pasco 07.06.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 A gdzie tu gwara? :) kanoldy i wiara? Tej, ty mosz łeb. Ady kanoldy to tyż po naszymu, ino mi sie zapomniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 07.06.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Ba w "tytki" i "antrejki" nie wchodze coby wiaruchna z innech landów tyż co złapała :P:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.06.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 W antrejce na ryczce stały pyry w tytce, wlazła niuda, żdżarła pyry i w wymborku myła giyry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.06.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 A gdzie tu gwara? :) kanoldy i wiara? Tej, ty mosz łeb. Ady kanoldy to tyż po naszymu, ino mi sie zapomniało. A co to KANOLDY??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 08.06.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Bloczki M-6 na fundamenty .....lub po prostu kamienie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.06.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 No i od razu widać, kto nie swój pyrka ty uważej coby cie ta niuda nie chapła. Ale wiaruchna!!! Musze sie pochwalić. Wczoraj moj baumeister skończył robotę, i teraz pora na mały wianuszek Teraz pora na dach, ino mi się bejmy kończą. A dla tych co nie wiedzą, co to wiaruchna, kanoldy i bejmy polecam słowniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.06.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Ja rodowita Poznanianka jestem, ino kanoldy mi nie pasowały, bom jeszcze młoda i nie wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 No to pięknie. A teraz z innej beczki - dla tych co mieszkają w pobliżu lotniska w Krzesinach:http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2752902.html?skad=rss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 08.06.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Z tymi Krzesinami nie jest tragicznie. Ćwiczenia są od tygodnia i w sobotę trochę przeszkadzali około południa. W niedzielę nie latali. W poniedziałek i wtorek (nie wiem jak w dzień) nie latali po 17. A tak przy okazji w niedzielę 12 czerwca jest festyn na lotnisku w Krzesinach. W programie:-Prezentacja samolotu wielozadaniowego F-16 -Wystawa Sprzętu Wojskowego (samoloty, samochody, czołgi ) -Blok rekreacyjno- sportowy dla dorosłych i dla dzieci; -Testy samochodów marki T*, P*, N*, L*, B* -Przejażdżki konne; -Bogaty program artystyczny; -Smaczna kuchnia W godzinach 11-17, wstęp bezpłatny http://www.31blot.com/31blot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 08.06.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Areq - witam prawie sąsiada No i mam wrażenie, że już wcześniej się spotkaliśmy jak jeszcze u mnie było poletko chwastów, prawda? W temacie wody gruntowej - faktycznie jest wysoko. Ale też jej poziom dość mocno się waha zależnie od pory roku. Gdy dwa lata temu w marcu kopaliśmy fundamenty, to woda była na ok. 70cm. Poźniej w sierpniu panowie zakopywali szambo (8m3 w całości) i w dziurze o głębokości ok. 2,5m wody zebrało się tylko troszkę. Ja oprócz dokładnych i "wzmocnionych" izolacji poziomych i pionowych, podniosłem swój dom (podobnie jak sąsiedzi) o ok. 30-40cm. Za to teraz rozrzucam już 6-tą wywrotkę ziemi a to jeszcze nie koniec Dodatkowo, aby nie moczyć już bardziej fundamentów, połączyłem rynny i zbieram deszczówkę do zbiornika (właśnie walczę z hydroforem ). Poproszę również mapki na [email protected] Wytnij z adresu "-wytnij-" Pozdrawiam Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.06.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 irekp widzę, że oprócz tego, że budujemy w jednej miejscowości, to jeszcze pracujemy w tej samej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 08.06.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Areq - witam prawie sąsiada No i mam wrażenie, że już wcześniej się spotkaliśmy jak jeszcze u mnie było poletko chwastów, prawda? W temacie wody gruntowej - faktycznie jest wysoko. Ale też jej poziom dość mocno się waha zależnie od pory roku. Gdy dwa lata temu w marcu kopaliśmy fundamenty, to woda była na ok. 70cm. Poźniej w sierpniu panowie zakopywali szambo (8m3 w całości) i w dziurze o głębokości ok. 2,5m wody zebrało się tylko troszkę. Ja oprócz dokładnych i "wzmocnionych" izolacji poziomych i pionowych, podniosłem swój dom (podobnie jak sąsiedzi) o ok. 30-40cm. Za to teraz rozrzucam już 6-tą wywrotkę ziemi a to jeszcze nie koniec Dodatkowo, aby nie moczyć już bardziej fundamentów, połączyłem rynny i zbieram deszczówkę do zbiornika (właśnie walczę z hydroforem ). Poproszę również mapki na [email protected] Wytnij z adresu "-wytnij-" Witam Panie Irku. Fakt spotkaliśmy się na etapie badań gruntu.....ech i chyba przy tyczeniu? Najlepsze ,że u Pana woda gruntowa nie była jeszcze tak wysoko jak u mnie. Przed działką ma Pan rów który troszkę tę wodę odciąga. Co do sąsiedztwa to w prostej linii 80m...niedaleko więc:) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 08.06.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Hej forumowicze! mam kominek do zrobienia w całości z klinkieru ręcznie formowanego (a nawet 2 kominki i trochę ściany) i problem,ponieważ klasyczni kominkarze nie są skłonni się tego podjąć , potrzebuje bardziej super murarza klinkierowca, może macie kogoś takiegoz góry dziekuję za każde namiary pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 09.06.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 BMB - info o kominkarzu na privie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.06.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Najlepszy do tej roboty byłby przedwojenny zdun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.06.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 :Pyrka owszem ,ale obecnie byłby częściej u geriatry niż w pracy....:):) ...ale przedwojenne cegły na kominek wskazane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMB 10.06.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 poczucie humoru też potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 10.06.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Przesłałem przed chwilką.Rysunki w CAD 2004 LT legal ofkoz. Co do zmian w planach zagospodarowania to planuje się jakieś 200-300 działek w kierunku na Skórzewo obecnie w całej Dąbrowie jest już wydzielonych jakieś 700-800działek. Pozdrówki od wiary ze stołówki....... witam masz moze mapki obwodnicy Poznania idącej od autostrady (wezeł Kleszczewo) w kierunku Gniezna. Interesuja mnie okolice Kostrzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 11.06.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 :mariof Niestety nie mam nic takiego. Nie obiło mi się o uszy ,że coś takiego ma powstać....ale popytam tu i ówdzie:P:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macleanek 11.06.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Witam,czy ktoś mógłby polecić dobrego glazurnika?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts