miho 11.08.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Dołączam się do Grupy - buduję w Szczepankowie w Poznaniu - dom z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy, domek bardzo prosty 125 m2 użytk. - pustaki ceramiczne U220+styropian, dachówka ceramiczna Właśnie szukam materiałów w dobrej cenie, zaczynam za kilka tygodni. Pozdrawam Wielkopolan. Pyzia - nie martw się, po wakacjach pójdzie lepiej z tą sprzedażą mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 11.08.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Gorąca prośba o namiar gdzie można tanio wypożyczyć szalunki (np Acrov), fantastyczna firma PERI ma ceny z kosmosu... az sie stukac nie chce na pewno ktos z Was wylewal cos z betonu - pomóżcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.08.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Kilka lat temu wypożyczałam w "JEDYNCE" na Hallera za wiaduktem górczyńskim. Można się dogadywać. Zajmuje się tym chyba pan Michalak czy Michalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.08.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Pyzia, telefonu do agenta nie pamiętam, mam nadzieję, że kiedy przyjdzie pora sam się zgłosi. Compensa ma swoją siedzibę na rogu ulicy Miodowej i Aleja Polska na Grunwaldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 12.08.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Kilka lat temu wypożyczałam w "JEDYNCE" na Hallera za wiaduktem górczyńskim. Można się dogadywać. Zajmuje się tym chyba pan Michalak czy Michalski. dzieki Pyrka, niestety moje poszukiwania Jedynki na Hallera skonczyly sie fiaskiem, najblizej jest "Jedynka-Beta" S.A. 60-111 Poznań, ul. Głogowska 248 - moze to mialas na mysli? na Hallera jest tylko INSTAL ale to chyba nie tak branża znalazlem tanie szalunki Acrov ale w Lesznie, tanie tj. 0,50zl/m2/dobę no ale transport skutecznie wykancza te cene. Moze ktos z Was ma pojecie jaki duzy transport jest potrzebny na niecale 200m2 szalunkow? ile to moze wazyc? podobno te szalunki to sklejka wiec moze nie tak wiele? DZIEKI ZA WSZELKĄ POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.08.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 A co z Veloxem? Był za drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 12.08.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 gdzies Ci tam odpisalem w ktoryms watku materialy ida do mnie juz chyba 3 tydzien, podobno w piatek juz na pewno wyslali zadzwonilem w miedzyczasie i podali mi ceny - niestety ZAPOROWE jak dla mnie. Za plyty do wykonania juz ocieplonej sciany (jedna zwykla WS druga ze styropianem 10cm WS-EPS) + klamry wychodzi okolo 105zl/m2, a przeciez jeszcze w srodek beton. Tak jak bardzo sie zainteresowalem technologia i chcialem bardzo robic wlasnie tak - tak szybko mi przeszlo po zobaczeniu cen. Nie wiem co moze byc takiego fantastycznego w plycie "zrębkowo-cementowej" że kosztuje prawie 40zl/m2 ogólnie szkoda no ale cena weryfikuje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Chodzi właśnie o Jedynkę-Beta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 13.08.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Natasza widzę że idziesz mocno do przoduU nnie właśnie wczoraj skończyły się tynki - więć już z miarą mogę spokojnie sobie wyobrażać co gdzie postawić wirtualnie. Teraz będzie mnie czekać za jakieś 3 tygodnie zrobienie pooddaszaMOŻE wskażecie mi gdzie tanio sprzedają płyty GKB, OSB lub deski sosnowe na podłogę strychowa (trzeba poprównać koszty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 13.08.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 O rany, co za aktywność (dawno nie zaglądałem). Golec, pozdrowienia i gratulacje! Przestroga dla budujących - lepiej zrobić w domu jak najwięcej przed przeprowadzką. Pozostało mi wykonanie nawiewu do garażu (tylko wstawić kratki dziura do wycięcia w stropianie!) i oddać budynek "do użytkowania" - tak jakbym dotychczas nie użytkował i mieszkał w namiocie w ogrodzie . Jednak opanował mnie bezwład totalny tudzież zarażony zostałem wirusem wąglika nierobka i nawet tak trywialne zajęcia już mnie odrzucają. Sorki, wiem że macie w tej chwili dużo zapału i innych problemów, ale jak pisał Loniu - przyzwyczajajcie się, bo tak będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 13.08.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Kto wam wykonywał badania geotechniczne gruntu i za ile. Możecie kogoś polecić. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 13.08.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Kiedyś kontaktowałam się z taką firmą gdzieś w centrum . Obeszło się właściwie bez badań, bo panowie mieli ekspertyzy z wcześniej robionych badań w tej okolicy. Chciałam wiedzieć jak głęboko są warstwy wodonośne, żeby zrzucać z drenażu. Informacja była gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 13.08.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Pyrka dzięki za info - udam się tam w przyszłym tygodniu.Alison - nasze mieszkanie mieści się na Plewiskach, ma 52 m i kupiliśmy je od dewelopera 3 lata temu - jest więc praktycznie nowe (odświeżenie pod tytułem malowanie na pewno by się przydało). Z tym sezonem ogórkowym to nie do końca - według informacji od agentów sezon letni to były dotychczas żniwa jeśli chodzi o sprzedaż mieszkań. Ten rok był jednak zupełnie inny bo od stycznia do marca był szał zakupów przed EU. Jest więc faktycznie szansa na postęp we wrzesniu-październiku po zastoju w lecie, ale serce boli, że mogłoby sie tyle dziać a nie dzieje się nic... No cóż - zobaczymy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 16.08.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Pyrka, czy możesz dać namiary na tę firmę z centrum, która dała ci informację o warunkach geologicznych. Może będą wiedzieli też coś o Wirach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 16.08.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Tomek, kiedyś też szukałem takich informacji i jeśli się nie mylę, to uzyskałem je w Urzędzie Wojewódzkim, gdzie jest jakiś dział odpowiedzialny za geologię. I pracuje tam kobieta, która mieszka na ul. Nowej w Wirach. Nie pamiętam nazwiska, ale chyba wiem, w którym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 16.08.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Dlaczego nikt mi nie chce pomóc z tymi badaniami ????? Koleżanko z Sadów - powiedz gdzie robiłaś badania i jakie uzyskałas efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 16.08.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Hej, próbujemy ruszyc z budowa na Morasku, we wstepnych kalkulacjach spodziewalismy sie kosztu ok 1500 zł za dla kierownika budowy, a tu gośc nam wali 1,5-3 % ! Powiedzcie czy to ja byłam taka naiwna, czy to rzeczwiscie większa kasa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.08.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Piwko, ja wzięłam namiary zwyczajnie, z książki telefonicznej. Mam ich w domu jednak chyba ze 12 i żeby odnależć tę firmę musiałabym wszystkie przelecieć. Gdybyś pytał w styczniu, poszukałabym, ale teraz w środku sezonu nie mam czasu , żeby kilkanaście godzin spędzić na wertowaniu ksiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.08.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 BMB, to niedaleko mnie. W którym miejscu budujesz ? Wreszcie ktoś z moich okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 16.08.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Nad Różanym Potokiem, tam jest teraz sporo domów budowanych i mnóstwo sprzedanych działek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts