Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No i od razu widać, kto nie swój :D :D :lol:

pyrka ty uważej coby cie ta niuda nie chapła.

Ale wiaruchna!!! Musze sie pochwalić. Wczoraj moj baumeister skończył robotę, i teraz pora na mały wianuszek :wink:

Teraz pora na dach, ino mi się bejmy kończą. :-?

A dla tych co nie wiedzą, co to wiaruchna, kanoldy i bejmy polecam słowniczek

Z tymi Krzesinami nie jest tragicznie. Ćwiczenia są od tygodnia i w sobotę trochę przeszkadzali około południa. W niedzielę nie latali. W poniedziałek i wtorek (nie wiem jak w dzień) nie latali po 17.

A tak przy okazji w niedzielę 12 czerwca jest festyn na lotnisku w Krzesinach.

W programie:

-Prezentacja samolotu wielozadaniowego F-16

-Wystawa Sprzętu Wojskowego (samoloty, samochody, czołgi )

-Blok rekreacyjno- sportowy dla dorosłych i dla dzieci;

-Testy samochodów marki T*, P*, N*, L*, B*

-Przejażdżki konne;

-Bogaty program artystyczny;

-Smaczna kuchnia

W godzinach 11-17, wstęp bezpłatny

http://www.31blot.com/31blot.html

Areq - witam prawie sąsiada :) No i mam wrażenie, że już wcześniej się spotkaliśmy jak jeszcze u mnie było poletko chwastów, prawda? ;) W temacie wody gruntowej - faktycznie jest wysoko. Ale też jej poziom dość mocno się waha zależnie od pory roku. Gdy dwa lata temu w marcu kopaliśmy fundamenty, to woda była na ok. 70cm. Poźniej w sierpniu panowie zakopywali szambo (8m3 w całości) i w dziurze o głębokości ok. 2,5m wody zebrało się tylko troszkę. Ja oprócz dokładnych i "wzmocnionych" izolacji poziomych i pionowych, podniosłem swój dom (podobnie jak sąsiedzi) o ok. 30-40cm. Za to teraz rozrzucam już 6-tą wywrotkę ziemi a to jeszcze nie koniec :o Dodatkowo, aby nie moczyć już bardziej fundamentów, połączyłem rynny i zbieram deszczówkę do zbiornika (właśnie walczę z hydroforem ;) ).

Poproszę również mapki na [email protected] Wytnij z adresu "-wytnij-" :)

Pozdrawiam

Irek

Areq - witam prawie sąsiada :) No i mam wrażenie, że już wcześniej się spotkaliśmy jak jeszcze u mnie było poletko chwastów, prawda? ;) W temacie wody gruntowej - faktycznie jest wysoko. Ale też jej poziom dość mocno się waha zależnie od pory roku. Gdy dwa lata temu w marcu kopaliśmy fundamenty, to woda była na ok. 70cm. Poźniej w sierpniu panowie zakopywali szambo (8m3 w całości) i w dziurze o głębokości ok. 2,5m wody zebrało się tylko troszkę. Ja oprócz dokładnych i "wzmocnionych" izolacji poziomych i pionowych, podniosłem swój dom (podobnie jak sąsiedzi) o ok. 30-40cm. Za to teraz rozrzucam już 6-tą wywrotkę ziemi a to jeszcze nie koniec :o Dodatkowo, aby nie moczyć już bardziej fundamentów, połączyłem rynny i zbieram deszczówkę do zbiornika (właśnie walczę z hydroforem ;) ).

Poproszę również mapki na [email protected] Wytnij z adresu "-wytnij-" :)

Witam Panie Irku. Fakt spotkaliśmy się na etapie badań gruntu.....ech i chyba przy tyczeniu?

Najlepsze ,że u Pana woda gruntowa nie była jeszcze tak wysoko jak u mnie. Przed działką ma Pan rów który troszkę tę wodę odciąga.

Co do sąsiedztwa to w prostej linii 80m...niedaleko więc:)

Pozdrowienia

Hej forumowicze!

mam kominek do zrobienia w całości z klinkieru ręcznie formowanego (a nawet 2 kominki i trochę ściany) i problem,ponieważ klasyczni kominkarze nie są skłonni się tego podjąć , potrzebuje bardziej super murarza klinkierowca, może macie kogoś takiego

z góry dziekuję za każde namiary

pozdrawiam i powodzenia

Przesłałem przed chwilką.Rysunki w CAD 2004 LT legal ofkoz.

Co do zmian w planach zagospodarowania to planuje się jakieś 200-300 działek w kierunku na Skórzewo obecnie w całej Dąbrowie jest już wydzielonych jakieś 700-800działek.

Pozdrówki od wiary ze stołówki.......:)

witam

masz moze mapki obwodnicy Poznania idącej od autostrady (wezeł Kleszczewo) w kierunku Gniezna. Interesuja mnie okolice Kostrzyna