Klementyna 18.11.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 dzień dobry Wielkopolsko!Szukam wspólników do zakupu desek dębowych dł. 1,2 m, szer. 14cm. Deski z ułożeniem kosztują 200 zł m kw. Producent jest z Opalenicy, woj. wielkopolskie. Moi sąsiedzi mają ich deski około trzech lat i chwalą sobie materiał i robotę. Mam nadzieję, że wspólnie zmniejszymy koszty naszych wymarzonych podłóg A może ktoś zna lepszą ofertę? pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 18.11.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 dopisuje sie do postu klementyny. Myslelismy o deskach jesionowych, ale debowe tez moga byc, jezeli uda nam sie uzyskac rozsadna cene. Tom Soyer ma sprawdzonego wykonawce podlog. Mysle, ze gra warta swieczki. Klementyna, jezeli chodzi o oczyszczalnie, to chyba bede wybierala miedzy dwoma producentami: sotralentz i nevexpol. Obie firmy z kapitalem francuskim ( ). Wydaja sie miec najwieksze doswiadczenie w tej branzy. Pora spotkac sie z ich przedstawicielami i omowic szczegoly. pozdrawiam ebi p.s. na forum jestem codziennie, bo budowa nabiera tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.11.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Klementyno, też prosiłabym o namiary na te deski z Opalenicy. Co prawda, jeszcze wiele czasu zanim położe podłogę. Zaczynamy dopiero wiosną ale namiary zbieram, nigdy nie wiadomo kiedy się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 18.11.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 cześć dokładne namiary ma mój chłopak, więc podam jutro. Ale może ktoś z grupy zna producenta parkietów i deski dębowej godnego polecenia chyba,że wszyscy macie płytki i podłogówkę czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 18.11.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Klementyno - może i ja sie przyłączę ale musze poradzic się jeszcze drugiej połowy. Może być ciekawie z ceną... Pasco widzę entuzjazm u Ciebie i to się liczy i chodź czasem zbiera sie na płacz to tym bardziej idź do przodu. Niech sie mury pna do góry!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.11.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Zbys, dzięki za słowa otuchy. Tak naprawdę, to mój entuzjazm jest - powiedziałbym - wyważony. Co innego moja żona - jak by mogła, to już by stała przy betoniarce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 22.11.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Pasco widzę że tak- jak u mnie (chodzi o żonę)...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
passenger 26.11.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witam Czy ktoś z Was może polecić instalatora alarmu opartego głównie na czujkach magnetycznych (kontaktronach - w drzwiach i oknach)Czy ktoś ma taki alarm?Nie mogę znaleźć specjalisty - wszyscy chcą montować cz. ruchu - jednak ja musze mieć przede wszystkim kontaktronyCzas mnie goni i wsztrzymuję część prac, bo nie ma fachowca z doświadczeniem w tego typu sprawach :/ Z góry dziękujęPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.11.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Oferta specjalna na licytacji Fotel wraz z podnóżkiem od firmy Yanomebel,z zestawu Aplauz Wymiary 73x99x86 cmSiedzisko: pianka wysokosprężysta HRUwaga: możliwe inne koloryCena minimalna zestawu: 300 złCena katalogowa: 563 zł + 205 zł podnóżekZapraszamy na strone producenta http://www.yanomebel.plW razie pytań proszę o kontakt na e-mail: [email protected] zapraszamy na licytacjehttp://www.dlanikoli.prv.pl http://212.244.189.200/nikola/fotel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 01.12.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 pomóżcie podjąć jedyną słuszną decyzję. Nie mam okien, ale chcę zrobić instalacje i zakryć je posadzką i tynkami. Czy decydowalibyście się na to?Wprawdzie temperatury na razie plusowe, ale nikt nie zna dnia. Podpowiedzcie doświaczeni tynkarze, czy jeśli się zdecyduję to lepiej robić gipsowe czy cementowo-wapienne? pozdrówka trzymajcie się wszyscy łopaty:D klementyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 01.12.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 nikt mnie nie lubi i nie chce mi pomóc a może ktoś mi poleci fachowca od tynków i posadzek z miksokretem pod pachą podzielcie się proszę klementyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 01.12.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Witajcie! Dziś odebrałam pozwolenie na budowę Teraz to się dopiero zacznie, nie? Tak, tak dopiero w następnym roku... Przy tej okazji zapytowywuję: czy ktoś chciałby mi polecić ekipę, która by mi dobrze chałupkę wybudowała i za rozsądną cenę? Proooszę... Za każdą informację dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 01.12.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 nikt mnie nie lubi i nie chce mi pomóc a może ktoś mi poleci fachowca od tynków i posadzek z miksokretem pod pachą podzielcie się proszę klementyna Cześć Klementyna , ja Ciebie lubię i poradzę tak: -jeżeli śpieszysz się bo coś cię goni to się nie zastanawiaj tylko rób (w obecnych czasach można budować prawie w każdej temperaturze) -natomiast jeżeli chcesz coś robić bo cię korci i nie lubisz przestojów (ja też tak mam) to się powstrzymaj do wiosny, naprawdę jak jest cieplej łatwiej prowadzić prace montażowe, wykonawcy są dokładniejsi, już nie wspomnę że przyjemniej nadzorować pracę co do fachowców to ci nie polecę bo jestem jeszcze przed tym etapem i nikogo nie przetestowałem, a skoro pisałem że Cię lubię to nie chcę na tobie przeprowadzać testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 02.12.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Tomku drogi, chyba w życiu nieznajomy nie powiedział mnie,że mnie lubi. A znalazłoby się też wielu znajomych, co tego nie mówią. A szkoda, bo to ładne. Sprawa tynków to sprawa bardzo ważna i nie ma nic wspólnego z kaprysem. Powinnam je zrobić,żeby się zmieścić w harmonogramie kredytowym. Niestety mój majster, którego teraz nie lubię, opóźnia mi robotę, bo ciągnie drugą. Chyba zdam się na jego doświadczenie i jak powie można robić , to zrobię, choć z drugiej strony większość budujących odradza. Jestem między młotem i kowadłem i już czuje zimno metalu nad głową. Ciężka decyzja Pozdrawiam ciepło klementyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 02.12.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Hej dawno się nie odzywałam, a tu już kończą z ociepleniem, od wtorku kładą dachówkę i powoli myslę o oknach. Nie chcę wszczynać dyskusji na temat okien bo to temat rzeka, ale poważnie zastanawiam sie nad 5-komorowym Thyssenem typ presige (wygląda na solidny, zaokrąglony profil); złoty dąb ze szprosami, nie jest to tania wersja, ale może gdyby ktoś sie podłączył pod to zamówienie to dałoby się wynegocjować większe rabaty. Już teraz znalazłam producenta dającego 3,5 tys mniej niż inni na te same okna thyssenowskie. Sąsiad ich sprawdzał, ma te okienka i sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 02.12.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Hej dawno się nie odzywałam, a tu już kończą z ociepleniem, od wtorku kładą dachówkę i powoli myslę o oknach. Nie chcę wszczynać dyskusji na temat okien bo to temat rzeka, ale poważnie zastanawiam sie nad 5-komorowym Thyssenem typ presige (wygląda na solidny, zaokrąglony profil); złoty dąb ze szprosami, nie jest to tania wersja, ale może gdyby ktoś sie podłączył pod to zamówienie to dałoby się wynegocjować większe rabaty. Już teraz znalazłam producenta dającego 3,5 tys mniej niż inni na te same okna thyssenowskie. Sąsiad ich sprawdzał, ma te okienka i sobie chwali. Witam mam takie okna i estetykę bardzo sobie chwalę, niestety bądź ze względu na wykonanie bądź okucia (ROTO) od samego początku mam kłopoty z zamykaniem (nie chwytają niektóre zaczepy - awłaszcza środkowe i tam powstaje szczelina którą hula wiatr. Jeśli chodzi o zamówienie to chętnie bym się podłączył (o ile nie chodzi o firmę OKPOZ) ale niestety ja okna potrzebuję w połowie przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 03.12.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Hej Eco Tomku: czy myślisz że masz problemy z oknami z winy producenta czy profila, bo mnie również wszędzie oferowano okucia Roto Nt, a Twoja informacja troche mnie wystraszyła Pisząc o tańszym producenie miałam na mysli firmę Variant, może ktos jescze słyszał o jej nie/solidności ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 03.12.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 KlementynaJeżeli o mnie chodzi, nie robiłbym instalacji przed zamknięciem domu, chyba że jest w takim miejscu, że nie da się go okraść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 03.12.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Hej Eco Tomku: czy myślisz że masz problemy z oknami z winy producenta czy profila, bo mnie również wszędzie oferowano okucia Roto Nt, a Twoja informacja troche mnie wystraszyła Pisząc o tańszym producenie miałam na mysli firmę Variant, może ktos jescze słyszał o jej nie/solidności ? pozdrawiam tak myślę że w 80% to sprawka dobrego spasowania okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts