Design 08.07.2004 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Ryby Widzielismy wczoraj wasz domek,rosnie blyskawicznie i wyglada na spory Rzeczywiscie bliziutko do nas,jak staniesz u siebie na gorze to na pewno zobaczysz kominy i szczyty,teraz czekamy na dach.A propo masz juz jakiegos ciesle-dekarza na oku bo u nas ciagle casting trwa .Pozdrawiamy Ewa i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.07.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Info dla Pobiezdisk i okolicy. Gmina chce sprzedać Zakład Komunalny (dystrybucje wody) AQUANETOWI takie krążą słuchy. A w Poznaniu Aquanet zaproponuje pod naciskiem UE nowe ceny wody do końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 08.07.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Info dla Pobiezdisk i okolicy. Gmina chce sprzedać Zakład Komunalny (dystrybucje wody) AQUANETOWI takie krążą słuchy. A w Poznaniu Aquanet zaproponuje pod naciskiem UE nowe ceny wody do końca roku. Tak samo Kórnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.07.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Oj głupie te nasze i przyszłe gminy.Najpierw się wyzbędą, potem im ludzi z obsługi AQUANET zwolni i bezrobocie powiększy, a na koniec kochane miasto Poznań, które brnie w długi sprzeda (tak jak PEC Francuzom, ci już wykupują w sąsiednich powiatach dawniejszych członków WPEC-u nie licząc Karolina) i dopiero taniec się zacznie. A swoją drogą ciekawe czy jakby napisać zbiorowy protest to Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta to co by to dało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.07.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Ryby Widzielismy wczoraj wasz domek,rosnie blyskawicznie i wyglada na spory Rzeczywiscie bliziutko do nas,jak staniesz u siebie na gorze to na pewno zobaczysz kominy i szczyty,teraz czekamy na dach.A propo masz juz jakiegos ciesle-dekarza na oku bo u nas ciagle casting trwa .Pozdrawiamy Ewa i Jacek Taki duży to się tylko wydaje, ma 93 metry powierzchni użytkowej a ten strych to nie będzie wykorzystany przez kilka ładnych lat. A ja muszę przyznać, że myślałem, że Wasz dom to inny na Polnej. A faktycznie z góry od nas duuuużo widać. Dzisiaj właśnie zdecydoweałem się na cieślę-dekarza. Za nasz dach, dwuspadowy, beż żadnych okien dachowych weźmie 36 zł/m2 na gotowo. Mam tez namiary na innych, którzy biorą 35 - 40 zł/m2 na gotowo tj. ciesielka+dekarka. Wieczorem Wam prześlę. A co kładziecie na dachu? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 08.07.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 RybyNa dach idzie dachowka cementowa chyba Brassa,brazowa.Jesli mozesz to podeslij mi te namiary na dachowca bo moi dotychczasowi mieli rozpietosc cenowa 40-50/m na gotowo a to troche duzo,dach nie jest skomplikowany tylko te okna dachowe-5 szt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.07.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 ok. wieczorem wrzucę, polecam też hurtownię pokryć dachowych "Tina". Można Brassa dostać w dobej cenie. Jaki model Brassa wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieks 08.07.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Hej Brzózka!jak miło widzieć na forum kogoś kto również buduje się w tej samej okolicy co my. Możesz mi zdradzić, w którym miejscu dokładnie będziesz się budować. Nasz domek stanie pod lasem (niedaleko przedszkola). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 09.07.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Ryby Wachamy sie pomiedzy Podwojnym-S (wyglad) a Celtycka (cena)chociaz na dachu tak mi sie wydaje wygladaja podobnie.Wczoraj byla kolejna ekipa na dach i pobila wszystkie dotychczasowe-55/m .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 09.07.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Design, namiary poszły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 09.07.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Wielkie dzieki,namiary przeszly,dzisiaj obdzwonie wszystkich i dam znac jak poszlo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 09.07.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Witam wszystkich wielkopolan po długiej przerwie. NARESZCIE!!!!!!!!!!! MIESZKAM!!!!!!!!!!!! Przeprowadzka już tydzień temu, ale dopiero teraz dorwałem się do internetu żeby się pochwalić. I chwalę się - jest bosko. To powietrze, widoki za oknem (jeszcze nie wszyscy się wybudowali), a z drugiej strony - zmęczenie po maratonie pracy przed przeprowadzką, sama przeprowadzka i teraz "wychodzenie" z kartonów i koszy może zwalić z nóg (schudłem 5-6kg w ciągu ostatniego miesiąca, a nie byłem specjalnie zwalisty). Teraz mam jeszcze zajęcie na kilka miesięcy z domem - dłubaninki typu listwy przypodłogowe, kontakty, lampy, podbitka, podjazdy, taras, ogrodzenie... o jeżu, nie wiedziałem że tego aż tyle. A potem zapominam wszystko co wiem o budowaniu i uczę się ogrodnictwa. Budowa trwała 10 miesięcy i był to piękny czas. Wam wszystkim życzę podobnych emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ 09.07.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 A JA BUDUJĘ W ROKIETNICY .JUŻ OD TYGODNIA NAWALAJĄ CIEŚLE I WĘŹBNY NA DACHU JAK NIE MA TAK NIE MA.MOŻECIE KOGOŚ POLECIĆ?? POZDRAWIAM JA I MĄŻ, KTÓRY JUŻ DOSTAJE DEPRESJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 09.07.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 GrzegorzS - gratuluję wspaniałego finiszu. Jak podałeś Twój termin przeprowadzki, wydawało mi się to baaardzo trudne - a jednak możliwe. Podziwiam i jeszcze raz gratuluję. Pełen pozytywnej zazdrości Maras z kamionkowego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 13.07.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Heja Wielkopolanieja też ruszam z budową (Swarzędz-Garby)Miałem zacząć w przyszłym roku, ale już nie mogę wytrzymać i zrobię chociaż stan zerowy.Pozwolenie już dostałem (po roku starań) i tak się ucieszyłem że zaraz je podarłem (podczas kserowania).Ponieważ lada tydzień będę kupował materiały doradźcie gdzie beton, bloczki betonowe, stal zbrojeniowa są najtańsze (z góry dziękuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 14.07.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Czołem Tomek!Jeśli budujesz się w Garbach to beton masz u Staniewskiego (Stanbud), ja od niego brałem do Kamionek. Nie wiem, czy robi też bloczki. Co do stali, ja kupowałem gotowe zbrojenie w postaci "belek" czyli pręty powiązane ze strzemionami, w Butransie ul. Wołkowyska (od Majakowskiego koło Malty), ale to chyba nie jest najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 14.07.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 ecoTomek - dowiedz się o stal w firmie "Nova Stal" na ul. Lutyckiej, tel. 8477243. Kupiłem u nich w lipcu stal z transportem do Kamionek w b. dobrej cenie (Człowiek z lokalnej hurtowni stwierdził, że cena którą zapłaciłem jest nawet poniżej jego ceny zakupu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 14.07.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Faktycznie w Stanbudzie i Nova Stal ceny są przystępne - dzięki.A może znacie jakieś godne polecenia hurtownie z materiałami izolacyjnymi (polistyren ekstrudowany, dysperbit, folia izolacyjna)albo z piaskiem do murowania oraz zasypki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 14.07.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Faktycznie w Stanbudzie i Nova Stal ceny są przystępne - dzięki. A może znacie jakieś godne polecenia hurtownie z materiałami izolacyjnymi (polistyren ekstrudowany, dysperbit, folia izolacyjna) albo z piaskiem do murowania oraz zasypki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 14.07.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Piasek lepiej szukaj lokalnie, a materiały izolacyjne i takie różne kupowałem w hurowni Zensof w Gruszczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts