rafałek 09.03.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Mam pytanie do goszczących obecnie elektryka - iel płacicie za m kabla. Prosił bym o informacje o jaki kabel chodzi. Chcę sprawdzić ceny materiałów w mojej hurtowni. Czy ktoś z Was zakłada kable z Turka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 09.03.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 a o jaki kabel pytasz ?z faktury, którą widzę przed sobą mam:przewód YDYp 3*1,5 za 1,17 zł nettoprzewód OMY 3*1 za 0,97 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 09.03.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Paru osobom na forum poleciliśmy elektryka, pana M.P. Nadal jesteśmy zadowoloni z jego pracy,ale ostrzegam przez jego kontaktami z hurtownią, w której ma dziwne układy i kupuje tam cały sprzęt. Nie będę się rozwijać, ale hurtownia okazała się bardzo nieuczciwa i lubi naciągać, krótko mówiąc...Uważajcie więc przy swoich zakupach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.03.2005 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A my mamy zamiar przeprowadzić się po świętach choć dom nie jest wykończony. Chętnie zatrudnię dobrego adwokata, który ma doświadczenie w sprawach budowlanych, bo mi się sprawa wlecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.03.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 W 2003r miałam oferty na kable YdYt 3x2,5 w Elektrohurcie 0,85 a w BEC 0,68 netto za 1mb. Generalnie na kable można wydusić do 40% rabatu. Na inny sprzęt do elektryki znacznie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 10.03.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Iwka i emesja też buduję blisko - w Garbach (bliżej lasu)póki co wystaję z ziemi (mam ścianki fundamentowe) i mogę polecić geodetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 10.03.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 A która to Nowa Wieś ? Okolice czego? Może ta niedaleko mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 10.03.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Pyrka, a z czym masz problem (pytasz o adwokata). Wykonawca nie dotrzymuje terminu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.03.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Witam. osowa Nowa Wieś to "dzielnica" Swarzędza. Iwka N. Twoja działka to jak daleko od nowo budowanej szkoły?Od września ma zacząć działać.Uczę w tej szkole. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 10.03.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Iwka i emes ja też buduję blisko - w Garbach (bliżej lasu) póki co wystaję z ziemi (mam ścianki fundamentowe) i mogę polecić geodetę To ja poproszę o namiary na geodetę bo mój od mapki się nie sprawdził a niby znajomy. Skasował 450 zł za 16 mapek i czekałam 3 tygodnie. A na początku kwietnia chcemy wytaczać budynek. Garby to rzeczywiście blisko bo ja mam działkę na tym nowym Osiedlu Leśnym przy ul.Transportowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 10.03.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Iwka N. Twoja działka to jak daleko od nowo budowanej szkoły?Od września ma zacząć działać.Uczę w tej szkole. Nie jestem pewna , o którą szkołę Tobie chodzi. Czy obok przedszkola na os.Mielżyńskiego. Jeśli tak to patrząc na skróty przez pola za szkołą jest w miarę blisko tylko droga (o podwójnej nazwie : Wiśniowa lub jak kto woli ks.Rivoliego) to wąska polna dróżka i jak spotkają się 2 samochody na niej to się nie zmieszczą. Podobno na tych terenach jest planowany rozwój Swarzędza w stronę południa ale to w chyba niezbyt bliskiej przyszłości. Co prawda tam gdzie obecnie mieszkam jak się wprowadzałam to miałam widok na pola i bajora a teraz osiedle pełną gębą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.03.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Obok przedszkola są dwie szkoły: średnia i podstawówka z gimnazjum. W samym Zalasewie, między domami budują nam nowe gimnazjum. Tam się mamy właśnie przeprowadzić co by już podstawówce nie siedzieć na głowie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 10.03.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Moi Drodzy, w sierpniu zaczynamy budowę w Szczytnikach. Czy ktoś z Was mógłby polecić nam sensownego, fachowego i chętnego do współpracy kierownika budowy? Na razie rozmawiałam z dwoma Jeden się obraził, bo chciałam zobaczyć uprawnienia a drugi chciał być inspektorem nadzoru a nie kierownikiem. Dodam, że nisko się nie cenili. Proszę także o namiar na dobrego, niezbyt drogiego, geodetę. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emes79 10.03.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Nowa Wieś to rzeczywiście bliziutko a z której strony bo może się okazać, że o rzut kamieniem. Daleko masz zaawansowaną budowę. Bo my dopiero zaczynamy ale znam w miarę niezłego płytkarza jak byś chciał skorzystać. Pozdrawiam Działka w starej części Nowej Wsi - ul. Tortunia. Wczoraj uruchomiali mi piec co, a jutro robię posadzkę. Do płytek przymierzam się osobiście, ale nie wiem czy wystarczy czasu więc kto wie może skorzystam (poproszę o kontakt do płytkarza). Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 11.03.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Obok przedszkola są dwie szkoły: średnia i podstawówka z gimnazjum. W samym Zalasewie, między domami budują nam nowe gimnazjum. Tam się mamy właśnie przeprowadzić co by już podstawówce nie siedzieć na głowie. Czy to znaczy ,że na Mielżyńskiego nie będzie już gimnazjum. Muszę się powoli zacząć interesować gdzie będzie moja pociecha chodzić do szkoły, żeby potem nie powiedzieli, że to nie ten rejon. A tak poza tym dla wszystkich zaintersowanych osób, które chcą się przeprowadzić do Swarzędza informacja , że są problemy z przedszkolami. Brakuje w nich miejsc i czasami można się zdziwić , że do innych też nie chcą przyjąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 11.03.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Czy to znaczy ,że na Mielżyńskiego nie będzie już gimnazjum. Muszę się powoli zacząć interesować gdzie będzie moja pociecha chodzić do szkoły, żeby potem nie powiedzieli, że to nie ten rejon.Tak z budynku na Mielżyńskiego Gimnazjum przeniesie się do budynku w Zalasewie. To niedaleko, jakieś 15 min drogi na piechotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 11.03.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Oj to muszę się wybrać na spacerek ale oczywiście jak się pogoda poprawi bo kompletnie nie kojarzę w którym miejscu. A tu wiosna jak na złość nie chce przyjść i budowa leży!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 11.03.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Witam. Wy narzekacie drodzy inwestorzy na pogodę a co moja powiedzieś wykonawcy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.03.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Wykonawcy mają labę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 11.03.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Co to za laba jak nie ma pieniędzy, a jak się ociepli to wszyscy inwestorzy będą chcieli na wczoraj i automatycznie skruci sie sezon budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts