pyzia 07.10.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Miron - dzięki za info, Ori-noko nic nie dostałam pozdrawiam pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 07.10.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Witampytałem o facowca od ogrodzenia (z kamienia) i nikt nic nie wie a może ktoś zna miesce gdzie można tanio nabyć taki kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 07.10.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Czyżby nikt w Poznaniu nie budował z Silki? Żabinko OK - dzięki, sprawdziłęm. Ale czyżby nie było więcej dostawców SILKI w okolicy Poznania?Przy okazji drugie pytanie do doświadczonych z Silką: jakie są różnice (poza cenowymi) między poszczególnymi klasami SILKI (15, 20, 25, 30). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 08.10.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ale czyżby nie było więcej dostawców SILKI w okolicy Poznania? Zadzwoń do producenta: Xella VdB Polska Sp. z o.o. ul. Grunwaldzka 21 PL-60-783 Poznań Poland tel: +48 61 866 68 44 fax: +48 61 866 18 48 e-mail: [email protected] i zapytaj jakie hurtownie w okolicy prowadzą sprzedaż. Proste prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 08.10.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 jankes, wykonawcy od ocieplenia dachu i skomplikowanego podwieszanego sufitu właśnie zaczęli u mnie pracę. Brałam pod uwagę dwie firmy, które znałam z innych wykonań, namiary na obie wysyłam ci na priv. Moja cena - materiały + robocizna - ok. 70 zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 08.10.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Gryz kiedyś rozpracowywałam problem silki. Najtaniej wychodziło umówić z dostawcą materiałów budowlanych. Hurtownia dostaje większe upusty od producenta niż detaliczny odbiorca. I wtedy wynegocjujesz upust w hurtowni a nie dostaniesz tego od producenta Dziwne ale prawdziwe. I tak jak podał Arkadly na Grunwaldzkiej jest świetny punkt informacyjny. Ba mozesz nawet oddać projekt do przeliczenia na silkę zrobia to free ,a przydante to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 08.10.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Potrzebuję pożyczyć sześć ramek rusztowania warszawskiego na trzy dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 08.10.2004 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Dziękuję Arkadly i ORI-NOKO - skontaktowałem się z XELLĄ - faktycznie udzielili informacji wyczerpujących. Co do Żabinka to powiedzieli że odchodzą od sprzedaży detaliczej i odesłali do hurtowni. Na razie szukam po hurtowniach najlepszej oferty - zobaczymy ile się uda utargować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 09.10.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 jankes, wykonawcy od ocieplenia dachu i skomplikowanego podwieszanego sufitu właśnie zaczęli u mnie pracę. Brałam pod uwagę dwie firmy, które znałam z innych wykonań, namiary na obie wysyłam ci na priv. Moja cena - materiały + robocizna - ok. 70 zł za metr Dzieki za te namiary em_p. To jest juz do przyjecia. Mam juz welne ktora chcialem, jest troche cieplejsza niz standard. Wzialem Urse DF 35 i w sumie bedzie laczna warstwa 22cm. Ale reszty materialow nie mam i prawde mowiac nie ma czasu latac za pierdolami, plytami, stelazami i innymi rzeczami, wiec chcialbym miec robocizne z materialem. Licze ze po odliczeniu mojej welny od ceny, wyjdzie stawka za metr jaka jestm sklonny zaplacic. Trzymanko Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.10.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Nikt nie ma rusztowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.10.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Specjalna licytacja Tylko dzis od godziny 8:30 do jutra do godziny 8.30 rano mozna licytowac kasku muratora z podpisami calej redakcji, jak widzicie kask jest wyjatkowy, mamy tez nadzieje ze sama licytacja bedzie wyjatkowo, zapraszamy. licytacja http://www.dlanikoli.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 12.10.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Jankes -nadal mogę z czystym sumieniem polecać wykonawców od ocieplenia dachu i sufitów podwieszanych - byłam dzisiaj odebrać część prac z inspektorem nadzoru i oboje byliśmy bardzo zadowoleni (no ja może trochę mniej, bo musiałam płacić inspektorowi za wizytę...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 12.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 szukam nietypowych, bo dużych kanałów wentylacyjnych z tworzywa, srednica 250, nie wiecie, gdzie można dostać ? Wszedzie mówią "u nas nie ma..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.10.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Szukam ładnych BIAŁYCH drzwi wewnętrznych, idealnie gdyby były zbliżone jakością do tych produkowanych przez KLIMEK / mają saloni w ETC/ Klimka są przepiękne ale drogie jak diabli ok.2200 sztuka bez klamki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 15.10.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Witam po dluzszym niebycie. W końcu papierki w starostwie. I mam nadzieje pozwolenie na budowe już niebawem. Po krótkiej wizycie w urzędzie mogę stwierdzić jedno: nie jest dobrze!. Naprawdę niektórzy urzędnicy nie szanują swojej pracy. Niejaki Pan M. potraktował mnie tak jakbym mu w "pracy" przeszkadzała. Do dziś nie mogę wyjść z szoku. Jak można tak ludzi traktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 15.10.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Pan M.? Czyżbyś budował na wschód od Poznania (Kórnik itp)? Jeśli to ten sam, mogę potem opisać co kazał mi porawić w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko 17.10.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Poszukuję namiary na taniego elektryka do podłączenia RBK. Nareszcie energetyka raczyła mi podłączyć prąd. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 19.10.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 A propos elektryka, to mogę z czystym sumieniem polecić tego, którego namiary dostałem wcześniej od em_p. W razie potrzeby kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 20.10.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Arkadly, buduję w Szczytnikach (gm. Kórnik). Chętnie przeczytam czego mogę się spodziewać po tym panu M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 20.10.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Pan M. jak zwykle nie zdążył z zatwierdzeniem projektu, więc kazał uzupełnić następujące dane:1. opisać elewacje, która jest północna, południowa itd - dodam, że mój dom nie jest regularną bryłą, mapka zagospodarowania z wrysowanym domem identyfikowała jednoznacznie elewacje2. dostarczyć dokument potwierdzający dostęp do drogi publicznej (działka jest położona przy drodze gminnej)3. wrysować w plan zagospodarowania "zadaszony" plac do składowania odpadów Było jeszcze kilka, ale te jako najbardziej bezsensowne zapamietałem. Gdy minął odpowiedni termin po uzupełnieniu i pojawiłem sie po odbiór dokumentacji pan M. szukał ok 20 minut mojego projektu (znaczy się chyba nie przejrzał moich uzupełnianek) po czym oglądałem następne 20 minut, jak stemplował mój projekt. Arkadly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts