mironmk 08.11.2002 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 maciek)s o co chodzi z tym telefonem do Muchy? - jeśli było coś nie tak, tp potwierdzam, nie mogłem sie nimi dogadać - a to pracują do 15 (w Wysogotowie do 16), albo nikt nie odbiera telefonu, albo nikogo nie ma w firmie (śniadanie w domu), albo i to najczęściej, nie ma transportu (choć strop podobno mają dobry, ja kupowałem gdzie indziej)misza - ja za jakies 10 dni kładę euronitmironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.11.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 loniu, chyba nie ma lepszej (i droższej) zaprawy od sopro Dyckerhoffa, jest np. w Budmarze w Baranowie - zaprawa + spoiny - przy takiej pogodzie nie ryzykowałbym z inną - ja taką mam i jestem zadowolony (co prawda jest dopiero 1 miesiąc). Sopro jest w internecie.mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 08.11.2002 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 mironmk, Dzięki za info, możesz coś więcej o tej zaprawie albo jakiś link. Czy jest możliwośc murowania przy ujemnych temp? Ile kosztuje i jak wydajna? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 08.11.2002 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Ja miałem już wprowadzać się do nowego domu ale gdy chciałem przywiesić grzejniki okazało się że są montowane inaczej niż wynikało to z katalogu – wszystkie podłączenia musiałem skrócić o 5mm (strata 2 dni).Gdy zawiesiłem piec gazowy przyjechał fachowiec przyłączyć go do komina okazało się że brak kolana dymnego – załatwienie go zajęło mi 5 dni. Teraz fachowiec powiedział mi że zrobi mi przyłącze do komina w ciągu tygodnia. Zastanawiam się ile będzie trwał odbiór kominiarski i podłączenie gazu. A tu zima!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.11.2002 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 loniu - http://www.sopro-dyckerhoff.com.plkosztuje ok. 25 zł za worek 25 kg, zużycie około 1 kg/1m kw. przy cegle z otworamimironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 08.11.2002 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 mironmk, cieszę się, że ktoś wybrał euronit, gdzie go zamówiłeś? podobno dobre ceny mają na Składowej i gdzieś na Plewiskach. mój ciesla polecał mi euronita, bo podobno braas pogorszył się jakościowo (produkuja go już w większości tutaj, a nie w Niemczech), a euronit, przynajmniej wszystko co poza dachówką podstawowa jest sprowadzane z Niemiec. Nie wiem na ile to prawda, ale cieśla raczej wzbudza moje zaufanie. Nie wiem czy euronit zielenieje i jak szybko, podobno pomaga jeśli część odgromówki założy się z miedzi. Artur, Arkadly wysyłam dzisiaj namiary na moja ekipę na privy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 12.11.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Miron jesteś pewien, że 1kg/1m kw. W prospekcie piszą o 40kg / m kw. Jeżeli to prawda to trochę drogo [ Ta wiadomość była edytowana przez: loniu dnia 2002-11-12 09:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 12.11.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 loniu, coś mi .. . . - chyba myslałem już weekendzie, powinno być 25 kg (worek) na 1 m kw. - teraz chyba dobrzemironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 12.11.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 misza, na Składowej już nie ma przedstawiecielstwa, ja zamówiłem w Witom na Bukowskiej (to już Plewiska?)mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.11.2002 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 miron, możesz zdradzić z jakim rabatem udało Ci się kupić dachówkę? mam jako takie porównanie rabatów braasa, ale przy euronicie nie wiem na ile można liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 12.11.2002 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 misza, wysłałem Tobie wiadomość co do ceny na priva.mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.11.2002 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 miron, niestety na priva nic nie doszło, możesz spróbowac jeszcze raz? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekM 15.11.2002 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Witam wszystkich po raz kolejny, zaczynam budowe domku marzen w okolicach Kornik - Bnin. Wszystko co mam to pozwolenie na budowe... Szukam solidnego, sprawdzonego, i taniego kierownika budowy, jak rowniez namiarow na ekipy budowlane, slyszalem ze im dalej na polnoc (PILA) tym taniej, ale czy cena nie jest kosztem jakosci????? Dozgonnie wdzieczny za wszelkie porady... Marek PS Mam nadzieje, ze tym razem tekst pojawi sie tam, gdzie trzeba czyli w grupie wielkopolskiej. Jesli i tym razem cos sie nie uda to prosze o pomoc. Wielkie dzieki z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 15.11.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 miron, dzięki wiadomość dotarła, odpowiedź poszła privem,marek - mogę Ci polecić mojego kierownika oraz ekipę, naprawdę są super, jeśli chcesz namiary pisz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 16.11.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 halooo? ludzie, przestaliscie budowac czy jakis sen zimowy? jest tam kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.11.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Ja nie przestałem, ale borykałem się z problemami organizacyjnymi. Nie mogłem znaleźć ekipy do wymurowania klinkierowych końcówek kominów. No ale udało się i jutro wchodzą. W tym tygodniu zaczyna się również przygoda z dachem. Trzymajcie kciuki. Co do dobrej i niedrogiej ekipy to daj znac na priv to podeślę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 18.11.2002 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 U mnie też akcja dach. W tym tygodniu kończą więźbę, kupujemy dachówkę i budowa czeka na wiosnę i kredyt. Do kiedy można pokrywać dachówką, czy trzeba zdążyć przed mrozami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 18.11.2002 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 buduje się, buduje sie - pogoda dopisuje, a teraz robi się więźba. Apropos, oto jak bank opisał zlecenie zapłaty do tartaku: "zapłata za więź będachową". Myślę,że za jakieś 10 dni dachówka i po robocie w tym roku.mironmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 18.11.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 ale wam zazdroszczę, ja się włąśnie dowiedziałem, że moja ekipa ma 3 dni poślizgu. Tak więc dopiero następny tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.11.2002 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 no, to ja wam zazdroszczę bo jesteście krok do przodu - już przy dachu.U mnnie jesteśmy w połowie ścian poddasza, więźba po niedzieli. Trzeba tylko trzymać kciuki za dobrą pogodę, oby nie padało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts