nnatasza 22.12.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Kochani! Wszystkim Wszystkiego NAJ w te Święta i w Nowym Roku! A przede wszystkim, byście szybciutko zamieszkali w swoich domkach!!!!! Nam się udało!!! I już jesteśmy po przeprowadzce!!! Właśnie piszę z nowego domku i siedzę przy kominku ... tylko, że na podłodze bo biurka brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 23.12.2004 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Wszystkim Wam życzę radosnych, białych Świąt a w Nowym 2005 Roku powodzenia w realizacji wszystkich marzeń i jak najszybszego zamieszkania we własnoręcznie ( ) wybudowanych domkach. A sobie życzę w przyszłym roku co najmniej stanu surowego otwartego. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 23.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 nnatasza, GRATULACJE!!! Piekny prezet na swieta. Niech Wam sie mieszka i zyje jak najlepiej we wlasnym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 23.12.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Wesołych Świąt i pomyślności w 2005. Wszystkim budującym dodatkowo super pogody budowlanej i anielskich fachowców!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 23.12.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Hej ! Nawiązując do niezwykle pięknych okoliczności dzisiejszej pogody, uprzejmie zapytuję czy ktoś wie i jeśli wie - czy się podzieli wiadomością o możliwości zakupu paliwa stałego pachnącego żywicą w korzystnej, promocyjniej cenie wraz z dowozem. Qurcze, przepraszam za słowotok, ale oglądałem właśnie relację z kongresu pewnej partii, która powinna się już dawo rozwiązać, a ... nie chce i udzielił mi się ów kwiecisty styl z minionej epoki. Krótko mówiąc - czy ktoś wie gdzie można tanio (najlepiej poniżej 90 PLN za m3) kupić pocięte i porąbane drewno do kominka (akację, brzózkę, dębinę lub inne) wraz z dowozem? Oczywiście chodzi o Poznań lub okolice. Dzięki za podpowiedzi M. Sorki, Margolcia, ale naprawdę nieźle się urechotałem. 90 złociszy? Pocięte i porąbane? Liściaste gatunki? Sprowadzam na ziemię: normalna cena na składzie drewna opałowego w Gądkach (Nadleśnictwo Babki) to chyba 122zł (potaniało!!!), ale to drewno okrągłe, cięcie i rąbanie i dowóz za dodatkową opłatą. Drewna na opał w okolicznych leśniczówkach nie dostaniesz, bo wszystko idzie na skład. Sąsiadowi udało się parę miesięcy temu wyprosić w jednej leśniczówce ładnych parę metrów akacji (a ściślej grochodrzewu) za chyba 100zł, ale zabiegów wokół tego było sporo. Poza tym grochodrzew średnio nadaje się do kominka - wydziela intensywny zapach przy spalaniu (sąsiad ma piec w garażu to się nie martwi). Jak chcesz bezpośrednio z lasu taniej, to raczej szukaj w innych nadleśnictwach. Generalnie z drewnem jest krucho - nie tylko opałowym, więc nie można się spodziewać, że szybko potanieje. Ja kupiłem grab - najcięższy, a więc najbardziej kaloryczny polski gatunek. P.S. Jeden z sąsiadów kupił kilka metrów brzozy pociętej i porąbanej, a przy tym WYSEZONOWANEJ za 150zł/mp. Okolice Kamionek. P.S. II Wszystkim forumowiczom wielkopolskim życzę Wesołych Świąt. Dla mnie to pierwsze w nowym domu, więc na pewno będą wesołe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 28.12.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Coś to cicho przed Sylwestrem - hop do góry.Wszystkim budującym się Wielkopolanom - dosiego roku na własnych śmieciach... Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 31.12.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 dzieki ebi ... już nawet biurko mam, więc od jutra jak minie kacyk to mogę się więcej "poudzielać" Jaszcze raz wszystkiegi NAJ!!!!!!!!!!!!!! Natasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 03.01.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Ja również życzę wszystkim budującym wszystkiego najlepszego, tanich i dobrych fachowców, i satysfakcji z budowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 03.01.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Dołączam się do najlepszych życzeń noworocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.01.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Dołączam się do najlepszych życzeń noworocznych Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 04.01.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Ha !!! Od wielu lat jestem Wielkopolaninem, od paru tez jestem budującym, a pierwszy raz zagladam do Klubu Budujących Wielkopolan.Pozdro 4 all z Pyrlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 04.01.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 ja rowniez podpisuje sie pod zyczeniami noworocznymi. Nie wiem jak Wy, ale ja juz od miesiecy siedze na walizkach gotowa do przeprowadzki... A tu jeszcze tyle przed nami radosci tworczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goofy 04.01.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 szukam ziomków którzy wybrali lub znają D22 Zaciszny z Wielkopolski lub okolic w budowie lub po. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopoz 05.01.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 witam wszystkich! wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Zamierzam ruszyć z budową w Kiekrzu . Czy ktoś poleci mi sprawdzone firmy do wykonania: -fundamentów -murowania -dachu ? Z góry dzięki za pomoc!!! pzdr maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 06.01.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Witam Czy ktoś z Was może polecić instalatora alarmu opartego głównie na czujkach magnetycznych (kontaktronach - w drzwiach i oknach) Czy ktoś ma taki alarm? Nie mogę znaleźć specjalisty - wszyscy chcą montować cz. ruchu - jednak ja musze mieć przede wszystkim kontaktrony Czas mnie goni i wsztrzymuję część prac, bo nie ma fachowca z doświadczeniem w tego typu sprawach :/ Z góry dziękuję Piotr szukasz jeszcze tego goscia od czujek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 10.01.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Czy możecie nam polecić swojego CIEŚLĘ? Mamy jeszcze jedną rzecz do zrobienia przy naszym dachu. Z góry dziękuję. pozdrawiam ebi mikopoz - namiary na murarzy na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 10.01.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Hej ! a nas okienka i drzwi zamówione i codziennie odmawiamy paciorek żeby pogoda się nie zmieniła a międzyczasie przygotowujemy się do dalszych robót; prosze więc Was o pomoc: poszukiwany instalator (myślący i tani) oraz hydraulik (opis jak wyżej) z góry dziekuję i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 11.01.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam!! Bede wdzieczny somsiadom za info na jakie systemy kominowe sie zdecydowaliscie. Musze kupic dwa kominy i Schiedel wychodzi mi drogo. Hurtownia dala mi jedynie 5% rabatu bo "nie ma na czym spuscic". Jaki system kominowy, kiedy i z jakim rabatem udalo sie Wam kupic u nas? Z gory dziekujeKaiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 12.01.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam Wszystkich z Wielopolski!!!!!! My również nasz domek budujemy na tym padole, w okolicach Poznania. Mamy zrobione juz fundamenty, w czerwcu pojda mury do góry i mam nadzieje damy rade zrobić strop a na jesień może sie uda położyc więźbę... Jeśli ktos z Was miałby namiary na jakiś tani tartak to będziemy wdzięczni... :D:D Pozdrawiam serdecznie!!!! i życzę powodzenia!!!! a to nasz projekt: DM-6079 :D:D http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?pro=7&swyr=20 a jak nie zadziala to: http://www.kbprojekt.pl/katalog.php i kliknąć na DM-6079 mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.01.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Cześć dawno tu nie zaglądałam. Mam pytanko, szczególnie do Forumowiczów budujących w gminie Rokietnica. Ile płaciliście za projekt przyłączy wod-kan w PUK a ile za wykonawstwo? Czy cena 1000 zł+ VAT za projekty wod -kan to Ok.Czy płaciliście jeszcze coś gminie - tj. opłatę przyłączeniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts