Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

Studio mebli kuchennych Davinci - Przeźmierowo k. Poznania

Chciałam Was zapytać, czy ktoś z Was korzystał z usług tego studia i jest zadowolony. (Podobno produkcję mają na Dziadoszańskiej.)

Obsługa fachowa i duży wybór materiału, ale trafiliśmy do tego salonu z ulicy i nie wiem, czy warto ryzykować i powierzać im wykonanie kuchni.

serdecznie dziękuję :D

ponawiam moje pytanie, moze jednak ktos z Was zna ta firme. Wzgl. moze macie namiary na innego sprawdznego producenta mebli kuchennych?

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

z Pimarem to tak różnie, ceny udało mi sie lepsze wynegocjować niż w Tinie, ale za to dekarze sie denerwowali bo towar na budowe wozili po kilka palet przez 1,5 miesiąca podobno z powodu braku towaru u producenta. Jak towar z Pimaru to cały od razu na budowie i dopiero ruszać z dachem, no i oczywiście dobra umowa...

pomocy

mam do zrobienia podbitkę, ma być ona wykonana w ten sposob ze deski nie beda nabijane pod spód na krokwie tylko od końca krokwi do ściany budynku (skrzyneczka). Pytanie brzmi jak się wykonuje ten fragment konstrukcji na końcu krokwi? Ścina się krokiew i nabija od spodu łatę, a drugą łatę na ścianę i do tej konstrukcji deseczki? A może nie ścina się krokwi (za dużo z tym roboty) tylko przykręca od czoła jakiś "L" profil stalowy a na ścianę łate i do tego profilu i łaty deseczki? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Czy profil stalowy nie będzie się inaczej kurczył niż drewno i w związku z powyższym nie bedą powstawały jakieś szpary w podbitce na przłomie zima-lato.Dzieki

Drodzy Moi - ja znowu po prośbie :oops: Czy macie namiary na kogoś kto rzetelnie robi, i jeszcze zna się na POŚ-ach. Chcemy zrobić u siebie oczyszczalnię ścieków i czas już zacząć... Mam jeden namiar z okolic Gniezna, ale potrzbna mi kontroferta, żeby porównać i wybrać co lepsze i tańsze :roll: Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Alison

PS. A'propos - jak sprawują się Wasze POŚ-ie ???

Ponawiam pytanie i bardzo proszę o jakieś użyteczne info, przecież napewno ktoś ma POŚ wykonany przez dobrą ekipę :wink: mam przynajmniej taką nadzieję. Pozdrawiam budowniczych, a że to początek tygodnia to życzę samych celnych decyzji na budowach!

Drodzy Wielkopolanie, jestem już zrezygnowana... :cry: HELP!, HELP! Zmiłujcie się nade mną i podrzućcie mi jakiś namiar, bardzo proszę :wink: Pozdrowionka! na POŚ

zbiornik francuski a drenaż wavina 2 nitki po 20m dziala od miesiaca, wykonana niby solidnie (to sie zobaczy po kilku latach) ekipy nie polece bo nie bede nikomu reklamy robil za darmo a poza tym zdenerwowali mnie lekko na koniec bo przy wykonaniu poniszczyli troche "przyrody" i twierdzili ze nic takiego sie nie stało...Na rynku jest pelno oczyszczalni. Zwróć uwagę zeby zbiornik był wydmuchiwany a nie łączony, wrazie wyskoiego poziomu wody gruntowej zbiorni sie odksztalci ale nie peknie. Wykonanie takiej oczyszcalni to zaden problem nalez tylko wymienic grunt (tam gdzie drenaż) na kamienie i ułożyć cały drenaż z równym odpowienim spadkiem za pomoca urzadzenia jakim posługuje sie geodeta (chyba niwelator to sie nazywa)

cena całości z wykonaniem ok 6500brutto

Witam !

Gdzie kupowaliście lub wiecie gdzie można kupić stemple. Mam trochę pożyczonych metalowych do Terivy powinny starczyć ale zmieniłem strop na Akermana i teraz mam problem bo potrzebuję ich sporo z 60 - 80 szt.

Najlepiej przejdź się po okolicznych budowach - mi się udało pożyczyć stemple na całą budowę. Zero kosztów i myślenia, co z tym dalej zrobić.

Witam !

Gdzie kupowaliście lub wiecie gdzie można kupić stemple. Mam trochę pożyczonych metalowych do Terivy powinny starczyć ale zmieniłem strop na Akermana i teraz mam problem bo potrzebuję ich sporo z 60 - 80 szt.

Jarko odezwij się do EcoTomka, ostatnio chciał się pozbyć stempli. Ja swoje wykorzystam pewnie do tymczasowego ogrodzenia budowy.

ecoTomku bardzo Ci dziękuje za namiary, ale zastanawia mnie to, dlaczego brałes z Pajo? czy ze wzgledu na cene? miales taniej w Pajo? czy ze wzgledu na obawę przed jakością ze Stanbudu?? bardzo intrygujące :D :D :D

jeszcze raz bardzo dziękuje :)

a jakby ktos mial namiar na Nekle? (tu mam na mysli Geno jesli dobrze kojarze :wink: :p )

pozdrawiam serdecznie

mundzia :)