REX RoD 24.05.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 GrzegorzS a po ile ten grab? też po sto ?? I pytanie do wszystkich forumowiczów z Wielkopolski:Po ile kupowaliści (kupujecie) drewno do kominka w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 25.05.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Ja także mam pytanie do wszystkich - poszukuje sprawdzonych i niedrogich instalatorów wod-kan i co z Poznania lub okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 25.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Ja także mam pytanie do wszystkich - poszukuje sprawdzonych i niedrogich instalatorów wod-kan i co z Poznania lub okolicy. Ja też szukam takowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 25.05.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witamy Wielkopolan!Mieszkamy jeszcze w Poznaniu, ale w styczniu tego roku kupiliśmy działkę. Troszkę daleko do Poznania 28 km od jego granic, ale jak tam ładnie. Dokładnie za Kórnikiem w gm. Zaniemyśl koło jeziora Raczyńskiego w miejscowości Zwola. Od razu wzięliśmy się za budowę i w tej chwili jesteśmy na etapie stropu. Chcemy jeszcze w tym roku tam zamieszkać. Nie mamy czasu na samodzielne budowanie (ja wychowuję małe dziecko, mąż zarabia) i budujemy z PSB. Swoją budowę zapisujemy w dziennku budowy, a zdjęcia umieszczamy w fotoalbumie. Już byśmy chcieli tam zamieszkać, ale wszystko w swoim czasie. Właśnie kilka dni temu odkryliśmy ten wątek. Musimy przejrzeć wasze posty z cenami poszczególnych produktów.Pozdrawiamy wszystkich budujących.Tadeusz, Beata i Wiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 25.05.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witamy Wielkopolan! Troszkę daleko do Poznania 28 km od jego granic, ale jak tam ładnie. Dokładnie za Kórnikiem w gm. Zaniemyśl koło jeziora Raczyńskiego w miejscowości Zwola. Witamy również Rzeczywiście piękna okolica, dużo jezior i lasów. Trochę tamte strony odwiedzałem, bo mam niedaleko (po drodze - w Jeziorach) rodzinę, a poza tym lubię odwiedzić Kórnik, przynajmniej raz do roku. Widać jesteśmy na tym samym etapie budowania, tyle że ja w tym roku dojdę tylko do dachu, a reszta później . Na pocieszenie mam jedynie to, że mój sąsiad też się budował przez kilka lat. No i mam ambicję zbudować dom bez kredytu - oby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 25.05.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 No i mam ambicję zbudować dom bez kredytu - oby się udało. Witaj Pasco! Życzymy, żeby Ci się udało wybudować dom bez kredytu! Żebyś wytrwał w tym postanowieniu i nie zechciał pójść na skróty za kilka lat, biorąc kredyt w banku. Zaglądaliśmy do mapy osób budujących w pobliżu Poznania. Naszej miejscowości na dole tej mapki nie ma. Za daleko mieszkamy. Szkoda. Fajnie byłoby się na tej mapie znaleźć. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 25.05.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Ja także mam pytanie do wszystkich - poszukuje sprawdzonych i niedrogich instalatorów wod-kan i co z Poznania lub okolicy. My też!! My też!! TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 27.05.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Jesli ktoś korzystał z usług studniarza w okolicy Kórnika (5 km) to proszę o podanie namiarów. Muszę wiercić studnię - a sąsiad na 14 kregach nie dokopał się do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 27.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Jesli ktoś korzystał z usług studniarza w okolicy Kórnika (5 km) to proszę o podanie namiarów. Muszę wiercić studnię - a sąsiad na 14 kregach nie dokopał się do wody NOTO, Co prawda nie z Kórnika ale mam z Zaniemyśla, Tylko, czy ty chcesz kopaną czy wierconą abisynkę??? W razie co podaję namiar: Stanisław Kozłowski tel. 285 71 72 Popołudniami na pewno go zastaniesz, albo jego zięcia (chyba Artura) ale oni razem wiercą. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 27.05.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Mogę polecić instalatora. U mnie sprawdzony i niedrogi: Eugeniusz Marcinkowski z Obornik, tel. 296 13 89, dzwonić wieczorem. Więcej informacji na priva, jak ktoś chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 28.05.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Powoli nadchodzi czas na szukanie tynkarzy i posadzkarzy. Nigdzie nie ma problemu z tynkami gipsowymi, ale jeśli już ktoś (czytaj ja) chce tynk maszynowy cementowo-wapienny, zaczynają się schody. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.05.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Jesli ktoś korzystał z usług studniarza w okolicy Kórnika (5 km) to proszę o podanie namiarów. Muszę wiercić studnię - a sąsiad na 14 kregach nie dokopał się do wody NOTO, Co prawda nie z Kórnika ale mam z Zaniemyśla, Tylko, czy ty chcesz kopaną czy wierconą abisynkę??? W razie co podaję namiar: Stanisław Kozłowski tel. 285 71 72 Popołudniami na pewno go zastaniesz, albo jego zięcia (chyba Artura) ale oni razem wiercą. Pozdrawiam TadekL Kopana studnia raczej nie wchodzi w grę przy tej głebokości. Dzwoniłem ... ale to pomyłka ... sprawdź numer proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.05.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Powoli nadchodzi czas na szukanie tynkarzy i posadzkarzy. Nigdzie nie ma problemu z tynkami gipsowymi, ale jeśli już ktoś (czytaj ja) chce tynk maszynowy cementowo-wapienny, zaczynają się schody. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam i z góry dziękuję. Posadzki - Paweł Penczek tel 0602 409 194 - sprwdzone u mnie, 170 m2 w jednej powierzchni i wyszlo idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 28.05.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Dzięki Rezi . Jak jeszcze ktoś z Was by kogoś miał to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.05.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Kopana studnia raczej nie wchodzi w grę przy tej głebokości. Dzwoniłem ... ale to pomyłka ... sprawdź numer proszę. Witaj NOTO Przepraszam, nie wiem skąd wziął mi się ten numer. Podaję właściwy: Artur Gołuch lub jego teść Stanisław Kozłowski Zaniemyśl, ul. Raczyńskiego 15 tel. 61 285 71 21. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.05.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Mam pytanko, które raczej będzie skierowane do weteranów - otóż szukam szkółki drzew i krzewów liściastych i iglastych. Gdzie kupowaliście swoje krzaczki? Szkółka kórnicka ... ewentualnie u Kulasa (trasa katowicka) ... na tej samej trasie na północy lezy Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.05.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 zaczynam przebudowe domu z "klocka" na dwuspadowy dach , mam już projekt , czy ktoś poleci mi sprawdzonego wykonawcę z "ludzkimi" xcenami najlepiej na wykonanie kompleksowe całości? Czy pod tym dachem bedzie jakaś przestrzeń do zagospodarowania ? Jaki budżet orientacyjnie potrzebny jest na taką inwestycję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.05.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Posadzki - Paweł Penczek tel 0602 409 194 - sprwdzone u mnie, 170 m2 w jednej powierzchni i wyszlo idealnie Rezi Z materiałem czy bez i ile Cię to uczyniło za metr kwadratowy, jeśli można wiedzieć??? A tynki??? Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 28.05.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Witam rodaków.My dopiero przymierzamy się do budowy swojego wymarzonego domku.Narazie mamy tylko sprecyzowaną okolicę gdzie będziemy się budować.I wstępną wiedzę o tym jak to ma wyglądać.Zazdroszczę wszystkim którzy początki już mają za sobą.A najgorsze jest to że nic o budowaniu nie wiemy.Dlatego długa droga przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.05.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Witam rodaków. My dopiero przymierzamy się do budowy swojego wymarzonego domku. Narazie mamy tylko sprecyzowaną okolicę gdzie będziemy się budować.I wstępną wiedzę o tym jak to ma wyglądać. Zazdroszczę wszystkim którzy początki już mają za sobą. A najgorsze jest to że nic o budowaniu nie wiemy.Dlatego długa droga przed nami. Witamy serdecznie. Kiedyś trzeba sie odważyć i zacząć bydować swój domek. Trzymamy kciuki i życzymy wytrwałości. Nie przejmujcie się, że nic nie wiecie na temat budowania. Chyba każdy z nas zanim zaczął, sam nie wiedzial co i jak. Całe szczęście jest to forum a dzienniki budowy, komentarze i inne ciekawe tematy na tym forum są kopalnią wiedzy. Zobaczysz, że dzięki tym informacjom będziesz niedługo ekspertem w dziedzinie budowy domu a później wybrany przez Was projekt będzie rósł w Waszych oczach A w jakiej okolicy zamierzacie się budować? Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts