ecoTomek 28.10.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Witam, czy moglibyście podać namiary na speców od tynków cementowo-wapiennych oraz wylewek maszynowych - oczywiście rzetelnych i niedrogich Pozdrawiam i mogę służyć informacją niezłej ekipie budowlanej (u mnie już powoli kończą) A.D. wylewki maszynowe firma PAULBUD tel. 602 409 194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agri_dagi 28.10.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Dziekuję za namiar. Jaka była cena za m kw. ? A co z tynkami cem.-wap. ? Czy ktos moze mi pomóc ? Dzisiaj odebralismy więźbę. Cena (wg nas) i jakość (wg wykonawców) bez zastrzeżeń - mogę służyć informacją. Pozdrawiam A.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 28.10.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Witam, Poszukuje pilnie architekta do wykonania adaptacji projektu do warunkow lokalnych. Architekt oczywiscie z Poznania. z gory dziekuje Czeslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hermiona 29.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Spróbuj tej ekipy. Jest naprawdę extra. Odpowiedzialni ludzie, którzy budują domy kanadyjskie od zera po kompletne wykończenie, z płytkami, podłogami, prądem, ogrzewaniem włącznie. Jak mogą to biorą drobniejsze prace, a robią tanio i bardzo, bardzo dobrze. Wiele rzeczy Ci podpowiedzą i doradzą. P. Michał 505 779685 Na początku witam wszystkich serdecznie. Od dłuższego czasu śledząc tematy rozmów prowadzonych na tym forum,pozazdrościłam Wam owocnych dyskusji i postanowiłam się też poudzielać. Kończymy budowę domu, do zrobienia pozostała tylko niewielka wykończeniówka ( nie licząc ogromnego strychu,który w przyszłości ma być pokojami dla dzieci.) Ogrom pracy za nami ale też dużo jeszcze przed nami. I tu ukłon w stronę Stasia za namiary na ekipę. Pracowali u nas różni ale ta ekipa jest rewelacyjna. Fachowi z mnóstwem świetnych pomysłów a co najważniejsze dotrzymują terminów. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 29.10.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Spróbuj tej ekipy. Jest naprawdę extra. Odpowiedzialni ludzie, którzy budują domy kanadyjskie od zera po kompletne wykończenie, z płytkami, podłogami, prądem, ogrzewaniem włącznie. Jak mogą to biorą drobniejsze prace, a robią tanio i bardzo, bardzo dobrze. Wiele rzeczy Ci podpowiedzą i doradzą. P. Michał 505 779685 Na początku witam wszystkich serdecznie. Od dłuższego czasu śledząc tematy rozmów prowadzonych na tym forum,pozazdrościłam Wam owocnych dyskusji i postanowiłam się też poudzielać. Kończymy budowę domu, do zrobienia pozostała tylko niewielka wykończeniówka ( nie licząc ogromnego strychu,który w przyszłości ma być pokojami dla dzieci.) Ogrom pracy za nami ale też dużo jeszcze przed nami. I tu ukłon w stronę Stasia za namiary na ekipę. Pracowali u nas różni ale ta ekipa jest rewelacyjna. Fachowi z mnóstwem świetnych pomysłów a co najważniejsze dotrzymują terminów. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam. Witam serdecznie O jakiej ekipie wspominasz czy masz na mysli ekipe budowlana? Pozdrawiam Czeslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hermiona 29.10.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Spróbuj tej ekipy. Jest naprawdę extra. Odpowiedzialni ludzie, którzy budują domy kanadyjskie od zera po kompletne wykończenie, z płytkami, podłogami, prądem, ogrzewaniem włącznie. Jak mogą to biorą drobniejsze prace, a robią tanio i bardzo, bardzo dobrze. Wiele rzeczy Ci podpowiedzą i doradzą. P. Michał 505 779685 Na początku witam wszystkich serdecznie. Od dłuższego czasu śledząc tematy rozmów prowadzonych na tym forum,pozazdrościłam Wam owocnych dyskusji i postanowiłam się też poudzielać. Kończymy budowę domu, do zrobienia pozostała tylko niewielka wykończeniówka ( nie licząc ogromnego strychu,który w przyszłości ma być pokojami dla dzieci.) Ogrom pracy za nami ale też dużo jeszcze przed nami. I tu ukłon w stronę Stasia za namiary na ekipę. Pracowali u nas różni ale ta ekipa jest rewelacyjna. Fachowi z mnóstwem świetnych pomysłów a co najważniejsze dotrzymują terminów. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam. Witam serdecznie O jakiej ekipie wspominasz czy masz na mysli ekipe budowlana? Pozdrawiam Czeslaw Staś bardzo ich chwalił i naprawdę są rewelacyjni.Z tego co wiem robią prawie całą wykończniówkę. U mnie na wiosnę będą budować też w ogrodzie( altana, plac zabaw dla dzieci i oczko wodne) Są wszechstronni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.10.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Witam, czy moglibyście podać namiary na speców od tynków cementowo-wapiennych oraz wylewek maszynowych - oczywiście rzetelnych i niedrogich Pozdrawiam i mogę służyć informacją niezłej ekipie budowlanej (u mnie już powoli kończą) A.D. tynki Janusz Roszyk 0600 018 267 posadzki z mixokreta PAULBUD tel. 602 409 194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.10.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 poszukuje ziemi do ogrodu ...macie jakies dobra i tanie żródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agri_dagi 29.10.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Rezi, dziekuję.A.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.10.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 witamma ktos namiar na tartaki w okolicach Wrzesni/Czerniejewa/Neklijezeli tak to poprosze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 31.10.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witam Serdecznie forumowiczow, Mam serdeczna prosbe do wszystkich . Chcialbym sie dowiedziec wasza opinie na temat kosztorysu mojego domu w stane surowym zamknietym. kosztorys uwzglednia budowe domu razem z pokryciem dachowym dachowka ceramiczna, okna plastikowe typu Veca, brama garazowa 5 metrow szeroka, rolosy na parterze z wyjatkiem garazu.Sciany bez tynkow wewnetrznych oraz zewnetrznych. Drzwi zewnetrzne dobrej jakosci. dom jest o powierzchni uzytkowej 194 metry kw. Bede bardzo wdzieczny za szczere i serdeczne uwagi. Kosztorys ma nastepujaca kwote: 1. koszty materialowe- 295 tys. zlotych 2. koszty robocizny - 94 tys . zlotych oto moj projekt domu: </p><p> http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/dnw.html</p><p> http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/images/bzs1_front_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 31.10.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witam Serdecznie forumowiczow, Mam serdeczna prosbe do wszystkich . Chcialbym sie dowiedziec wasza opinie na temat kosztorysu mojego domu w stane surowym zamknietym. kosztorys uwzglednia budowe domu razem z pokryciem dachowym dachowka ceramiczna, okna plastikowe typu Veca, brama garazowa 5 metrow szeroka, rolosy na parterze z wyjatkiem garazu.Sciany bez tynkow wewnetrznych oraz zewnetrznych. Drzwi zewnetrzne dobrej jakosci. dom jest o powierzchni uzytkowej 194 metry kw. Bede bardzo wdzieczny za szczere i serdeczne uwagi. Kosztorys ma nastepujaca kwote: 1. koszty materialowe- 295 tys. zlotych 2. koszty robocizny - 94 tys . zlotych oto moj projekt domu: </p><p> http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/dnw.html</p><p> [/img] Czyli ~ 400tys. za stan surowy zamknięty? Nie jestem specem - ale to kooooszmarnie dużo. Przesadzone i to zdecydowanie obydwie pozycje kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 31.10.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 1. koszty materialowe- 295 tys. zlotych 2. koszty robocizny - 94 tys . zlotych Spojrzałem na projekt, moim zdaniem w kosztach wyżej wymienionych zamkniesz się bez wielkich szaleństw (czyli rekuperacja, solary, plytki kamienne za 200 zł i dom tzw inteligentny) w 380 tys. DOm jest ogromny, 250m zabudowy, prawie 200m użytkowej... to robi swoje. Oceniam (patrząc na moje koszty) że stan surowy zamknięty tego projektu powinien się zamknąć 170-200 tys. zaleznie od technologii, materiałów, własnego zaangażowania i zdolności negocjacji pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 01.11.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Jeżeli to wyceniał wykonawca ( a nie kosztorysant) to lepiej poszukaj innego Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecoTomek 02.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Witam Serdecznie forumowiczow, Mam serdeczna prosbe do wszystkich . Chcialbym sie dowiedziec wasza opinie na temat kosztorysu mojego domu w stane surowym zamknietym. kosztorys uwzglednia budowe domu razem z pokryciem dachowym dachowka ceramiczna, okna plastikowe typu Veca, brama garazowa 5 metrow szeroka, rolosy na parterze z wyjatkiem garazu.Sciany bez tynkow wewnetrznych oraz zewnetrznych. Drzwi zewnetrzne dobrej jakosci. dom jest o powierzchni uzytkowej 194 metry kw. Bede bardzo wdzieczny za szczere i serdeczne uwagi. Kosztorys ma nastepujaca kwote: 1. koszty materialowe- 295 tys. zlotych 2. koszty robocizny - 94 tys . zlotych oto moj projekt domu: </p><p> http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/dnw.html</p><p> http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/images/bzs1_front_01.jpg za 105m2 + 20m2 garażu płaciłem 280tys (stan do zamieszkania bez wykończenia garażu-standard lepszy niż przeciętny) przelicz na metry i siły nie ma musi się zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 02.11.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Do niedawna z racji pewnych rodzinnych koneksji, myślałem że temat okien mam rozwiązany i skupię się na pcv. Zobaczyliśmy sobie tu i ówdzie niestety okna drewniane i jest nielada zgryz. Bardzo spodobał się nam Urzędowski - niestety czas oczekiwania ok 4 m-ce! Znalazłem namiary na 2 firmy: Gidanex i Gebauer (same pozytywne opinie z forum) - szczególnie pod kątem wykonania przesuwnych bezprogowych drzwi na taras. Czy ktoś z Was ma ich okna? Albo inaczej - czy ktoś ma bezprogowe przesuwne drzwi tarasowe i może się pochwalić gdzie takowe zamawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 02.11.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Tomjot - a ja odwrotnie Już byłem zdecydowany na urzędowskiego. Ba mój sąsiad właśnie dostał nówki sztuki (16 okien + tarsowe). Ale wycena mnie trochę u urzędowskiego poraziła i zrezygnowałem dokumentnie z drewnianych. Szukam teraz pcv Co do Gebauera, to na forum znalazłem opinię, że mimo wszystko nie jest tańszy od Urzędowskiego, musiałbyś dać po prostu do wyceny. Nie mam niestety znajomych z oknami wymienionych przez Ciebie firm. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 02.11.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Tomjot - a ja odwrotnie Już byłem zdecydowany na urzędowskiego. Ba mój sąsiad właśnie dostał nówki sztuki (16 okien + tarsowe). Ale wycena mnie trochę u urzędowskiego poraziła i zrezygnowałem dokumentnie z drewnianych. Szukam teraz pcv Co do Gebauera, to na forum znalazłem opinię, że mimo wszystko nie jest tańszy od Urzędowskiego, musiałbyś dać po prostu do wyceny. Nie mam niestety znajomych z oknami wymienionych przez Ciebie firm. pozdrawiam Gerion Wycen to ja już mam aż za dużo Do stolarki drewnianej zacząłem się przekonywać widząc na wycenach, że np. okna z dobrego 5-komorowego profilu Brillant Rehau z dwustronną okleinną drewnopodobną mają poziom cen dobrych okien drewnianych. Co do Gebauera - generalnie jest cenowo na poziomie Urzędowskiego, z forum wynika że jakościowo nawet chyba wyżej. Gidanex z kolei ma bardzo ciekawą listę referencyjną no i zaoferowali mi w niezłej cenie drzwi tarasowe, które stanowią połowę całości kosztów wszystkich moich okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agri_dagi 02.11.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Jeszcze raz proszę namiary na solidnych tynkarzy (wewnštrz domu). Dzwoniłam do osoby polecanej na naszym forum, ale najbliższe wolne terminy sš w marcu, a my potrzebujemy jeszcze w tym roku (przelom listopada i grudnia). A.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 03.11.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam!!! Czy ja moge poprosić o namiary na firmy Gidanex i Gebauer??? bede bardzo wdzieczna :) pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts