pasco 18.07.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Na razie jestem "rozczrowany in plus:)" co do kosztów stanu zerowego ,a po obliczeniu wszystkich materiałów na ściany ,kominy, wieńce i podciągi sądze że zmieszcze się z dachem+pokryciem /duży dach dachówka cement./ w 80tys!!!! Ja też byłem tak samo mile rozczarowany I wiem już, że na 100% zmieszczę się ze stanem 0 w 80 tys, a nawet powinienem w 70! Ale to się jeszcze zobaczy. Piotras Oczywiście, że zaglądają, tylko nie w lecie, bo w lecie wszyscy przesiadują na budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 18.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ponawiam tematpomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!mam do zrobienia podbitkę, ma być ona wykonana w ten sposob ze deski nie beda nabijane pod spód na krokwie tylko od końca krokwi do ściany budynku (skrzyneczka). Pytanie brzmi jak się wykonuje ten fragment konstrukcji na końcu krokwi? Ścina się krokiew i nabija od spodu łatę, a drugą łatę na ścianę i do tej konstrukcji deseczki? A może nie ścina się krokwi (za dużo z tym roboty) tylko przykręca od czoła jakiś "L" profil stalowy a na ścianę łate i do tego profilu i łaty deseczki? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Czy profil stalowy nie będzie się inaczej kurczył niż drewno i w związku z powyższym nie bedą powstawały jakieś szpary w podbitce na przłomie zima-lato.Dzieki _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 18.07.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Dołączam się do zdesperowanych inwestorów, którym uciekł wykonawca. Poszukujemy sprawdzonego wykonawcy od płyt gk. Mamy do zabudowania stelaże w łazience. Pracy jest na dzień, góra dwa. I stoimy, bo nasz wykonawca złapał duże zlecenie i na tą resztę prac machnął ręką. A mieliśmy się w lipcu wprowadzać Będę wdzięczna za użyczenie wykonawcy np. na weekend, żeby dokończył prace. Ale nie chcę fuszeranta. Takich jest pełno, a my nie mamy na finiszu już zdrowia. dziękuję temat w dalszym ciagu aktualny, ale widze, ze nasze szanse z dnia na dzien maleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 18.07.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam , nie ma ktoś z "współgrupowiczów" sprzedać tanio, lub pozyczyć na miesiąc taczkę? Wiem, że mogę za 100kilkadzesiąt złotych kupić nową, ale niedawno skończyłem budowę i nie mam już wolnej kasy. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.07.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam , nie ma ktoś z "współgrupowiczów" sprzedać tanio, lub pozyczyć na miesiąc taczkę? A stara się rozpadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 18.07.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam , nie ma ktoś z "współgrupowiczów" sprzedać tanio, lub pozyczyć na miesiąc taczkę? A stara się rozpadła? Nie, do tej pory nie potrzebowałem taczki. Sam robiłem elektrykę i instalacje, ale do niczego nie potrzebowałem taczki. Teraz robię podjazd z kostki i muszę trochę piasku powozić. Może wiecie, gdzie tanio nową kupić? Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin 18.07.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Sprawdż na Allegro - może używana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 18.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Sprawdż na Allegro - może używana Nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 18.07.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam. Znalazłem tu jedna pozytywna opinię na temat firmy Arex z Karpicka, produkującej okna. Czy są jeszcze osoby, które kupowały u nich okna? Jeżeli tak, będę wdzięczny za opinie o nich. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 19.07.2005 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ja ich okna miałam w starym mieszkaniu i teraz mam w domu od ponad roku, sprawują się dobrze, nie było z nimi żadnych problemów. Montaż był sprawdzany przez znajomego z firmy Rehau, producenta profili na których są te okna produkowane i tez było ok. Cenowo byli troszkę drożsi od inych ofert, ale świadomie wybrałam producenta na Rehau, z dużym zakładem produkcyjnym a nie np aluplasta, taniego, robionego w małej firmie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 19.07.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 wieki mnie tu nie bylo, i co widze grupa wielkopolska rosnie w sile (ile nowych stron przybylo)! Z mniejszymi i wiekszymi przebojami dotarlismy do finiszu Naprawde bylo ciezko - nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy! Finisz jest najgorszy, ale wlasny domek rekompensuje wszelki stres i trud. Trzymam za Was kciuki. Trzymajcie sie i nie dajcie sie! mwoznica, swego czasu wiele osob polecalo na forum firme arex (tom soyer, em_p). Skorzystalismy z namiarow na tego wykonawce i nie mozemy nic zlego na niego powiedziec. Terminowo, montaz bez problemow. Uzytkujemy krotko, tak wiec na dalsze spostrzezenia i uwagi musimy poczekac ... pozdrawiam goraco pora pomyslec o wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 19.07.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ebi gratulacje! Przede mną jeszcze długa droga. Na razie walczę z dachem . W tym roku planuję jeszcze instalacje pod podłogą i ocieplenie domku, a potem to się zobaczy . Faktycznie ostatnio sporo osób przybyło w grupie, a "starzy" coraz rzadziej się pojawiają . Ja co prawda jestem tegoroczny, ale mogę się pochwalić, że prawie od samego początku roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 19.07.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 mariof Wstąpiłem na moment i to o czym piszesz czeka również mnie w niedalekiej przyszłości. Ja to widzę tak (tzn. tak będę robił): z boku krokwi będę przybijał deskę poziomą połączoną z deską pionową (która będzie biegła wzdłuż ściany do góry do krokwi) - czyli inaczej mówiąc z desek zbity element w kształcie litery L pozioma i pionowa deska zamocowana do krokwi i tak co kawałek. Podobno nie należy mocować tego do ściany (jest to element dachu), zresztą byłoby to u mnie trudne do wykonania z uwagi na grube ocieplenie ścian Mam nadzieję że jasno wyjaśniłem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staś z Poznania 19.07.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ludzie , uciekł mi murarz, który stawiał garaż w Wierzycach. W Polsce chyba jednak nie ma bezrobocia. Nie dosyć, że przerwał pracę w połowie, to zniknął z zaliczką 500 zł. Jak macie kogoś dobrego do polecenia na małą robótkę to dajcie jakiś namiar. Co zrobić temu, który uciekł?Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 19.07.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 cześć mam okna Arexa z Karpicka, bo wyczytałam na forum, że są ok - ja z tych co dużo czytaja a mało piszą - korzystając z okazji dziękuję tym aktywniejszym ode mniemontaż szybki i w terminie, formalności załatwiałam na ul. Bosej w Poznaniu u miłej Panipolecam, choć mam tylko kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko 19.07.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Witam !Dzisiaj właśnie instalator zakończył prace u moich rodziców owszem poważny remont instalacji jednak dobrze zrobioną. Gość zrobił naprawde elegancko nie patrzył tylko żeby wyciągnąć kase ale również dał coś od siebie (dobrą robote). Jak ktoś jest na tym etapie i chciałby namiary to polecam wiadomość na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 20.07.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ludzie , uciekł mi murarz, który stawiał garaż w Wierzycach. W Polsce chyba jednak nie ma bezrobocia. Nie dosyć, że przerwał pracę w połowie, to zniknął z zaliczką 500 zł. Jak macie kogoś dobrego do polecenia na małą robótkę to dajcie jakiś namiar. Co zrobić temu, który uciekł?Jakieś pomysły? Jak w połowie, to nie tak źle. Bierz innego, a ten jak uciekł to kasy więcej nie dostanie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 20.07.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja już sobie kilka miesięcy mieszkam i niedawno zajmowałam się wyborem kostki brukowej... Przez tydzień sprawdzałam ceny, porównywałam, dzwoniłam, jeździłam, oglądałam, więc przytoczę wam cennik, może się komuś przyda... Do ostatecznej rozgrywki, po wypytaniu użytkowników kostki, sprawdzeniu jak się sprawdza do dłuższym czasie użytkowania - stanęło dwóch producentów – Pozbruk i RouwDach z Opalenicy. Wszystkie ceny dotyczą kostki 6 cm i są cenami brutto. Da się uzyskać od tych cen 10-15 % rabatu http://www.rouwdach.pl/Produkt/images/unist_m.gif Wzór Fala, który w RouwDach nazywa się Uni Stone Szara Pozbruk 35,15 zł (kolor 38,95) RouwDach 34,77 (kolor 38,50) http://www.rouwdach.pl/Produkt/images/behat_m.gif wzór domino Pozbruk, identyczny jak Behaton w Rouw Dach szara Pozbruk 35,15 (kolor 38,95) RouwDach szara 34,77 (kolor 38,50) http://www.rouwdach.pl/Produkt/images/staro_m.gif starobruk Pozbruk szara 36,42 (kolor 40,35) Rouwdach (uwaga, starobruk mają tylko w wersji 8 cm) szara 39,50 (kolor 43 zł, melanż 44,26 zł) Oczywiście wzorów jest duuuuużo wiecej, ja skupiłam się na przykładowych... Transport w okolicy zwykle mają gratis (mają punkty w Przeźmierowie) rozładunek wózkiem widłowym za 10 zł od palety.... Może się komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staś z Poznania 20.07.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ludzie , uciekł mi murarz, który stawiał garaż w Wierzycach. W Polsce chyba jednak nie ma bezrobocia. Nie dosyć, że przerwał pracę w połowie, to zniknął z zaliczką 500 zł. Jak macie kogoś dobrego do polecenia na małą robótkę to dajcie jakiś namiar. Co zrobić temu, który uciekł?Jakieś pomysły? Jak w połowie, to nie tak źle. Bierz innego, a ten jak uciekł to kasy więcej nie dostanie i tyle Wszystko by było fajnie, ale straciłem zaufanie do wykonawców. Teraz znalazłem gościa poleconego mi przez sąsiada. Podobno robi wszelkie prace wykończeniowe, a w dodatku ma zmysł artystyczny. Jak mi ten "artysta" ccoś spieprzy to ja go pozbawię wszelkich zmysłów, nie tylko artystycznego, a kasę dam na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.07.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja już sobie kilka miesięcy mieszkam i niedawno zajmowałam się wyborem kostki brukowej... Przez tydzień sprawdzałam ceny, porównywałam, dzwoniłam, jeździłam, oglądałam, więc przytoczę wam cennik, może się komuś przyda... Do ostatecznej rozgrywki, po wypytaniu użytkowników kostki, sprawdzeniu jak się sprawdza do dłuższym czasie użytkowania - stanęło dwóch producentów – Pozbruk i RouwDach z Opalenicy. Wszystkie ceny dotyczą kostki 6 cm i są cenami brutto. Da się uzyskać od tych cen 10-15 % rabatu http://www.rouwdach.pl/Produkt/images/staro_m.gif starobruk Pozbruk szara 36,42 (kolor 40,35) Rouwdach (uwaga, starobruk mają tylko w wersji 8 cm) szara 39,50 (kolor 43 zł, melanż 44,26 zł) Oczywiście wzorów jest duuuuużo wiecej, ja skupiłam się na przykładowych... Transport w okolicy zwykle mają gratis (mają punkty w Przeźmierowie) rozładunek wózkiem widłowym za 10 zł od palety.... Może się komuś przyda My jeszcze nie mieszkamy, ale miło jest snuć plany o wykończeniu, myśleliśmy o powyższej kostce, dobrze, że ktoś zrobił rekonesans Nam się przyda - dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts