ryby 01.04.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 A u nas humus zdjęty i złożony na tyłach działeczki oraz wytyczony budynek przez geodetę. Hmm.. trochę malutki ten nasz SALON. Jutro ponownie wraca catepilar aby zrobić wykopy pod ławy, które zalewamy w poniedziałek. Jak na razie jakoś się to układa nie licząc dwukrotnej awarii samochodu w ciągu trzech dni. Ale na szczęście już wszystko jest ok. pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 01.04.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Ori_noko - nie daj się zrobić w jelenia, muszą ci określić cenę, przecież płytki tej samej wielkosci układa się tak samo,czy są za 20zł/m2 czy za 100zł/m2. Przeciez nie ma podatku od luksusu, a to nie poborcy podatkowi.rozumiem, gdyby cena zależała od tego czy układaja na ścianie czy na posadzkach...,czy jest dużo cięcia itd, ale od ceny płytek?U mnie kładą za 18-20 zł/m2Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 02.04.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Ryby - u nas jak zalali fundamenty też wydawało się, że wszystko jest starsznie małe, ale jak urosły ściany - nagle zrobiło się bardzo duże. Po zalaniu stropu już było mniej duże a po wymurowaniu ścianek działowych - jest w sam raz! Pozdrawiam budujących w pocie czoła (jak widać po braku mailii)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 02.04.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Arkadly, Pingwin - gość od szamba będzie u mnie prawdopodobnie w sobotę, pogadam z nim o możliwości zamówienia przez "spółdzielnię". Jak u Was z terminem? U niego termin to 2-3tygodnie, i dłużej wolałbym nie czekać, więc jeśli się z nim dogadam, to zamawiam od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 02.04.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Ryby, co do wykopu po ławy "Catem" to możecie nim posłużyć się tylko dla zdjęcia wierzchniej warstwy. Dno musi być wybrane ręcznie. Catapilar za bardzo rozpulchnia ziemię. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 02.04.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Do GrzegorzS: termin 3 tygodnie jak najbardziej.Jak gość będzie u Ciebie zapytaj w moim imieniu o koszt 10m3, a w naszym imieniu o koszt transportu i posadowienia w wykonanym wykopie. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 02.04.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Do GrzegorzSMnie terminy nie gonią, może być dowolny, za wszelkie informacje będę wdzięcznapozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 02.04.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 GolecU nas piękna glina, więc nie grozi rozpulchnienie. Poza tym już jest wykopane. Właśnie wróciłem z działeczki. Catepilar walczył niecałe 2 godzinki z ja później z teściem wyrównywałem wykopy aby były na jednym poziomie. Nie wyobrażam sobie kopania w tej glinie na "piechotę"Tylko nie przewidziałem, że Catepilar ma łyżkę 60 cm a nie 50 jak zaprojektowane mam ławy. Teraz nie wiem czy z uwagi na to, że ława będzie szersza, mogą ją zrobić na 35 cm wysokości, czyli tak jak jest w projekcie.Do tej pory planowałem zrobić na 40 cm z uwagi na brak chudego betonu.Ława jest oczywiście zbrojona.Jak myślicie, wystarczy to 35 cm prosto w glinę? Domek parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 02.04.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Aha, to też ważne. Za ściągnięcie humusu dałem 200 zł a za wykopy pod ławy 130zł. A sąsiad chciał za samo zdjęcie humusu 500zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 02.04.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Mam do Was Wielkopolanie serdeczne zapytanie. Wprawdzie jeszcze nie do swojego domu, ale potrzebuje ekipy, która wykonuje maszynowo tynki wewnętrzne i najlepiej na raty. Jakbyście coś słyszeli to proszę o kontakt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.04.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Widzę sezon budowlany otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 03.04.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 No i sie okazało, że przedobrzyłem z wykopami pod ławy. poszły za głęboko i wspaniałomyślnie podsypałem w niektórych miejscach gliną tak na ok. 5-7cm. wyszło rewelacyjnie, wszędzie ten sam poziom. Ale dzisiaj się okazało, że cała podsypka musi iść w .... . I tym sposobem ma co cobić w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 03.04.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Podsypka usunieta i jestem duuuuuużo spokojniejszy. Machanie łopatą w taką pogodę to czysta przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 03.04.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Aha, to też ważne. Za ściągnięcie humusu dałem 200 zł a za wykopy pod ławy 130zł. A sąsiad chciał za samo zdjęcie humusu 500zł! ryby, mozesz dac namiary na na te kapare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 03.04.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Ale którą? Te za 500? Wysyłam na priv. (tę którą wybrałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 03.04.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 sufity skończone ... wolę w nie się wpatrywać niż w niebo. To chyba już jakaś choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 03.04.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 to się nazywa sufitofobia, objawy: wzrok wbity w powałę Przechodzi zamieniając się na bóle w karku, nawroty zwłaszcza podczas wieczorów przy kominku. Leczenie: mija z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 04.04.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Mam na zbyciu tymczasową elektryczną skrzyneczkę budowlaną.Jest dość stara, ale mała, lekka i ma wszystkie potrzebne zabezpieczenia (spisała się bez zarzutu)Szczegóły zainteresowanym prześlę na prive'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 04.04.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Luuudzie, ja jutro mam zalewać ławy a tutaj zapowiadają opady deszczu!!! Na szczęście przelotne więc mam nadzieje, że będzie dobrze. Czy wiecie jak długo wiąże się beton do stanu, w którym deszczyk nie będzie miał już wpływu na jego jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 04.04.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 to się nazywa sufitofobia, objawy: wzrok wbity w powałę Przechodzi zamieniając się na bóle w karku, nawroty zwłaszcza podczas wieczorów przy kominku. Leczenie: mija z czasem... mija jak zrobią ściany hi,hihi (pomijając nawroty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts