macleanek 22.07.2004 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Irekp wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 22.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Ryby Sorki ze dopiero teraz ale ciagle brakuje mi czasu,jeszcze raz serdeczne dzieki za namiary na dachowcow,casting wygral pan Siepa z Rogalina(39/m2)zaczynaja 2-go sierpnia,mam nadzieje ze wszystko pojdzie zgodnie z planem bo wlasnie czekamy na decyzje z banku o kredyt,materialy kupujemy w W.A.SZ Dach-u pod Kórnikiem bo tam ostatecznie kosztorys wypadl najbardziej korzystnie,a jesli chodzi o dachowke to zdecydowalismy ze bedzie Brass Celtycka braz,PozdrawiamyEwa i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 22.07.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Zbys - tynkowałam wnętrze, co więcej to była najlepsza jak dotąd ekipa na mojej budowie - poszukaj namiarów - podawałam w tym wątku kilka stron wczesniej. Naprawdę polecam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 22.07.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Dzięki PyziaChoć właśnie wczoraj wieczorem juz się spotkałem z jednym tynkarzem z polecenia, ale nie zaszkodzi mieć co niestety pokazuje życie jakieś alternatywy gdzyby......... pfu pfu przez ramię.U mnie koniec z elektryką i własnie czekam na tynki a póżniej powolne zbierabnie na następny etap choć jeszcze w tym roku planuję ocieplic dach i gkb ale sam po godzinach bo po postach na ten temat że gdzieniegdzie wieje po fachowcach to chyba z pomoca szwagra nie będzie aż tak trudne (tak myślę!!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 23.07.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Witam, bardzo proszę lokalnych Forumowiczów o pomoc. Szukam i znaleźć nie mogę kogoś w miarę lokalnego z Wlkp.: sprzedawcę a najlepiej producenta tzw. pustaków szlaunkowych. Jak na razie mój wybór to Techbud http://www.techbud.com.pl/pustaki-szalunkowe.htm ale koszt transportu z Krakowa niestety wyklucza sens ekonomiczny takiego rozwiązania. Więc może ktoś z Was spotkał coś takiego u nas? Ustawia się to "na sucho" a na koniec zalewa betonem do środka. Wygląda to tak: http://www.techbud.com.pl/szal13.jpg http://www.techbud.com.pl/szal5.jpghttp://www.techbud.com.pl/szal14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.07.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 KaimA tak z ciekawości, to dlaczego takie bloczki? Bo taniej to chyba to nie wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 23.07.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 porównywalnie z oplaceniem murarzy i zakupem bloczków zaprawy etc.taniej niz wynajecie szalunkow i wylanie monolitycznej a najwazniejsza dla mnie zaleta: mozna latwo zbudowac samemu cala sciane i zalac chocby z betoniarki. A jednak ma sie sciane monolityczna poza tym wychodzi rowniutka jak w najlepszych szalunkach, nic tylko Dysperbit i styropian na to pliiizzz powiedzcie ze gdzies to widzieliscie u nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 23.07.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ludziska pomocy !!!! Ktoś kiedyś pisal że ubezpieczył okna podczas budowy czekam na info. Nie moge znaleźć firmy ktora ubezpieczy okna albo budynek i okna ale od rzeczywistej wartosci, wszyscy proponuja ze moga ubezpieczyc okna ale na 10% wartosci budynku, to za malo. Załózmy ze za okan dalem 20.000zl to co budynek mam ubezpieczyc na 200.000 - same sciany i dach, bez sensu... Jak to zrobic? po co mi ubezpieczac ona na sume mniejsza niz sa warte to lepiej dac na tace w kosciele i sie modlic zeby nie ukradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.07.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 mariof, oj, kiedy to było - ale z tego co pamiętam to najbardziej elestyczny był generali (choc drogi) - ale z tego co wiem, niektórzy potrafili ubezpieczyc tak jak chcieli nawet w PZU, no przynajmniej zmusili agenta do wystawienia takiej polisy - jak byłoby z ew. odszkodowaniem to juz inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 23.07.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Mariof prubowałes w Hesti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 23.07.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 dzięki będę próbowałjak sie nie mylę to ktoś coś pisał ze ubezpieczał okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 24.07.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Kiedyś interesowałam się tymi pustakami szalunkowymi i jak pamiętam , były gdzieś w Suchym Lesie lub w pobliżu. Nie wiem czy jeszcze je robią bo zainteresowanie ze względu na cenę było niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 24.07.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Dzieki Pyrka jestes niezawodna !! Nie pamietasz moze jakis szczegółów gdzie dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 24.07.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Witam wszystkich budujacych Wielkopolan.Mam problem- stolarze zrobili mnie w jajo- zamówiłam u nich drzwi (12szt.) i schody. Zamontowali futryny i schody (bez podestu są tylko belki ,bez tralek i pochwytów) I jak kamień w wodę......Wychodzi na to,że teraz ja za nimi latam,żeby dokończyli dzieło.Może ktoś mógłby mi dać namiar na innych stolarzy (niedrogich), którzy dorobili by mi skrzydła drzwi do tych futryn i dokończyli schody?Ja już na szczęście mieszkam w tym domu, ale brak drzwi jest uciążliwy Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 26.07.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Instalacje wewnętrzne – będę wdzięczna za namiary na solidnych wykonawców w tym zakresie Pozdrawiam ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 26.07.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam wszystkich budujacych Wielkopolan. Mam problem- stolarze zrobili mnie w jajo- zamówiłam u nich drzwi (12szt.) i schody. Zamontowali futryny i schody (bez podestu są tylko belki ,bez tralek i pochwytów) I jak kamień w wodę...... Wychodzi na to,że teraz ja za nimi latam,żeby dokończyli dzieło. Może ktoś mógłby mi dać namiar na innych stolarzy (niedrogich), którzy dorobili by mi skrzydła drzwi do tych futryn i dokończyli schody? Ja już na szczęście mieszkam w tym domu, ale brak drzwi jest uciążliwy Danka Moi stolarze od schodów byli "boscy" - 0693 700 706, pan Roman. Nie wiem, czy robią też drzwi, ja zamawiałem w Porcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 26.07.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Zapomniałam dodać, że budujemy w Zakrzewie k. Poznania, gmina Dopiewo ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 26.07.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Gdzie w Poznaniu najtaniej można kupić tablicę informacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 26.07.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 haha Ryby ze zdjec wynika ze powinienes myslec o dachu a nie o tablicy Co Cie tak przypililo ze teraz takie pytanie? pozdrówka - KaiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 26.07.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 A bo jedną mi wywiało i aby być w zgodzie z przepisami muszę zawiesić następną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts