loniu 07.01.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 z ofert które dostałem to jest to: 100-150 zł/mc. Miron podaj na priv z których firm brałeś oferty i co ci zaproponowali - wymienimy się informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 07.01.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Jestem na etapie zbierania ofert od firm budowlanych ,dwie polecone przez przedstawicieli ytonga , dwie z polecenia . Do końca tygodnia będę miała odpowiedzi.To samo z ofertami od ytonga i jednego z producentów bk , jeśli ytong nie bedzie dramatycznie droższy to zamieran go wybrać.Czy ktoś budował z ytonga 40 cm , i czy jest sens?Moją pierwszą inwestycją będzie wstepne zrobienie drogi dojazdowej i utwardzenie placu budowy żeby wiosną się nie utopić.Już wynegocjowałam w dobrej cenie 200 m kruszywa .Wydaje mi się że jestem na tym samym etapie co MHAL inni bardziej zaawansowani ale mam nadzieję nadgonić . AHA ciekawe jak mi pójdzie z ytongiem -- zawodowo zajmuję sie negocjacjami i zbijaniem cen Podobno jestem w tym bardzo dobra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 08.01.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Wielkopolanie!Przypominam wam, że niebawem macie targi budowlane !Często warto takie targi odwiedzić.Moglibyście się podzielić ciekawostkami na forum.Niestety nie mogę przyjechać, bo z Śląska to 300 km - zbyt daleko!Pozdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.01.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Engi - nie przesadzaj. Ja na spotanie uczestników Forum sypałem te 300km do W-wy, a Budma chyba daje więcej. Co dzisiaj znaczy 300km? Optymalnie będzie jak dogadacie się w grupie i pojedziecie w 4 osoby (najlepiej 2 kierowców). Koszt się rozłoży, a przez te 2*4h sobie nieźle pogadacie. 8h (od 9 do 17) to mało jak się chce oblecieć większą część ekspozycji. Kiedyś oddzielnie były "Instalacje i łazienki", ale nie widzę ich w programie targów, więc może wróciły na Budmę.Strony www ze szczegółami: http://www.budma.pl/pl oraz http://www.mtp.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.01.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 A może zorganizować spotkanie Wielkopolan z Forum z okazji targów? Może tuż po aby wymienić spostrzeżenia?PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 08.01.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 hej Wielkopolanie.oorbus z Leszna zapytuje, czy to jest ogólnodostępny klubik? cze Gregorus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 08.01.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Hej Wielkopolanie Forumowicze! To świetny pomysł spotkanie pod pretekstem Budmy np w sobotę wieczorem w jakimś pubie! Co myślicie? Myślcie szybko i pozytywnie i mówcie czy jesteście chętni ( i gdzie). W razie czego mogę zarezerwować kawałek knajpki - pamiętajcie, że w trakcie targów jest z miejscami w knajpach mały kanał. Bardzo za!!! pozdrawiam pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 08.01.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Pyziu, ja jestem oczywiścia jak najbardziej za. a co do knajpy to targi trwają od 21 do 24 stycznia, czyli od wtorku do piątku. W sobote już nie powinno być tak źle. Ale nawet gdyby to przecież nie musimy umawiać się w centrum. W każdym razie takie spotkanko może być bardzo fajne i potrzebne nie tylko startujących z budową (tak jak ja).Serdecznie pozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 08.01.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Loniu, jest odp. na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.01.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Misza, jeszcze raz dzięki za namiary na ekipę. Kontakt nawiązany. Jest dobrze :smile:Majster od razu załapał o co chodzi !!PozdrowieniaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 09.01.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 uwazam, ze spotkanie to swietny pomysl i zgłaszam swój udział. Na targi oczywiście się wybieramy razem z żoną jeszczen nie wiem tylko w jakim dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 09.01.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 wysłałem nową wiadomośc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.01.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Ratunkuuuuu! Czy na Formum wielkopolan jest jakiś prawnik? Właśnie przeczytałam, że małżeństwa nie mogą już od 1 stycznia brać kredytów hipotecznych. Jedynym rozwiązaniem jest rozwód lub ustanowienie intercyzy. Jestem na etapie szukania kredytu na budowę i co mam się rozwieść żeby go otrzymać!!!??? Rany, to przeciez jakiś absurd?Pomocy, może ktoś juz zna jakieś rozwiązanie.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 09.01.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Rozwiązania są dwa: albo rozwód albo intercyza. No dobra, to jest pewnie jakaś parlamentarna lub prawna niedoróbka i wszystko się zmieni pewnie na korzyść w ciągu miesiąca. Chociaż swoją drogą ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 09.01.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Znając naszą polską rzeczywistość miesiąc może przeciągnąć się do roku.... A rozwód lub intercyza też kosztują...drogi Mironie...wszystko trzeba dobrze przeliczyć czy sie opłaca M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 09.01.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Bingo!!!MHAL ja jestem prawniczką.Nas ten problem nie dotyczy , nie to żebyśmy nie zamierzali wziąść kredytu , bo właśnie się staramy-BPH-kasa mieszkaniowa lub Raiffeisen BankAle w związku z tym że mój mąż wykonuje zawód zagrożony w tym kraju tzn.prowadzi własną firmę , zadekretowałam że działka ma być zakupiona na mnie jakoby z mojego majątku odrębnego i słusznie bo w tym kraju prorodzinnie oznacza antyrodzinnie .I bez problemu mogę wpisać sobie hipotekę.A pozatym mój małżonek nie ,, podskoczy ,, tzn. ma dużo wiary w pożycie zgodnie z przysięgą małżeńską - teraz bardzo żałujemy że nie wzieliśmy tylko kościelnego - byłyby dwie ulgi budowlane , pózniej dwie remontowe a dom zbudowalibyśmy sobie jako współwłasność jako dwie obce osoby i nie byłołby problemu a urząd skarbowy byłby w tył.Ale niech im będzie biedaczkom ostatnio musieli po wyroku NSA po swojm kolejnym ,,błędzie,,niezle mi zwrócić - bardzo polecam dobre oprocentowanie dają .Jeśli chodzi o twój problem to myślę że nowela ustawy jeśli wepną ją do jakiejś innej i naprawdę będzie wola to najwcześniej połowa lutego , a poza tym bank i tak żąda ubezpieczenia kradytu do momentu wpisu dlatego nie martwiłabym się na zapas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 10.01.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Marie, bardzo dziękuję zabezpłatną :wink:poradę. Troszkę mnie uspokoiłaś. Zresztą jak się wieczorem okazało mój mąż też spokojnie podszedł do sprawy. W związku z tym całym zamieszaniem nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz: czy jeżeli mamy współwłasność majątkową to wybudowany dom może być własnością tylko jednego z małżonków? Czy w ten sposób mozna obejść nową ustawę?PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 10.01.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Jest taka możliwość , ale musiałabyś wybudować dom w całości ze swoich pieniędzy/tych które miałaś przed zawarciem związku lub otrzymanych z darowizny od nieznanego adoratora/ale po co ci wtedy kredyt???bo pieniądze z kredytu wchodzą do wspólności majątkowej.Sytuacja po wybudowaniu wyglądałaby następującoTy byłabyś właścicielką domu , a Twój mąż i ty współwłaścicielami działki. Możliwości komplikacji bez liku ..... Ciekawie z dziedziczeniemale lubię takie sprawy , jakbyś chciała znieść wspólnotę majątkową- oczywiście jeśli ci się opłaca -to możesz się zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 13.01.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Marie, dzieki za propozycję. Na razie wstrzymam się ze wszelkimi dziwnymi działaniami i poczekam. Na szczęście mogę sobie na to pozwolić. A tak w ogóle to coś cicho na wielkopolskim forum. Co się dzieje? A BUDMA tuż tuż....Pozdrawiam wszystkichM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 13.01.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Hej! Dziewczyny powiedzcie lepiej czy jesteście zainteresowane spotkaniem grupy "Budowniczy Wielkopolski" ? Mamy już kilku chętnych a im więcej nas tym ciekawiej to może wyglądać? No to jak - zgłaszacie akces? pozdrawiam pyzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts