pasco 11.04.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Na początku też działałem sam i gdybym się uparł to zbudowałbym cały dom - tylko ile by to trawło? Pozdrawiam No cóż. Za to ja muszę zbudować taniej - bo po prostu nie stać mnie na wynajęcie ekip do wszystkiego - co możliwe zrobię sam (no, właściwie to z dużą pomocą ojca i teścia, którzy mają już za sobą po 2 budowy). A co do czasu - ja planuję budować przez 3 lata, ale czy to się powiedzie - czas pokaże. Wszystko zależy od finansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 11.04.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Ja tez chce na mapke!!!! oczywiście Biskupice Wielkopolskie pozdrawiam!! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 11.04.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 pasco Pisząc że robiłem to sam miałem na uwadze pomoc mojego ojca. Pozdrawiam raz jeszcze i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 12.04.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Za jakiś miesiąc będę się pozbywał stempli do stropu (70szt. x 2,8 do 3m) i desek do szalunków (około 1 kubik), jak ktoś jest zainteresowany to poproszę o kontakt mailem lub tel. 505 376018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 12.04.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Pisząc że robiłem to sam miałem na uwadze pomoc mojego ojca. I tutaj naszła mnie pewna refleksja: Niewielu obejdzie się bez pomocy rodziny. Dziadek pomagał budować ojcu, ojciec mi, a ja pewnie będę pomagał synowi. Taka nasza rzeczywistość. Jedno trzeba przyznać: takie coś wzmacnia więzi rodzinne, i zawsze wiesz, że masz oparcie w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 12.04.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 ecoTomku... wysłałam Ci na priv zgłoszenie mego zainteresowania stemplami :D pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 12.04.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Hej!To co z tą mapką bo już jakiś czas temu pisałam, że ja też chcę się na niej znaleźć. Muszę się wszystkim pochwalić , że właśnie dzisiaj zaczynamy. Właśnie zdejmują humus a może jutro będzie geodeta wytyczał budynek. Czy to normalne , że tak się z tego cieszę i chcę się tą radością z wszystkimi podzielić a może dopiero teraz zacznie się stresik? Pozdrawiam wszystkich serdecznie i przypominam się w sprawie mapy. A tak na marginesie gdzie i za ile kupić najlepiej pręty do zbrojenia fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 12.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Mam pytanie moi mili wielkopolanie... chyba gdzies sie juz takie pytanie pojawilo, ale bylo to juz jakis czas temu, i pewnie sie pozmienialo.. a chodzi mi o ceny drewna na więźbę ... jak najtaniej kto moze polecić mi coś?? gdzie są ceny w miare normalne?? oczywiscie z imprwgnacją... proszę o pomoc mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.04.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Mam pytanie moi mili wielkopolanie... chyba gdzies sie juz takie pytanie pojawilo, ale bylo to juz jakis czas temu, i pewnie sie pozmienialo.. a chodzi mi o ceny drewna na więźbę ... jak najtaniej kto moze polecić mi coś?? gdzie są ceny w miare normalne?? oczywiscie z imprwgnacją... proszę o pomoc mundzia Też jestem zainteresowana taką informacją. W jakimś dzienniku budowy kogoś z Poznania czytałam, że najbliżej to na Mazurach i cena wtedy dobra . Może znacie też tam jakiś dostawców drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 12.04.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 ja mogę powiedzieć jakiego dostawcy drewna unikać - firma Mir-stan, jesli dobrze pamiętam nazwę, z biurem w Baranowie czy Przeźmierowie. Było przeraźliwie mokre, impregnacja nawet nie na na pół milimetra. Ponieważ mam widoczne elementy więźby (słupy w pokojach) z niepokojem patrzę jak pękały w czasie wysychania. Impregnowałam je jeszcze raz sama na budowie, ale tylko te elementy, które są widoczne (musiałam je zresztą też uzupełniać kitem do drewna) i boję się, co się dzieje w tych belkach ukrytych nad sufitem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 12.04.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam Co do tartaku , mogę polecić "JAN TARTAK" z Przeźmierowa ul Rzemieślnicza 31 tel 814-29-72a co do zbrojenia "ZBROJARNIA PÓŁNOC" ul Lutycka 115 wizawi ul. Dojazd. tel 841-75-30 , kręcą zbrojenia wg. projektu i sprzedają z usługą , całość za 7% Vat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 13.04.2005 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Mi polecano Mazurski Skład Drewna mieszczący się przy ul. Starołęckiej (ten sam wjazd co hurtownia materiałów budowlanych i chyba Tubes International) - tylko z tyłu. Może o to chodzi z tym drewnem z mazur. Ja ostatecznie zdecydowałem się na impregnację cisnieniową i wybrałem tartak w Kiszkowie - czy jestem zadowolony powiem Wam kiedy zakończą zlecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 13.04.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 dziekuje Wam bardzo za pomoc spisalam namiary i zabieram sie za obdzwanianie zycze milego dnia!!! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 13.04.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam wszystkich. Przed chwilą zaktualizowałem stronę z mapką. Nie wszystkich zdążyłem umieścić, ale większość już jest. Jeżeli chcecie zamieścić zdjęcia swoich domów, linki itp. - zapraszam: [email protected] lub na priv Mapka:http://republika.pl/grupawielkopolska/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 13.04.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam wszystkich. Przed chwilą zaktualizowałem stronę z mapką. Nie wszystkich zdążyłem umieścić, ale większość już jest. Jeżeli chcecie zamieścić zdjęcia swoich domów, linki itp. - zapraszam: [email protected] lub na priv Mapka: http://republika.pl/grupawielkopolska/ super, dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.04.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam wszystkich. Przed chwilą zaktualizowałem stronę z mapką. Nie wszystkich zdążyłem umieścić, ale większość już jest. Jeżeli chcecie zamieścić zdjęcia swoich domów, linki itp. - zapraszam: [email protected] lub na priv Mapka: http://republika.pl/grupawielkopolska/ Pięknie Pasco. Można jeszcze prosić o umieszczenie na Mapce. Wciornastek - Sobota koło Rokietnicy. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 13.04.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Mam pytanie do wszystkich:Czy ktoś kupował może w hurtowni Pakos? Nie słyszałem żadnych opinii na jej temat, a jest dość interesująca cenowo. Jeżeli ktoś może polecić inne niedrogie hurtownie to bardzo chętnie. Właśnie jestem baaaardzo wkurzony, bo facet z którym się umówiłem podniósł mi cenę - a miał dzwonić, jeżeli coś by miało zdrożeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.04.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 pasco napisał Witam wszystkich. Przed chwilą zaktualizowałem stronę z mapką. Nie wszystkich zdążyłem umieścić, ale większość już jest. Jeżeli chcecie zamieścić zdjęcia swoich domów, linki itp. - zapraszam: [email protected] lub na priv Mapka: http://republika.pl/grupawielkopolska/ Bardzo dziękuję za umieszczenie mnie na mapce. W ramach podziękowań dołączam kwiatek. http://www.olkalybowa.republika.pl/images%5B70%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 13.04.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ja również bardzo dziękuję i pozdrawiam.Mam też gorącą prośbę żeby ktosik mądry napisał jak się wkleja do postów obrazki bo próbuję, próbuję i nic mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.04.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 IwkaPolecam stronkę http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&highlight=wklejania+zdj%EA%E6Zbych świetnie tłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts