach k/Lubonia.pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 24.03.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 ryby - w miarę rozsądny facet z koparką z Puszczykowa Dolata Krzysztof 8193005 - niestety w zeszłym roku nie miał komórki - najlepiej dzwonić przed 8 rano!. Zajmuje się też dostarczaniem piasku itp. Do tej pory, w czasie budowy mieliśmy do czynienia z 3 catapilarami i ten był najsolidniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.03.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Dzięki, jutro będę go łapał. Ja dzisiaj dostałem wycenę od gościa z "Ostrówkiem" na kwotę 500-600 zł za zdjęcie humusu na głębokość 40 cm i wym. 14x11 m. Facet liczy sobie 10 zł za m3 ziemi. Chyba troche przesadził, tym bardziej, że jest to sąsiad, który mieszka kilka działek dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 25.03.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam wszystkich Wiem, że dawno mnie nie było ale roboty huk... z problemów: szukam ziemi jak najtaniej !!!! Musze nawieźć10-15 cm na całej działce i obsypać dom. Szukam też siatki ogrodzeniowej w rozsądnej cenie. Będę wdzięczna za informacje. Z radości: patszki pięknie ćwierkaja na naszym polu.... kupiłam pierwsze cebulki kwiatków i forsycję zasadze w najblizszym czasie...i w ogóle jest pięknie Pyzia a co to za sliczny obrazek przy twoim nicku??? Wygląda sympatycznie podejrzanie?? Czy my powinnismy o czyms widzieć?? Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts