mariof 25.03.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 ...no to mamy nowego administratora mapy, ale ruch sie zrobil w interesie arkadly znudzilo Ci sie czy czasu brak? najlepsze swiateczne zyczenia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 30.03.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Ja rówież poproszę o umieszczenie mnie na mapce - Komorniki. U nas maszyna ruszyła , w czwartek przed świętami ściągneliśmy humus, w sobote przychodzi geodeta wytyczyć budynek. Zaczęło się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 02.04.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Mam pytanko do budujacych i juz wybudowanych w Poznaniu i okolicach - W jakich hurtowniach sie zaopatrujecie? Chodzi glownie o materialy budowlane i elektryczne. Poszukuje takze sprawdzonych instalatorow CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 02.04.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Serdecznie witam wszystkich Wielkopolan i dołączam do grupy! Kostrzyn Wlkp się kłania. Mam do Was kochani podobną prośbę jak higgins: gdzie w naszej pięknej Wielkopolsce najlepiej kupić materiały z ceramiki tradycyjnej? Czy ta z Krotoszyna jest dobra czy może jakaś inna? Czy możecie polecić sprawdzoną, solidną ekipę do ścian 3-warstwowych z tego materiału? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 02.04.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Polecam hurtownię HDMB Maszewski z ul Dziadoszańskiej 10Współpracuję z nią od paru lat. Można wynegocjować rabaty i towar przywożą na miejcse budowy a i po paru zamówieniech można umówić się na dostawy na telefon.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 03.04.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witam.Jestem na samym początku budowy, w zeszłym tygodniu kupiłam beton komórkowy. Porównywałam ceny oferowane w różnych hurtowniach i mój wybór padł na BUD-DAR BIS z Gniezna. Poza tym miła i fachowa obsługa. Wklejam ich stronkę http://bud-dar.budowlany.net/kontakt.phpPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 05.04.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 tej akurat nie polecam:HDMB Maszewski z ul Dziadoszańskiej 10 wplacilem zaliczke na bloczki czekalem 2 tygodnie i sie okazalo ze bloczkow nie ma i nie bedzie...nawet sie nie pofatygowali poinformowac (najwazniejsze ze mieli moja zaliczke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 06.04.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Szukam brukarzy do ułożenia kostki na pojeździe, czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia, wykonawców godnych polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmamag 06.04.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Poznanianka,namiary przeslalam na priva. My jestesmy b.zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 07.04.2005 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Anmamag Dziękuję za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 07.04.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 mariof, a jakie inne hurtownie sprawdziłes? bo ja akurat ta HDMB sie zainteresowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 07.04.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Dzień dobry,Przyjmijmy, że wczoraj był dzień Pierwszy.Drzewa wycięte - część i tak nie owocowała - wycielibyśmy prędzej czy późniejhumus ściągnięty - właściwie każdy może sobie dowolne doły na działce wygrzebaćale tylko BUDOWA może zmusić dorosłych ludzi do wbijania przez 3 godziny rozmaitych kołków w rozmaite dziury, jak tez robót archeologicznych w poszukiwaniu kamieni geodezyjnych. Tak więc STAŁO SIĘ. Dzieci zachwycone - starsze zaproponowało by:1) zamieszkać na budowie na stałe 2) zbudować dom własnymi rękami, bo niby czemu oddać taką fajną zabawę innym ludziom.Mąż zaliczył zaś PIERWSZĄ W ŻYCIU BEZSENNĄ NOC. Pozdrowienia dla Toma z Biskupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 07.04.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Jeszcze wszystko przed Tobą, magalena, zobaczysz, że budowa zmusza dorosłych ludzi do robienia takich rzeczy o jakich się filozofom nie śniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 07.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 He,he myslałam,że napiszesz, że jeszcze wiele bezsennych nocy przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 07.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 No to gratulacje magaleno!!! U mnie już poszło trochę dalej - wczoraj zalaliśmy ławy fundamentowe. No i tak jak mówiły Twoje dzieci - po co oddawać taką fajną zabawę innym Tak czy inaczej - jak zrobię sam, będę miał taniej, więc lepiej się trochę poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 07.04.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Drogi Pasco, jestem co prawda kobietą postawną i w sile wieku, ale nawet z pomocą ośmiolatka nie widzę się w zalewaniu fundamentów. Mąż woli zarabiać na budowę. Jak zwykł mawiać on humanista. Chociaż majster może choć pomurować pare cegieł nam pozwoli Z rozważań nad fachowcami: Jestem w dziwacznej sytuacji - mam zaufanie znacznie większe do murarza niż KIerownika i Architekta (ta sama osoba). I sie potwierdza, bo juz wczoraj błedy w projekcie wyłapywał murarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 07.04.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 u mnie murarze też wyłapywali "błędy w projekcie" a potem okazywało się, że to nie były błędy, tylko dla nich utrudnienia - chcieli wprowadzać swoje innowacje, ułatwiające im życie. Im, nie inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 07.04.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 O "fachowości" fachowców nie mówię.Sam architekt przyznawał mu rację - tłumaczył w deseń - wie pan ja właśnie to miałem na mysli, tylko tak nie narysowałem - tutaj poproszę ikonkę opadających rąk albo spodni. I nie mam na mysli alternatywnych rozwiązań. Majster np. zwrócił uwage na brak wieńca na ścianie kolankowej, brak izolacji poziomej na fundamencie... Jest trochę śmiesznie, bo Inwestor (to ja, to ja, to ja!!!) Majster i Kierownik wiedzą tyle samo tylko z różnych dziedzin. Nie mam poczucia, że Kierownik Wie Lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 07.04.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 To może zmień kierownika-architekta ? Bo architekta już zmienić nie możesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 11.04.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Pozdrawiam wszystskich ! magdalena pozdrawiam. Martwię się o twojego męża co będzie gdy zacznie się budowa (ile nocy można nie przespać?) Mam kierownika budowy na papierze - tzn. potrzebowałem osoby która ma uprawnienia. Kierownik na budowie był 2 razy (pierwszy po zalaniu fundamentów, drugi po zadaszeniu budynku). Sam kontroluję budowę bo gdybym miał liczyć na kierownika i architekta to już dawno z torbami bym poszedł. Wychodzę z założenia że żeby upilnować budowy kierownik musiałby być min. 2 razy w tygodniu na budowie. Bywam na budowie i pilnuję wykonawców ale kierownika pilnować to już by mi się nie chciało! Domy które budujemy są dla nas nie dla kierownika czy architekta! Dla nich to kolejna bardziej lub mniej trafiona budowa. P.S. Już kończę budowę (chyba za miesiesiąc się wprowadzę) i wszystkie nocki przespałem NIE MA BUDÓW BEZ BŁĘDÓW!!!! pasco Na początku też działałem sam i gdybym się uparł to zbudowałbym cały dom - tylko ile by to trawło? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts