Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa wielkopolska

karola

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi

Wstępnie, po niemiłym potraktowaniu w Aquanecie zdecydowaliśmy się na poszukiwaniu wody głębiej, jeżeli będzie na głębokości do 25m to inwestycja będzie kosztowała tyle samo co wodociąg.

a masz jakas ekipe od studni? ja mam do wodociagu ze 100 metrow i studnia sie na pewno bardziej oplaca mozna jakies namiary nna studniarza?

pozdrawiam

mironmk

napisz mi ilu was jest, jakie macie zużycie i jaki jest miesięczny koszt tej wody?

ile zarabiasz nie musisz pisać,

o akcjach orlenu też możesz zapomnieć :)

Przypominam, że to była tylko woda do picia - butle standardowe ok. 19 l, 2+1 i wychodziły jedna/dwie butle na tydzień, ale od rana do wieczora w pracy i praktycznie zero gotowania.

No, wróciłem z krótkich wakacji. Sporo się korespondencji nazbierało. Świerczki mają 20-25 cm, więc je biorę(szkółka w Jeziercach).

Zdjęcia dla ecoTomka z oświetleniem diodowym zrobię w poniedziałek, bo na razie nie mam po co jechać do mojej lepianki i siedzę przy kompie w P-niu.

Pozdrawiam wszystkich na forum i jadę do CIASTORAMY

brachol

ekipy od studni jeszcze nie mam ale mam ekipę od analizy hydro-geologicznej kasują 500zł i pokazują gdzie i na jakiej głębokości jest woda (u kolegi trafili - mam nadzieję że u mnie też trafią)

a wiesz moze na jakiej podstawie mowia czy jest woda? z map czy jakis kontrolnych odwiertow? ekipa z Poznania? Jakis namiar?

pozdrawiam

Witam wszystkie poznańkie pyry :D ... oraz innych forumowiczów . Po raz pierwszy .. jako zerejestrowany użytkownik, choć już od dłużeszgo czasu przeglądam Grupe Wielkopolską.

Mam pytanie, do wszystkich którzy budują swoje wymarzone domki w tzw. "obszarze ograniczonego użytkowania dla lotniska wojskowego Poznań-Krzesiny". Znany poznaniakom ....sz.p. M. ze starostwa powiatowego wymaga :evil: ... "udokumentowania spełnienia wymagań dotyczących ochrony akustycznej wszystkich przegród (ściany, stropy, dachu, okien i drzwi)".

Czy ktoś przerabiał ten temat i od kogo takie dokumenty można zdobyć (lub samemu wyliczyć) ?

Zapomniałem dodać, wymarzony domek powstanie w .. Dachowej koło Robakowa

a co do pytania ...sam płaciłem 400zł za 15 szt.(4 zostały)