andrew420 16.10.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 czy ktos orientuje sie w kosztach ocieplenia dachu. dostalem oferte 87 netto/m2 robocizna + materiał. nie wiem czy to dobra cena. Prosze o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 17.10.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 czy ktos orientuje sie w kosztach ocieplenia dachu. dostalem oferte 87 netto/m2 robocizna + materiał. nie wiem czy to dobra cena. Prosze o odpowiedzi. Troche mało danych... jaka wałna? ile jej ?? z gk czy bez ?? itd U nas mniej wiecej wyglądało to tak : - wełna 150+50 Rockwool Superrock ok 26 zł brutto/m2 - gk ok 15 zł/m2 - stelaż 10 zł sztuka, folia, siatka, klej itp Jesli u Ciebie jest podobnie to wg mnie dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 17.10.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Apolodoros to bierzesz kominek od p. Przemka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 17.10.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Apolodoros to bierzesz kominek od p. Przemka ?? REX RoD Tak. Polecił mi kolega z pracy - jest bardzo zadowolony. Czy Ty też robiłeś u niego - jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew420 17.10.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 cena obejmuje wszystkie te rzeczy o których napisałeś wełna ,gk, folia, stelaż przygotowanie pod malowanie. Natomiast twoja cena po podsumowaniu jest ok 50 zł/m2 czy do niej coś jeszcze dochodzi. Czy dotyczy kosztów materialu tylko czy również robocizny? Jeśli może to prosze o kontakt na fachowców. Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 18.10.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ojoj! A jak to się mogło stać? Pewnie poprzednio byłeś na Starołęce . A poza tym to ja mieszkam z drugiej strony miasta i dla mnie Starołęka to to samo co Krzesiny Witam. Jestem tu od niedawna, czy mógłbym prosić o wrysowanie w mapkę? Moja lokalizacja to Szczytniki (koło Borówca), ul. Jeziorna. Pozdrawiam Denes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 18.10.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Apolodoros jestem zadowolony. Kominek naprawdę starannie wykonany z dopracowanymi szczegółami. Teraz brałem od niego jeszcze parapety marmurowe i też wszystko ok. Montażystę ma sprawnego i "czystego". Naprawdę wart polecenia. Co do poziomu cen to trudno mi powiedzieć. Pewnie można by znaleźć taniej, ale za to nie ma zastrzeżeń do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 18.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Witajcie, pilnie potrzebuję koparkę do obsypania z zewnątrz fundamentów. Bardzo proszę o podanie namiarów, bo czekają z robotą a zima się zbliża.Z góry dziękuję wszystkim i pozdrawiam Wielkopolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 18.10.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Serdecznie wszystkim odradzam "współpracę" z firmą Dom Polski z Gniezna. Jak ochłonę napiszę jak nas potraktowano, ale póki co jeżli ktoś się zastanawia nad zamówieniem czegokolwiek w tej "firmie" To proszę jeszcze raz przemyśleć wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.10.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 a gdzie pozyczaliscie bulawe do betonu? W Ramirencie mieli ale pozyczyli komus innemu mimo ze mialem zamowiona jest jakies inne miejsce w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Fabiszak-Pływaczyk 18.10.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 czy do grupy wielkopolskiej zaliczają się sami Poznaniacy, bo jak buduję sie w uroczym zakatku koło Piły, w dolinie Nadnoteci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 19.10.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 wielkopolska - znaczy że mieszkańcy Wielkopolski. Wg mnie byłe województwo pilskie jak najbardziej łapie się do "naszej" grupy. Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewulka73 19.10.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Mam pytanko jakie macie ptrzyłącze w domu prądu czy coś takiego.My zamówiliśmy 16kw a wszyscy stwierdzili że 10 kw wystarczy.Grzać będziemy gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.10.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Mam pytanko jakie macie ptrzyłącze w domu prądu czy coś takiego. My zamówiliśmy 16kw a wszyscy stwierdzili że 10 kw wystarczy.Grzać będziemy gazem. zalezy ile bedziecie mieli odbiornikow i o jakiej mocy elektryk powinien to zliczyc tak na pierwszy rzut oka wydaje sie troche duzo tak z innej beczki ma ktos tel do zwirowni w Krzesinach bo gdzies mi sie zawieruszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 20.10.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Mam pytanko jakie macie ptrzyłącze w domu prądu czy coś takiego. My zamówiliśmy 16kw a wszyscy stwierdzili że 10 kw wystarczy.Grzać będziemy gazem. zalezy ile bedziecie mieli odbiornikow i o jakiej mocy elektryk powinien to zliczyc tak na pierwszy rzut oka wydaje sie troche duzo tak z innej beczki ma ktos tel do zwirowni w Krzesinach bo gdzies mi sie zawieruszyl 664 35 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 20.10.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Mam pytanko jakie macie ptrzyłącze w domu prądu czy coś takiego. My zamówiliśmy 16kw a wszyscy stwierdzili że 10 kw wystarczy.Grzać będziemy gazem. Ja mam 9kw na taryfie C11. Oczywiście na czs budowy, po kiego grzyba płacić więcej? A docelowo ma być 12kw pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 20.10.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A ja mam do Was pytanie o kocioł, jego podłączenie do instalacji i grzejniki. Jaką firmę instalacyjną z Waszego doświedczenia możecie polecić która jest solidna a przy tym i nie droga no i chętnie dzieląca się rabatem Otrzymałem juz ofertę z Viessmanna i z Elo-gaz'u - wszystko trochę za drogo . Za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam Czy nikt z wielkopolan nie kupował kotła ??? Podciągam kolejny raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 20.10.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 cena obejmuje wszystkie te rzeczy o których napisałeś wełna ,gk, folia, stelaż przygotowanie pod malowanie. Natomiast twoja cena po podsumowaniu jest ok 50 zł/m2 czy do niej coś jeszcze dochodzi. Czy dotyczy kosztów materialu tylko czy również robocizny? Jeśli może to prosze o kontakt na fachowców. Dziekuję Oczywiście ze to tylko koszty materiałów Namiar dam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.10.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Mam pytanko jakie macie ptrzyłącze w domu prądu czy coś takiego. My zamówiliśmy 16kw a wszyscy stwierdzili że 10 kw wystarczy.Grzać będziemy gazem. Wg mnie lepiej mieć większy zapas mocy. Chodzi o to że przy mocy 16kW bedziesz miała wieksze bezpieczniki w skrzynce i mniejsze prawdopodobieństwo że Ci wyskoczą. A nigdy nie wiesz jakie odbiorniki podłączysz w przyszłości i czy nie bedziesz potrzebować większego zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 20.10.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Mam pytanko jakie macie ptrzyłącze w domu prądu czy coś takiego. My zamówiliśmy 16kw a wszyscy stwierdzili że 10 kw wystarczy.Grzać będziemy gazem. Wg mnie lepiej mieć większy zapas mocy. Chodzi o to że przy mocy 16kW bedziesz miała wieksze bezpieczniki w skrzynce i mniejsze prawdopodobieństwo że Ci wyskoczą. A nigdy nie wiesz jakie odbiorniki podłączysz w przyszłości i czy nie bedziesz potrzebować większego zabezpieczenia. Popieram. Ja też mam 16 kW, i nie będę tego zmieniał. Zdziwisz się, ile różnych "dziwnych" urządzeń podłącza się w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts