pasco 29.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dachówka jest super, dlatego ją wybrałem. Inna niż wszystkie (chociaż pewnie nie za długo, bo za parę lat większość betonowych pewnie będzie właśnie taka).Mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 29.07.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Pasco poszła wiadomość, zobacz na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 29.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Cześć wiaruchna Wstawię tu kopię z innego mojego postu : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=51773 Muszę podjąć osteteczną decyzję co do wełny. Podam może rodzaj i cenę tych które mogę wybrać: wełna 150 mm Rockwool Superrock - 19,54 ws. 0.035 Rockwool Toprock - 19,79 ws. 0.035 Isover Iso-mata - 19,20 ws. 0.036 Isover Supermata - 21,69 ws. 0.033 Ursa DF 40 - 16,9 ws. 0.040 Ursa DF 35 - na specjalne zamówienie i cena nie znana Ceny brutto ( teoretycznie liczone z 30% rabatem od cen producenta ) Jak widać ceny zbliżone wsp. lambda też, ale którą wybarać waszym zdaniem i doświadczeniem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 29.07.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 czy mozecie polecic ekipe od tynkow zew.? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 29.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 u mnie zaczynają tynkować w poniedziałek, biorą 19zł od tynku z ociepleniem i 14zł bez ocieplenia jak narazie sprawdzili się na kilku domkach, jak się sprawdzą u mnie to polecę ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 29.07.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 u mnie zaczynają tynkować w poniedziałek, biorą 19zł od tynku z ociepleniem i 14zł bez ocieplenia jak narazie sprawdzili się na kilku domkach, jak się sprawdzą u mnie to polecę ich z gory serdecznie dziekuje Planujemy tynkowanie we wrzesniu (po podbitce), tak wiec jeszcze troche czasu mamy. pozdrawiam merc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek_N 29.07.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Mam pytanie do szanownych forumowiczów, czy ktoś wykonywał badania geoteczniczne gruntu przed rozpoczęciem budowy, ile to kosztowało i przez jaką firmę było robione? Myślałem o legalecie i jednym z warunków jest wykonanie tych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 29.07.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Wiercenia kosztują ok. 80-100 zł za każdy metr odwiertu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 29.07.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 :Pasco Heh murarz jest szybki co nie? A sam robi! Dach - mam zamówioną konstrukcję na 6 września... 7 września będzie gotowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staś z Poznania 30.07.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 No, mój nowy pokoik już jest w zasadzie gotowy. Takiej ekipy jeszcze nie miałem, przedstawili mi szczegółowe rysunki technicznei według nich robili konstrukcję bardzo dokładnie - maniacy szczegółów, ale jest extra. Na podjazd dałem oświetlenie diodowe i teraz świecę sobie ile wlezie. Ocieplili mi też ścianę szczytową (to już ostatnia - południowa), a wczoraj ją zagruntowałem osobiście. Przede mną tynkowanie. Możecie drodzy Forumowicze polecić jakąś firmę, żeby chociaż jedna cała ściana była zrobiona w jeden dzień?Aha i pytanie nr 2 : jak wyczyścić klinkier ze śladów po zaprawie, bo mi ciągle się nie udało? Pozdrawiam gorąco, bezwietrznie i duszno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 31.07.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Z racji braku odzewu ponawiam swoją prośbę o pomoc! Chodzi mi o dostawcę okien z PVC. Czy ktoś z Was ma doświadczenia (dobre lub złe) z firmą Marwid-bis z Poznania, ul. Jeżycka? Jeżeli tak, proszę o podzielenie się nimi ze mną na forum. Z góry dzięki. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeHuM 31.07.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Mam pytanie do szanownych forumowiczów, czy ktoś wykonywał badania geoteczniczne gruntu przed rozpoczęciem budowy, ile to kosztowało i przez jaką firmę było robione? Myślałem o legalecie i jednym z warunków jest wykonanie tych badań. My robiliśmy takie badanie, ale w 2003 roku. Kosztowało nas to 900zł (bez faktury)- 4 odwierty do głębokości ok. 3,5m, analiza sitowa gruntu i 3 egz. dokumentacji badań. Wykonał je uprawniony geolog. Namiarów niestety już nie mam. Ale z tego co wiem może takie badanie wykonać jakikolwiek uprawniony geolog. Chcieliśmy rozpocząć naszą budowę w sierpniu. Ale wystąpiły nieoczekiwane komplikacje w postaci Aquanetu. Mamy przyłącze wodociągowe na działce i trzeba tylko założyć licznik żeby z niego korzystać. Ale niestety po przejęciu kórnickiej sieci przez ww. firmę fachowcy z tejże firmy stwierdzili, ze muszą jeszcze raz zrobić odbiór przyłącza Czas oczekiwania na wizytę na działce nawet dwa miesiące czyli w moim przypadku do 20.08. A co będzie jak przyłącze nie odpowiada standardom Aquanetu? Czy ktoś z Was też miał taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 01.08.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 :Pasco Heh murarz jest szybki co nie? A sam robi! Dach - mam zamówioną konstrukcję na 6 września... 7 września będzie gotowa.... Idziesz jak burza! U mnie cieśla siedzi na dachu, mam nadzieję, że dzisiaj będzie już zrobiona konstrukcja nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 01.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam wszystkich. Pasco, a u mnie już więźba gotowa. Wiem, ze mam na pewno mniejszy daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 01.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam wszystkich. Pasco, a u mnie już więźba gotowa. Wiem, ze mam na pewno mniejszy daszek No to błyskawica jesteś. Moi cieśle mieli w piątek problemy z piłą - coś jej upały zaszkodziły. Nie udało im się nawet obrobić końcówek krokwi. W sobotę nie robili, a ja malowałem krokwie. Efekt pokażę w albumie - właśnie zgrałem fotki z aparatu, więc dzisiaj będą. U mnie skończą pewnie około czwartku. W sumie mogą robić nawet tydzień, byle by było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 01.08.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A widzisz, z malowaniem to mnie wyprzedziłeś. Ja będę malować krokwie już zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 01.08.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A widzisz, z malowaniem to mnie wyprzedziłeś. Ja będę malować krokwie już zamontowane. Ja robię trochę inaczej: pierwsze malowanie na dole, drugie na górze. Po co dwa razy przestawiać rusztowanie? Poza tym ważne, żeby pierwsze krycie było dokładne, a na zamontowanej więźbie nie wszędzie będzie można dojść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 01.08.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 A przy okazji tematu dachów - gdzie, jaką i w jakiej cenie kupowaliście boazerię na podbitkę?Pasco - ile zapłaciłeś za swoją boazerię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 01.08.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Hmm, podbitka sosnowa - boazeria 1,8cm około 22 zł/m2 w tartaku w Komornikach. Dokładnie nie wiem, bo teść fundował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekp 01.08.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Hmm, podbitka sosnowa - boazeria 1,8cm około 22 zł/m2 w tartaku w Komornikach. Dokładnie nie wiem, bo teść fundował Ale to jest pomysł - może poszukam nowego teścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts